Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-reportage Gastvrij Rotterdam 2019

Sascha de Lint, Clara Ten Houte De Lange, Wieneke Schröder en John Machielsen vertegenwoordigden GreenAge tijdens het debuut op Gastvrij Rotterdam. Waar GreenAge altijd nauw samenwerkte met Natudis, zijn nu meer dan 100 GreenAge-producten te bestellen bij Udea.
Sascha de Lint, Clara Ten Houte De Lange, Wieneke Schröder en John Machielsen vertegenwoordigden GreenAge tijdens het debuut op Gastvrij Rotterdam. Waar GreenAge altijd nauw samenwerkte met Natudis, zijn nu meer dan 100 GreenAge-producten te bestellen bij Udea.
Colin van Zon en Monique van der Meer stonden voor Florentin op de beurs.
Colin van Zon en Monique van der Meer stonden voor Florentin op de beurs.
Monique had allerlei hapjes gemaakt met de Florentin-producten.
Monique had allerlei hapjes gemaakt met de Florentin-producten.
Neleman Organic Wine debuteerde op Gastvrij Rotterdam. Links Dennis van Haaren-Berens en rechts Frank Holswilder. Dennis: "We presenteren hier ons concept Wolk. Dit is een exclusieve bio-wijnlijn voor de horeca."  
Neleman Organic Wine debuteerde op Gastvrij Rotterdam. Links Dennis van Haaren-Berens en rechts Frank Holswilder. Dennis: "We presenteren hier ons concept Wolk. Dit is een exclusieve bio-wijnlijn voor de horeca."  
"De reacties zijn erg positief. Veel horeca-ondernemers hebben waardering voor de aanpak vanuit een merkpropositie." 
"De reacties zijn erg positief. Veel horeca-ondernemers hebben waardering voor de aanpak vanuit een merkpropositie." 
Het Vegan Taste Lab was naast het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen te vinden op de beursvloer.
Het Vegan Taste Lab was naast het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen te vinden op de beursvloer.
Florian Rath en Daan Schillemans debuteerden met BUMI organics op de beurs. BUMI was terug te vinden op het Vegan Taste Lab. Florian: "We zijn heel blij met deze plek, staan heel centraal."
Florian Rath en Daan Schillemans debuteerden met BUMI organics op de beurs. BUMI was terug te vinden op het Vegan Taste Lab. Florian: "We zijn heel blij met deze plek, staan heel centraal."
"Nog niet iedereen is bekend met lupine. Er is veel interesse in dit eiwitrijke sojavrije alternatief voor vlees." 
"Nog niet iedereen is bekend met lupine. Er is veel interesse in dit eiwitrijke sojavrije alternatief voor vlees." 
Jelle Wolterbeek van Acai Benelux serveerde hun Smoothie-bowls en smoothies, op basis van biologisch, vegan en fairtrade bevroren fruit.   
Jelle Wolterbeek van Acai Benelux serveerde hun Smoothie-bowls en smoothies, op basis van biologisch, vegan en fairtrade bevroren fruit.   
"We leveren veel aan onder meer sportscholen en welnessresorts. We gebruiken bijzondere fruitsoorten, zoals açai en drakenfruit." 
"We leveren veel aan onder meer sportscholen en welnessresorts. We gebruiken bijzondere fruitsoorten, zoals açai en drakenfruit." 
Het Tilburgse bedrijf Hoppe bakt sinds ongeveer een half jaar biologische koffiekoekjes. "Een doos bevat 150 koekjes. We hebben de varianten hazelnoot, vanille, specerijen en kaneel", vertelt Marleen Schultz.
Het Tilburgse bedrijf Hoppe bakt sinds ongeveer een half jaar biologische koffiekoekjes. "Een doos bevat 150 koekjes. We hebben de varianten hazelnoot, vanille, specerijen en kaneel", vertelt Marleen Schultz.
Pieter Demerie met in zijn hand de Adriaen Brouwer Tripel, één van de twee biologische bieren die de Belgische brouwerij Roman vorig jaar introduceerde. De andere is de Adriaen Brouwer Oaked. "Bio-bier is enorm in opkomst", aldus Pieter.
Pieter Demerie met in zijn hand de Adriaen Brouwer Tripel, één van de twee biologische bieren die de Belgische brouwerij Roman vorig jaar introduceerde. De andere is de Adriaen Brouwer Oaked. "Bio-bier is enorm in opkomst", aldus Pieter.
Erik de Wit met op de voorgrond de glutenvrije-, lactosevrije en biologische cakes en taarten van rose&vanilla. 
Erik de Wit met op de voorgrond de glutenvrije-, lactosevrije en biologische cakes en taarten van rose&vanilla. 
Diverse taartjes van rose&vanilla.
Diverse taartjes van rose&vanilla.
Pavle Svaic en Karin Gefken met de Kroatische (deels biologische) natuurlijke siropen van Agroposta. Karin: "Drie varianten zijn biologisch gecertificeerd: vlierbloesem, lavendel en salie." 
Pavle Svaic en Karin Gefken met de Kroatische (deels biologische) natuurlijke siropen van Agroposta. Karin: "Drie varianten zijn biologisch gecertificeerd: vlierbloesem, lavendel en salie." 
Op de foto is een single-serve sachet te zien. "In de horeca kun je onze siropen in een sachet naast een glas met water serveren. Dit neemt natuurlijk veel minder ruimte in beslag dan de flessen." Ze verklapt dat er binnenkort ook blikjes aan komen. 
Op de foto is een single-serve sachet te zien. "In de horeca kun je onze siropen in een sachet naast een glas met water serveren. Dit neemt natuurlijk veel minder ruimte in beslag dan de flessen." Ze verklapt dat er binnenkort ook blikjes aan komen. 
Mick Kooistra en Roel Helming met een deel van het bio-wijnaanbod bij Ovino. Mick: "Biologisch wordt steeds vanzelfsprekender, het is de hype voorbij."
Mick Kooistra en Roel Helming met een deel van het bio-wijnaanbod bij Ovino. Mick: "Biologisch wordt steeds vanzelfsprekender, het is de hype voorbij."
Frank Tillemans stond met zijn bedrijf DeliSouth op Gastvrij Rotterdam. "Ik heb mijn kraam ingericht rond het thema 'druiven'. Zo presenteer ik hele mooie natuurwijnen en breng ik de Lady Orange delicatessen extra onder de aandacht. De jam is voor de horeca nu ook in een pot van 800 gram verkrijgbaar." 
Frank Tillemans stond met zijn bedrijf DeliSouth op Gastvrij Rotterdam. "Ik heb mijn kraam ingericht rond het thema 'druiven'. Zo presenteer ik hele mooie natuurwijnen en breng ik de Lady Orange delicatessen extra onder de aandacht. De jam is voor de horeca nu ook in een pot van 800 gram verkrijgbaar." 
Toni Dimitrov liet de bezoekers kennismaken met Bulgaarse wijnen. "In Bulgarije maken wijnboeren voornamelijk gebruik van inheemse rassen. Bulgarije is één van de oudste wijnlanden" 
Toni Dimitrov liet de bezoekers kennismaken met Bulgaarse wijnen. "In Bulgarije maken wijnboeren voornamelijk gebruik van inheemse rassen. Bulgarije is één van de oudste wijnlanden" 
Toni wees onder meer op de biologische Zagreus-wijn. "Het bijzondere is dat dit de enige Bulgaarse wijn is die gemaakt is op basis van gedroogde druiven."
Toni wees onder meer op de biologische Zagreus-wijn. "Het bijzondere is dat dit de enige Bulgaarse wijn is die gemaakt is op basis van gedroogde druiven."
Rick van Schaik en Nieck Welschen met de biologische broden van Bakkerij Carl Siegert. 
Rick van Schaik en Nieck Welschen met de biologische broden van Bakkerij Carl Siegert. 
De nieuwste aanwinst is de Quadrino's Maxi. Met dit brood kunnen horecamedewerkers in een paar simpele stappen meerdere belegde broodjes tegelijk maken. Ze kunnen de Quadrino's Maxi dwars doorsnijden, in één keer beleggen en vervolgens eenvoudig in 4 of 8 gelijke hoeken snijden. 
De nieuwste aanwinst is de Quadrino's Maxi. Met dit brood kunnen horecamedewerkers in een paar simpele stappen meerdere belegde broodjes tegelijk maken. Ze kunnen de Quadrino's Maxi dwars doorsnijden, in één keer beleggen en vervolgens eenvoudig in 4 of 8 gelijke hoeken snijden. 
De biologische wijnen van het Italiaanse merk Ciù Ciù kregen een prominente plek in de stand van Mercato Italiano. Paolo Agostinelli vertelde onder meer over de bijzondere biologisch afbreekbare kurk, die wordt gewonnen uit een restproduct van rietsuiker.  
De biologische wijnen van het Italiaanse merk Ciù Ciù kregen een prominente plek in de stand van Mercato Italiano. Paolo Agostinelli vertelde onder meer over de bijzondere biologisch afbreekbare kurk, die wordt gewonnen uit een restproduct van rietsuiker.  
Carlo Moro liet bij Mercato Italiano tevens proeven van de biologische pecorino kaas. "We gaan altijd voor ambachtelijk en willen ons biologische aanbod zeker nog verder gaan uitbreiden. Produceren met respect voor de natuur staat bij ons voorop."
Carlo Moro liet bij Mercato Italiano tevens proeven van de biologische pecorino kaas. "We gaan altijd voor ambachtelijk en willen ons biologische aanbod zeker nog verder gaan uitbreiden. Produceren met respect voor de natuur staat bij ons voorop."
Gregor Christiaans was met zijn Olijfbedrijf weer van de partij op Gastvrij Rotterdam. In zijn hand houdt hij twee van de nieuwste bio-producten. 
Gregor Christiaans was met zijn Olijfbedrijf weer van de partij op Gastvrij Rotterdam. In zijn hand houdt hij twee van de nieuwste bio-producten. 
Links een biologische witte balsamico - 'condimento'. En rechts een biologische balsamicocrème met truffel. Gregor: "Deze producten ben ik tegengekomen op een beurs in Parma." 
Links een biologische witte balsamico - 'condimento'. En rechts een biologische balsamicocrème met truffel. Gregor: "Deze producten ben ik tegengekomen op een beurs in Parma." 
Heleen Nobel (links) vertelt dat een deel van het aanbod van Cider Import biologisch is. "Heel veel ciders zijn biologisch, maar omdat de grondstoffen van heel veel verschillende boomgaarden afkomstig zijn, is de bio-certificering lastig." 
Heleen Nobel (links) vertelt dat een deel van het aanbod van Cider Import biologisch is. "Heel veel ciders zijn biologisch, maar omdat de grondstoffen van heel veel verschillende boomgaarden afkomstig zijn, is de bio-certificering lastig." 
Roy den Hartog laat het bio-aanbod van Remia in een folder zien. Op de beurs lag de nadruk op de nieuwe plantaardige lijn, C'est ça.
Roy den Hartog laat het bio-aanbod van Remia in een folder zien. Op de beurs lag de nadruk op de nieuwe plantaardige lijn, C'est ça.
Doreen Westphal van Botanic Bites vertelt dat een deel van het aanbod biologisch is.
Doreen Westphal van Botanic Bites vertelt dat een deel van het aanbod biologisch is.
Ook Biojournaal-redacteur Lenneke Pors-Schot moest er bij op de foto. 
Ook Biojournaal-redacteur Lenneke Pors-Schot moest er bij op de foto. 
De combinatiestand van Santas Koffie, Earth Concepts en Mocca d'Or. 
De combinatiestand van Santas Koffie, Earth Concepts en Mocca d'Or. 
Willem van Leeuwen vertelt dat de kratten waarin de opvallende blikken van Santas Koffie geleverd worden gemaakt worden in een sociale werkplaats. Alle blikken worden hergebruikt. Een deel van het koffie-assortiment van Santas is biologisch. 
Willem van Leeuwen vertelt dat de kratten waarin de opvallende blikken van Santas Koffie geleverd worden gemaakt worden in een sociale werkplaats. Alle blikken worden hergebruikt. Een deel van het koffie-assortiment van Santas is biologisch. 
Laura Voorsluijs vertelt meer over Earth Concepts. "100% van de nettowinst die we realiseren met de verkoop van onze producten, dragen we af om waterprojecten te financieren."
Laura Voorsluijs vertelt meer over Earth Concepts. "100% van de nettowinst die we realiseren met de verkoop van onze producten, dragen we af om waterprojecten te financieren."
Daarop is 'You Never Drink Alone' gericht. De mensen in de landen waar deze waterprojecten gerealiseerd worden, drinken mee. 
Daarop is 'You Never Drink Alone' gericht. De mensen in de landen waar deze waterprojecten gerealiseerd worden, drinken mee. 
Rob Smith en Jeroen Joosen. Rob schat het bio-aandeel bij Mocca d'Or op zo'n 50%.
Rob Smith en Jeroen Joosen. Rob schat het bio-aandeel bij Mocca d'Or op zo'n 50%.
De stand van Kreko, waarin een klein hoekje ingeruimd was voor biologische thee.
De stand van Kreko, waarin een klein hoekje ingeruimd was voor biologische thee.
De biologische thee van Bradley's zorgde voor de biologische touch in de stand van Kreko. Arnoud Francken, mede-eigenaar van Axxent Masters in Tea wijst gasten op de aanwezigheid van deze biologische theelijn voor de horeca.
De biologische thee van Bradley's zorgde voor de biologische touch in de stand van Kreko. Arnoud Francken, mede-eigenaar van Axxent Masters in Tea wijst gasten op de aanwezigheid van deze biologische theelijn voor de horeca.
Fred ten Kroode (midden) in gesprek over de olijfoliën van Valderrama.
Fred ten Kroode (midden) in gesprek over de olijfoliën van Valderrama.
De hele dag door was het druk in de stand van Bidfood, waar diverse ondernemers de kans kregen om hun producten te laten proeven.
De hele dag door was het druk in de stand van Bidfood, waar diverse ondernemers de kans kregen om hun producten te laten proeven.
Bij Bidfood greep Pom-Pie de kans om de ambachtelijke handgemaakte Nieuw-Zeelandse pies te alten proeven. Lucy, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, liet haar Nederlandse man Fons meer dan 10 jaar geleden proeven van een pie in Nieuw-Zeeland. Daarop besloten ze om de pie in Nederland te introduceren. Naast het gangbare assortiment produceert Pom-Pie een aantal biologische varianten. 
Bij Bidfood greep Pom-Pie de kans om de ambachtelijke handgemaakte Nieuw-Zeelandse pies te alten proeven. Lucy, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, liet haar Nederlandse man Fons meer dan 10 jaar geleden proeven van een pie in Nieuw-Zeeland. Daarop besloten ze om de pie in Nederland te introduceren. Naast het gangbare assortiment produceert Pom-Pie een aantal biologische varianten. 
Demeter-wijnen bij Bidfood.
Demeter-wijnen bij Bidfood.
En bezoekers aan de Bidfood-stand konden ook proeven van de Wolk-wijnlijn voor de horeca van Neleman Organic Wines.
En bezoekers aan de Bidfood-stand konden ook proeven van de Wolk-wijnlijn voor de horeca van Neleman Organic Wines.
Sanne Dral bij Odenwald Organic Bakery. Men kon onder meer biologische brownies proeven.
Sanne Dral bij Odenwald Organic Bakery. Men kon onder meer biologische brownies proeven.
Dico Jansen van Odenwald Organic Bakery vertelt dat er steeds meer vraag is naar vezelrijk en 100% volkoren brood. 
Dico Jansen van Odenwald Organic Bakery vertelt dat er steeds meer vraag is naar vezelrijk en 100% volkoren brood. 
Manuel Boer en Pepijn Segers van Boerderijs. Pepijn: "We introduceren binnenkort een nieuwe smaak van ons biologische sorbetijs." 
Manuel Boer en Pepijn Segers van Boerderijs. Pepijn: "We introduceren binnenkort een nieuwe smaak van ons biologische sorbetijs." 
Mitch van der Vlist en Mitchel Waterreus vertelden bezoekers van Gastvrij graag meer over het veelzijdige assortiment van JetDrinks. 
Mitch van der Vlist en Mitchel Waterreus vertelden bezoekers van Gastvrij graag meer over het veelzijdige assortiment van JetDrinks. 
Een deel van het (veelal biologische) drankenaanbod van JetDrinks.
Een deel van het (veelal biologische) drankenaanbod van JetDrinks.
Natureko presenteerde (op de voorgrond rechts) een composteerbare maaltijdverpakking. "Het bijzondere is dat deze verpakking hittebestendig is, maaltijden kunnen zelfs in de oven opgewarmd worden", vertelt Dinand de Pagter. Rechts naast hem zijn collega Ramon Romein. 
Natureko presenteerde (op de voorgrond rechts) een composteerbare maaltijdverpakking. "Het bijzondere is dat deze verpakking hittebestendig is, maaltijden kunnen zelfs in de oven opgewarmd worden", vertelt Dinand de Pagter. Rechts naast hem zijn collega Ramon Romein. 
Gastvrij Rotterdam-bezoekers lieten zich ook volop informeren over de Too Good To Go-app, waarmee al zo'n 2000 ondernemers hun voedselverspilling verminderen. 
Gastvrij Rotterdam-bezoekers lieten zich ook volop informeren over de Too Good To Go-app, waarmee al zo'n 2000 ondernemers hun voedselverspilling verminderen. 
Jos Frickus, Tom van Gorp en Brandon Middelhof in de stand van TLANT Farm Bakery & Kitchen. Tom: "De eerste vegan peperkoek komt er aan." 
Jos Frickus, Tom van Gorp en Brandon Middelhof in de stand van TLANT Farm Bakery & Kitchen. Tom: "De eerste vegan peperkoek komt er aan." 
Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen moet bezoekers van Gastvrij Rotterdam inspireren tot duurzaam ondernemen. Het biedt een podium aan leveranciers en producenten van duurzame en verantwoord geproduceerde producten voor de horeca.
Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen moet bezoekers van Gastvrij Rotterdam inspireren tot duurzaam ondernemen. Het biedt een podium aan leveranciers en producenten van duurzame en verantwoord geproduceerde producten voor de horeca.
Ario Pijnenburg van Go-Tan vertelt dat een kleine groep klanten vraagt om biologische producten. "Omdat we iedereen willen bedienen hebben we dus besloten om een biologische sojasaus te introduceren." 
Ario Pijnenburg van Go-Tan vertelt dat een kleine groep klanten vraagt om biologische producten. "Omdat we iedereen willen bedienen hebben we dus besloten om een biologische sojasaus te introduceren." 
De biologische sojasaus van Go-Tan is ook in een klein flesje verkrijgbaar.
De biologische sojasaus van Go-Tan is ook in een klein flesje verkrijgbaar.
Alex Poortinga stond met de biologische sappen van 's Lands Beste op de Rotterdamse beurs.
Alex Poortinga stond met de biologische sappen van 's Lands Beste op de Rotterdamse beurs.
Het nieuwste product van 's Lands Beste is de Winterwarmer, een alcoholvrij alternatief voor Glühwein. 
Het nieuwste product van 's Lands Beste is de Winterwarmer, een alcoholvrij alternatief voor Glühwein. 
Beau Belde geeft aan dat Bresc de biologische knoflook vooral nog aan haar 'industrieklanten' verkoopt. 
Beau Belde geeft aan dat Bresc de biologische knoflook vooral nog aan haar 'industrieklanten' verkoopt. 
Sander van Breukelen vertelt dat Otelli haar biologische ijs bewust niet mee had genomen naar de beurs. De verkoopcijfers vallen tegen. 
Sander van Breukelen vertelt dat Otelli haar biologische ijs bewust niet mee had genomen naar de beurs. De verkoopcijfers vallen tegen. 
Annemarie Hiel en Sander Lenselink van BioFutura. BioFutura biedt allerlei duurzame verpakkingsproducten voor de horeca. 
Annemarie Hiel en Sander Lenselink van BioFutura. BioFutura biedt allerlei duurzame verpakkingsproducten voor de horeca. 
Denk bijvoorbeeld aan deze ijslepeltjes die gemaakt zijn van PLA.
Denk bijvoorbeeld aan deze ijslepeltjes die gemaakt zijn van PLA.
Leonie Bolsenbroek van Lindenhoff BV. "Onze groenten zijn biologisch gecertificeerd en een deel van ons kaasaanbod." Naast haar (witte label) bijvoorbeeld de bio-kaas Brandrood.
Leonie Bolsenbroek van Lindenhoff BV. "Onze groenten zijn biologisch gecertificeerd en een deel van ons kaasaanbod." Naast haar (witte label) bijvoorbeeld de bio-kaas Brandrood.
Bij Top Bakkers stond een koeling vol met biologische maaltijden, soepen, salades en quiches van Van de Oorsprong (voorheen Traiteur De Oorsprong).
Bij Top Bakkers stond een koeling vol met biologische maaltijden, soepen, salades en quiches van Van de Oorsprong (voorheen Traiteur De Oorsprong).
Gespot bij Duni: Composteerbare koffiebekers die voorzien zijn van allerlei kunstwerken. Het concept van de Bio Cup Artseries bevat thematische kunstwerken van diverse kunstenaars en deze wisselen om de 8 weken. 
Gespot bij Duni: Composteerbare koffiebekers die voorzien zijn van allerlei kunstwerken. Het concept van de Bio Cup Artseries bevat thematische kunstwerken van diverse kunstenaars en deze wisselen om de 8 weken. 
Camilo Freij en Emma Bijlmakers in de stand van Unilever. Ze tonen de biologische Solero-ijsjes van ola.
Camilo Freij en Emma Bijlmakers in de stand van Unilever. Ze tonen de biologische Solero-ijsjes van ola.
Caroline Findhammer van Hima Bioproducts, met op de voorgrond papieren rietjes van premium kwaliteit. "Met deze rietjes willen we de reputatie van papieren rietjes verbeteren. Deze rietjes zijn heel stevig, blijven zo'n drie tot vier uur goed." Daarnaast ligt ook iets bijzonders: eetbare rietjes, mooi om bijvoorbeeld bij een sorbet aan te bieden. 
Caroline Findhammer van Hima Bioproducts, met op de voorgrond papieren rietjes van premium kwaliteit. "Met deze rietjes willen we de reputatie van papieren rietjes verbeteren. Deze rietjes zijn heel stevig, blijven zo'n drie tot vier uur goed." Daarnaast ligt ook iets bijzonders: eetbare rietjes, mooi om bijvoorbeeld bij een sorbet aan te bieden. 
Michiel Bouvy vertelt dat Bazqet binnen afzienbare tijd nieuwe bio-producten zal introduceren. 
Michiel Bouvy vertelt dat Bazqet binnen afzienbare tijd nieuwe bio-producten zal introduceren. 
Ook Goodfuture Fair Workwear presenteerde zichzelf op Gastvrij Rotterdam. Remco Dupuis: "Men kan voor duurzame bedrijfskleding bij ons terecht. Wij nemen ook afgedragen bedrijfskleding van onze klanten retour waarna deze kleding wordt verwerkt tot nieuwe producten. Er kan heel veel tegenwoordig."
Ook Goodfuture Fair Workwear presenteerde zichzelf op Gastvrij Rotterdam. 
Remco Dupuis: "Men kan voor duurzame bedrijfskleding bij ons terecht. Wij nemen ook afgedragen bedrijfskleding van onze klanten retour waarna deze kleding wordt verwerkt tot nieuwe producten. Er kan heel veel tegenwoordig."
Deze sokken zijn van visnetten gemaakt. 
Deze sokken zijn van visnetten gemaakt. 
Kuperus heeft ook biologische producten in het assortiment. Van links naar rechts: Anne Kuperus, Laurens de Vries en Rimmer Kuperus. 
Kuperus heeft ook biologische producten in het assortiment. Van links naar rechts: Anne Kuperus, Laurens de Vries en Rimmer Kuperus. 
Renate de Klein en Frank Hanssen van Sharp Sharp. Het motto: 'design food in a better'.
Renate de Klein en Frank Hanssen van Sharp Sharp. Het motto: 'design food in a better'.
Een verwijzing naar biologische thee in de stand van Makro. 
Een verwijzing naar biologische thee in de stand van Makro. 
Dit Smaakt Naar Meer!
Dit Smaakt Naar Meer!
John Lenders en Danny van Laar met de nieuwste sappen uit het biologische assortiment​ van Oranka.
John Lenders en Danny van Laar met de nieuwste sappen uit het biologische assortiment​ van Oranka.
Het team van Rungis, Youri Mantouw, Jan Willem Postmus, Lourens Maliepaard en Niels van den Berg. 
Het team van Rungis, Youri Mantouw, Jan Willem Postmus, Lourens Maliepaard en Niels van den Berg. 
Dion Spronk van Verstegen Spices & Sauces was uitgenodigd door de Rotterdamse horecagroothandel Zegro om bij hun in de stand te koken met Verstegen producten.​ Verstegen heeft ook biologische kruiden in het aanbod.
Dion Spronk van Verstegen Spices & Sauces was uitgenodigd door de Rotterdamse horecagroothandel Zegro om bij hun in de stand te koken met Verstegen producten.​ Verstegen heeft ook biologische kruiden in het aanbod.
Geert Klaessen van Schaap Holland met de horecaverpakking.​ Schaap Holland heeft onder het merk PolderGoud diverse bio-producten in het assortiment. 
Geert Klaessen van Schaap Holland met de horecaverpakking.​ Schaap Holland heeft onder het merk PolderGoud diverse bio-producten in het assortiment. 
Paardekooper had flink uitgepakt met de nieuwste non plastic wegwerp lijnen en verpakkingen.​ Arjan van den Bosch, Henri Timmerman en Tim de Veij deden de presentatie.​
Paardekooper had flink uitgepakt met de nieuwste non plastic wegwerp lijnen en verpakkingen.​ Arjan van den Bosch, Henri Timmerman en Tim de Veij deden de presentatie.​
Koppert Cress en Gastronomixs Eric Miete, Marc Vis en Els van der Kruijs.
Koppert Cress en Gastronomixs Eric Miete, Marc Vis en Els van der Kruijs.
Jan van Kempen, Casper Colenbrander en Richard Witters van Kempen Fruitsappen. 
Jan van Kempen, Casper Colenbrander en Richard Witters van Kempen Fruitsappen. 
Smits uien werd vertegenwoordigd door Johan Otto, Raymond Mahieu en Cock Lassche.
Smits uien werd vertegenwoordigd door Johan Otto, Raymond Mahieu en Cock Lassche.