Irma van der Spek met Paulien Kijlstra toonden de nieuwe producten van het blauwe huis. Irma: "We hebben 5 nieuwe kruidenmengsels, namelijk: Tandoori, Chili sin/con carne, Couscous, paëlla en omelet. Tevens hebben we nu Daslook en Zwarte Kardamon."
Hans Wijlens bij Fakkert Biologische Voeders: "Vandaag zijn we aan het proefdraaien in het nieuwe gebouw. We hebben ook een winkel geopend waarin de consument terecht kan voor onze producten."
Ramon van Huffelen kreeg bij Natrada weer assistentie van zijn vader Otto. Ramon heeft één van de nieuwe wijnen vast: de Rock 'n Stones. Nieuw is ook de Earth 3.0 lijn, met drie nieuwe bio-dynamische wijnen die volgens Ramon met een consumentenprijs van 6,49 euro de goedkoopste BD-wijnen van Nederland zijn.
Extract BV/LeQrs met de verse pesto's en tapenades. Diederick Eikelboom en Hester Groenen lieten proeven van de nieuwe aïoli. Hester: "Deze is gemaakt op basis van verse knoflook, waardoor hij een stuk milder van smaak is."
Henk van Oers en Jaap de Wit in de stand van Deli Harmony met de nieuwe knakworsten van St Hendrick. Henk: "Er komt ook een nieuwe verpakkingslijn voor de winkels aan. Hiermee hopen we onze ambachtelijke producten nog mooier te kunnen presenteren."
Tim Spek van Noble House toont de 6 nieuwe dranken van Amanprana. Het zijn drie lattes en drie prestatiedranken. Tim: "Dit is een natuurlijke energie booster."
Joost Kaptein en Bart de Vries naast het 'Verspilling is verrukkelijk-schap' in de stand van Eco-Groothandel. Bart: "Dit schap bieden we aan voor winkels. We focussen in onze stand op verspillings-, plastic- en verpakkingsvrij."
Rob Persoon en Nadia van Nuffel bij Wessanen. Sinds januari treedt Wessanen nadrukkelijk naar buiten met het Franse merk Destination. Rob: "We gaan het verschil maken met een voor ons heel nieuwe merk in een nieuwe categorie." Op het kistje staat ook de Barista-melk op basis van soja. "Dit is de eerste biologische variant hiervan", aldus Rob.
René van der Locht bezocht op woensdag namens Meesters van De Halm de Bio-beurs (links op de foto).
Jaap van der Maas vertelt dat Agrifirm de nadruk legt op de samenwerking tussen 'Plant' en 'Feed'. Jaap: "De volledige Plant+Feed-afdeling is hier aanwezig. We kunnen snel de link leggen tussen eigen geteeld krachtvoer en de veehouderij."
Wim Roeleveld, Dennis van Teylingen en Henk Vinke-Risselada met de nieuwste honing-varianten van Imkerij de Traay: Alpenbloesemhoning en lavendelhoning. Wim: "We focussen steeds meer op honing uit Europa."
Rineke Dijkinga stond met onder meer de Krekkers van PUUR Rineke op de beurs. Deze worden gebakken in samenwerking met Bakkerij Verbeek. Ze is ook trots op de herintroductie van het Naakte Haver Brood.
Organic Flavour Company (OFC) viert dit jaar haar 40-jarig jubileum én introduceert in maart een nieuwe merk. Dubbel feest dus. Van links naar recths: Sara Piazetta, Madelon van Binsbergen, Ronald Bakker, Peter van de Steeg en Daniëlle Hafkamp.
Sandra van Dijk, Pieter van Hoye en Sonja de Petter met de nieuwste aanwinst: Lima Zwarte Rijst drink. Achter hen het busje waarmee vorig jaar 80 Franse winkels bezocht zijn.
Ook gespot in de wandelgangen: Patrick Gerritsen en Jeroen van Schendel van Bio4Pack.
Monique van der Meer met Nino Ruchadze in de stand van Florentin. Op de BIOFACH presenteren ze een nieuw product.
Jan Peter Oosterloo van Ekoplaza Bilthoven met Vincent Derksen van Bakkerij Verbeek.
Markus Timmerman, Marnix Vogelzang, Eerik Schipper en Arie Maris bij Control Union Certifications. Arie: "We hebben het heel druk met de Global GAP-certificering van de sierteelt."
Gudrun Kummerer (Bakkerij Verbeek) en Do Veltman (Warmonderhof).
Sandra de Jong geeft communicatie- en profileringsadvies, ze noemt het ook wel 'integere marketing'.
De gezamenlijke stand van Udea, Natudis en Hagor.
Arnie van Eijk, Rob Wubben en Robbin Lansbergen bij Bio-Center ZANN. Robbin: "We gaan over ongeveer anderhalve maand verhuizen, vanaf dan beschikken we over een loods en kantoor in 1 pand."
Alexander Kuhlmann van Ecofinia/Vivani/iChoc. Nieuw van iChoc is de Caribbean Gold. Daarnaast staan twee varianten vegan witte chocolade. In zijn hand houdt hij de nieuwe extra dark-chocoladerepen van Vivani.
Bart van der Vliet en Fred Kloen van OTC Organics. Fred: "Ons nieuwe kantoor past bij de nieuwe ontwikkelingen. Ook is onze huisstijl zeer recent helemaal vernieuwd. Hier staan we nog met de oude stand, de nieuwe stand valt te bewonderen op de Fruit Logistica in Berlijn."
Ton Severrien en Bettina Buchwitz bij Bio Planète. Nieuw is de zwarte komijnolie.
Na de overname delen Udea, Natudis en Hagor één stand. Van links naar rechts: Erik Does, Erik-Jan van den Brink, Stephan Blommendaal en Steven van Wijk. Erik: "De overname verloopt in prima harmonie. Er ligt een goed sociaal plan voor de mensen. En we zijn blij dat de medewerkers van Natudis zich zodanig inzetten dat al het goede werk van de afgelopen jaren voortgezet kan worden."
Raiza Schokker, Jetse Schokker, Sandy Vree en Herco Schoemaker van ID organics. Met tussen hen in het nieuwe VitaFood convenience assortiment. VitaFood is een volledig assortiment smakelijke en voedzame biologische producten voor ontbijt, lunch/diner en snacks in handige, composteerbare portiebekers. Herco: "Ook in Nederland is steeds meer behoefte aan dit soort producten." Rechts is de vernieuwde verpakking van BioNut te zien. De producten zijn nu ook in een kleinere verpakking verkrijgbaar.
Eric Odenwald (rechts) bij Brouwerij De Leckere.
Sofie Vanhove en Arthur Zwart met op de voorgrond de nieuwe literpakken ice tea van Yogi Tea. Arthur: "Deze zijn vanaf maart verkrijgbaar."
Uitgebreide groepsfoto bij Odin De Nieuwe Band. In de stand helemaal vooraan in de hal kregen bezoekers alle uitleg over het samengaan van de twee groothandels.
René Cruijsen van Eko-Holland met op zijn hoofd de pet die past bij de actie 'Wie de pet past trekke hem aan!'. De coöperatie is weer op zoek naar nieuwe melkveehouders.
Michaël Wilde benadrukte dat de haat voor plastic steeds verder groeit. Op de foto een overzicht van de plasticalternatieven waarin Eosta de biologische AGF-producten inmiddels in kan verpakken.
Conchita Dubbeld van Olive Oil Company B.V. deelde een stand met Odenwald Organic Bakery. Rechts Martine van Drie. Zei vertelde dat Odenwald steeds meer volkorenproducten wil introduceren.
Cees Heikoop en Erik de Bruijn bij Coenecoop. Tussen hen in de Nederlandse biologische wijnen van Wijnhoeve De Colonjes in Groesbeek. Cees: "De Monaco-wijn bevat slechts 2% alcohol en is heel fris, fruitig en licht van smaak."
In de nieuwe stand van Groen Agro Control: Joke de Geus en Michel Witmer. Per 1 januari is Groen Agro Control Peru gestart, na overname van Agrolab Peru.
Michael Jansen, Carolien van Heusden, Eric van Vliet, Edwin Bornkamp, Jannie Dingemans en Maarten Vrenzen in de stand van Vitalis Biologische Zaden. Eric: "We vieren dit jaar het 25-jarig bestaan met veelbelovende nieuwe rassen."
Aafke Hofman en Hans Fuchs vertelden meer over de 'Ik ben een Ekoist'-actie van Stichting EKO-keurmerk. Bezoekers mochten hun visitekaartje inleveren en ieder uur kon men een T-shirt winnen.
Frank van Drommelen (rechts) is namens Triodos Bank in gesprek met Jansen Ekovlees. "Er is steeds meer beweging naar biologisch op de vleesmarkt", aldus Frank.
Wim Stoker (Stoker Vogelaar) liep met Albert Schulp (Schulp Vruchtensappen) een rondje door de hal.
Marja Bastiaansen toont trots één van de nieuwe kazen van Bastiaansen Bio Kaas: de kaas met walnoot. Ook nieuw zijn een kaas met matcha en een kaas met kurkuma.
Arthur Hartman en Daan van der Mooren bij Yarrah Organic Petfood. Naast hen de nieuwe 'Sterilised Cat'-voeding. Arthur: "Na de castratie hebben katten de neiging om wat dikker te worden. De extra vezels in deze voeding geven een wat voller gevoel en het vetgehalte in dit voer is lager." In het zakje met de rode rand zitten nieuwe mini snacks voor de kat.
Hanneke en Ellen Alofs stonden namens Boogaard International voor het eerst sinds jaren weer eens op de Bio-beurs. Ellen: "We willen weer meer in Nederland gaan doen, vooral met grondstoffen. We hebben een breed assortiment voor bakkerijen en catering. Daarbij ligt de focus op boter, kaas en eieren."
Adrie Heemsbergen en Siem van der Valk namens Bio World. "We hebben wat nieuwe mensen er bij en Spanje draait op volle toeren. We zijn klaar voor 2019."
In oktober 2018 werd bekend dat Reudink alle medewerkers, een gespecialiseerde fabriek en het klantenportfolio van Van Gorp Bio heeft overgenomen. Tijdens de Bio-beurs presenteren Reudink en Van Gorp Bio zich voor het eerst gezamenlijk. directeur Wilfred Jonkman (6e persoon op de foto): "We hebben een goede eerste dag achter de rug en fijne gesprekken kunnen voeren met de klanten en leveranciers van beide kanten"
Miriam van Bree en Bavo van den Idsert namens Bionext in gesprek.
Jelmer Daniels (FZ Organic Food) met achter hem de inmiddels 15 producten in 'no plastic' van Trafo. Nieuw zijn drie varianten peulvruchtenchips: bonen, linzen en kikkererwten. Een andere nieuwkomer zijn de Veggie Straws.
FZ Organic Food presenteerde onder het merk Yakso ook als eerste biologische kroepoek waarin ook daadwerkelijk biologisch gecertificeerde garnalen verwerkt zijn.
Johan Middelaar, Danny Schüttler, Naomi Moerkerk, Geert-Jan Smits en Nico Overeem. Geert-Jan kreeg als formulemanager van Ekoplaza uiteraard veel vragen op zich afgevuurd naar aanleiding van de overname. Geert-Jan: "Het merendeel van de bestaande Natuurwinkels zal een transitie naar Ekoplaza ondergaan. Samen gaan we er voor. Veel ondernemers zijn blij verrast over de mogelijkheden."
Tim en Manon ten Dam stonden op donderdag namens Aurora op de beurs. Tim: "We wachten met smart tot onze nieuwbouw af is."
Bij TerraSana van links naar rechts: Peter Jacobs, Olle Jacobs, Roea Priem, Aart Jansen, Priscilla Plasmeijer-Steentjes en Sarah de Jong.
Deze mag uiteraard niet ontbreken: de jaarlijkse teamfoto van Bakkerij Van der Westen/Zonnemaire.
Bij Skal: Agnes Westerhoek, Berdi Doornebosch en Hanneke de Boer. Agnes: "Ik vind het erg leuk om de mensen hier in het echt te kunnen ontmoeten. We hebben wel het idee dat de beurs niet zo in trek is bij de bereiders."
Annelies Timmerman vertelt over het brede aanbod aan bio-bloembollen van Ecobulbs.
Een deel van het Bejo Zaden-team: Petra Burger, Ronald Hand, Emmelie van de Velde, Joost Litjens en Bas Heineke. Emmelie: "We bieden een bijna compleet assortiment en gaan dit jaar veel meer focussen op bio-zaden. We willen de sector helpen door vanaf de basis biologisch aan te bieden."
Eric van Rijsingen (vanRijsingenGreen), Ivo van Reij op bezoek bij Nautilus Organic. Derde van links: Ammo Veeman. Naast hem Femke Meijer, Johan Groen en Dave de Bekker. Johan: "We spreken hier alle belangrijke partijen en merken dat er veel interesse is in wat wij voor omschakelaars kunnen betekenen."
Vincent Derksen, Gudrun Kummerer, Christine Vortkamp en Robert Lok bij Bakkerij Verbeek. Nieuw bij Bakkerij Verbeek zijn diverse veganistische taarten: appeltaart, kersentaart, groentetaart en spinazietaart.
Lovechock presenteerde niet alleen de nieuwe Tumeric+Tulsi bar. Janine Korte: "We zijn ook erg trots op onze nieuwste innovatie, een reep met hennepolie. Beide producten behoren tot onze nieuwe self care-lijn die na de BIOFACH verkrijgbaar zal zijn." Op de foto: Fran Rosario, Douwe Veenstra, Janine Korte en Dirk Loefs.
Andreas Roth vertelde dat Sonett een nieuw onderhoudsmiddel voor vloeren aan het assortiment toegevoegd heeft. Ook komen er verzorgingsproducten aan.
Marcel Belt vertelde trots over de nieuwste producten van Green Soap Company (bekend van Marcel's Green Soap): verzorgingsproducten. Het gaat om een Handzeep, 2-in-1-shampoo en een showergel (in de geuren Tonka en Muguet + Argan en Oudh). Marcel: "Dit zijn wat meer 'cosmetische geuren' en daardoor uitermate geschikt voor deze nieuwe tak van sport."
Koppert Biological Systems stond voor het eerst sinds jaren weer eens op de Bio-beurs. Age Tanja vertelde dat Koppert meer bekendheid in de agri-sector wil verwerven. "We hebben onder meer een flinke doorstart gegeven in de vollegrondsgroente."
Marc Bod en Joy Winter tonen de nieuwste producten van Green Coco Europe: Coconut coffee cappuccino in een kartonnen 'blikje' (vegan en zonder toevoeging van suiker) en Coconut Milk for Drinking (Matcha met calcium).
Herman Boon bij Plantenkwekerij Jongerius.
Arien de Vin benadrukte bij Nature's House hoe mooi hij de verzorgingslijn van Florame vindt. "Deze lijn varieert van bloemenwaters tot gezichtsverzorging. In Frankrijk is de mannenlijn nr 1."
Herman Kemper (rechts) vertelt meer over Kemper Kip aan Marc van Esch van Biologische Boerderij De Schoffel. Herman: "De gewenste nieuwbouw heeft flinke vertraging opgelopen, maar waar we kunnen proberen we te groeien. Het grootste probleem blijft de aanvoer van kip."
Jennifer Meerwaldt, Karlijn Audenaarde en Rianne Klinkhamer lieten bij Rude Health proeven van de nieuwe Hazelnut & Cacao drink.
Joppe Beurskens en Quirine Smit bij Abbot Kinney's. Joppe: "Hardloper is nog altijd de coco start naturel."
Ook Baltussen Konservenfabriek was als bezoeker vertegenwoordigd op de Bio-beurs. Links Arie Ermstrang.
Clea Eschena stond namens het Britse bedrijf Organico Realfoods op de beurs. Zij exporteren onder meer Fish4Ever en Luke's naar Nederland. Nieuw is deze Perfect Pasta. "Deze glutenvrije pasta heeft een heel goede textuur en breekt niet snel. Dit komt doordat we een mix aan ingrediënten gebruiken, waaronder maïs, quinoa en boekweit."
Maarten Gevers van DO-IT in gesprek met wat geïnteresseerden. Achter hem een deel van het assortiment van la BIO IDEA.
Martha Jeuken en Annemiek Flantua met wat nieuwe producten van Amaizin. Martha toont het bananen- en cassavemeel. Ook is er nu toasted cassave beschikbaar. "Dit is glutenvrij paneermeel."
Anke van Arensbergen en Aart-Jan Knauff met de producten van onoff spices! Nieuw van dit merk is onder meer de Thaise papaja-saladedressing en een Som Tam-mix.
Michael en Zwi Ehrlich van Greenhub Imports met een divers aanbod van The Cheeky Panda.
Edith Gomes van De Hobbit heeft zojuist aan Ferry Krop (Natuurwinkel Maastricht) één van de fietskoeltassen overhandigd. Sinds vorig jaar schaft De Hobbit elektrische fietsen aan voor het personeel, daarvoor zijn deze koeltassen uiteraard een mooi accessoire.
Gerrit-Jan Roza, Peter van den Berg en Jaap van der Waarden namens BioFreshi. Peter: "Er is veel interesse in omschakeling, we staan hier met name om onze relaties met de telers te onderhouden."
Mathilde Eldink, Ruud van Tol en Mike Elissen vertelden bij Mattisson Healthstyle presenteerden 4 nieuwe producten in de Alkagreens-serie (Probiotic, Collagen, Organic en Protein).
Ad Lievense van Laarakker BIO (rechts) kreeg 'spruitenman' Sjaak de Graaff op bezoek.
Rob Schepens vertelt dat Heerlijkheid Mariënwaerdt bezig is met de doortontwikkeling van de jams. Er gaat suiker uit en dit zal aangevuld worden met fruit. "Daardoor proef je vooral de vrucht."
Marcel van der Lijst (tweede van links) en Adriaan Jansen van Naturelle (derde van links). Adriaan: "Het gaat goed in biologisch, daarom zijn wij ook dit jaar weer van de partij."
Jan Groen (Green Organics) vertelde dat het in de stand regelmatig 'zwart zag van de mensen'.
Peter Lamet en Michel Ramselaar van BD-Totaal. Bovenop de kast staan verschillende varianten olijfolie van het private label Bedeco (in 5 liter-tankjes). "Deze producten kunnen we heel scherp inkopen en daar is de prijs ook naar. Er komen ook nog flessen aan", aldus Michel.
Arie van Houwelingen in gesprek bij Frenchtop Natural Care Products.
Pieter Hofland en Ingrid Lijffijt stonden namens groothandel Yaviva op de Pureness-beurs.
Het team van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vroeg aandacht voor de nieuwe Bloemenzaad-consumentenactie die op 1 april van start zal gaan. Doel is om consumenten en boeren in totaal 100.000 vierkante meter aan bloemenzaad te laten inzaaien. Van links naar rechts: Thijs de Lange, Wim Meure-Buren, Edwin Crombags, Klaas de Lange, Myrthe Bijl en Joran de Lange.
Marc Versprille en Jos van Hamont in de stand van Delphy. Marc: "We hebben veel aanloop de hele dag door. Ook zijn we blij dat de workshop over omschakelen goed bezocht is."
Tanja van Adrichem stond donderdagmiddag voor Eco Warehouse op de beurs. "We hebben al veel goede contacten opgedaan."
Ellen Folkersma van Landgoed Kraaybeekerhof (links) op het Demeterplein.
Het Demeterplein telde dit jaar weer een aantal deelnemers: Kraaybeekerhof, VNVK, BD Vereniging, Kopersporen, Landgilde, Stichting Grondbeheer en Aeres Warmonderhof.
Frank Tillemans van DeliSouth toonde diverse biologische delicatessen.
Eymert van Manen en Thomas van Hasselt vertelden mensen over de BioBorrel die elk kwartaal in Amsterdam gehouden wordt.
Wieneke Schröder, Wilma Verschuuren en John Machielsen van GreenAge. John: "GreenAge is er echt voor de natuurvoedingswinkel. We maken heel bewuste keuzes en hebben een eigen gezicht. Wij kunnen met ons merk het verschil maken, met een Masterchef die vanuit het bord ons assortiment bepaalt."
Henk Pannenkoek (rechts) bij Aqua Aurora.
Alexander Wiedersatz en Andre Klan van Little Lunch stonden in het eerste Duitse Paviljoen op de Bio-beurs. In Duitsland worden deze bio-soepen al in zo'n 10.000 winkels verkocht. "We krijgen erg goede reacties en hopen dan ook snel in Nederland door te kunnen breken", aldus Alexander.
Laura en Laura (Russbuelt en Schaefer) met de repen van foodloose. "We vinden het heel interessant om op deze manier de Nederlandse markt te verkennen."
Mathias Tholey en Kim Kupke van 'the nu company'. In alle repen is cacao verwerkt.
Tobias Suß en Franziska Frank zijn heel blij om namens Raab Vitalfood hun debuut op de Nederlandse beurs te maken.
De typisch Duitse pretzels van Huober konden op de nodige belangstelling rekenen. Op de foto Eugen Jedig. "Ik krijg hier goede reacties op."
Ook Demeter-Weingut im Zwölberich was van de partij op het Duitsland Paviljoen. Voor de mensen die niet van wijn houden had Hartmut Heintz onder andere ook druivensap met bubbels bij.
Bernd-Uwe Einicke van Food Connection Weimar.
Susanne Gnoer van Byodo Naturkost hoopt ook op belangstelling vanuit Nederland voor de diverse biologische sauzen.
Het Duitsland Paviljoen is in samenwerking met Petra van Egmond van LIBERA tot stand gekomen. Dit bureau geeft onder meer export- en marketingadvies voor Duitsland en is specialist op het gebied van agri(food)sector. Petra staat hier op de foto met Remko Hartveldt die namens Udea een kijkje kwam nemen bij de Duitse stands.
Onze lieftallige gastvrouw Jedid-Jah Boekhout.
Mathilde Meijers en José Scholtes-Cretier van Bella Berga, een heerlijk fris sap van appel en bergamot.
Erik van Veldhuisen en Marian Jonkeren van R+V Verzekeringen.
Henk van Hamersveld van EiPack.
De Kip en ...
een nieuwe verpakking van EiPack voor Bleieren, het merk van De Lankerenhof.
Johan Verbeek en Wim Thomassen van BiomeerwaardeEi.
Kees Sijbenga van BPV.
Jaap van Doorn van Agromix met Sandra Verbeek organisatie Bio Erf / Biomeerwaarde kip.
Dianne en Otto van der Linden van Solupar Egg handling and Printing, sorteermachines zijn ze groot mee geworden, maar ze hebben sinds een paar jaar ook vending machines in hun assortiment, die lopen geweldig voor de huisverkoop.
van Freriks bv Jan Verwaijen, zij doen in bloedluis beheersing.
Scheria/Polderhoen: Coen van Santen en Sammy van der Laan.
Carol Peters, Wim Krajenbrink en Coert Kuizenga van Agruniek Rijnvallei.
Herman Willigenburg van Brons Voorthuizen, biologische diervoeding in diverse (groot)verpakkingen.
BiomeerwaardeKip Max Vos en Wytze van der Meer (vh Pluimveeslachter W. v.d. Meer & Zn.)
Bert Koudijs van Boon Agrosystems, zij zijn als toeverancier veel werkzaam in de biologische pluimvee sector.
Pluimveepraktijk AviVet met Frank Westerbeek, Thijs Welle, Vera Bavink en Roland Bronneberg.
Bloedluismonitoring van AviVet.
Kees Jan Tjeerdsma, Maarten Hulstein, Wilfred de Weerd en Henri Versteeg van Verbeek Bio Europe.
van Ter Heerdt Kuikens en Hennen: Ed Obbink en Remco Huizing.
Rein Loedeman en Elise Verbeek van Loedeman ongediertebestrijding.
van Rouveen BioVoeders/ Eendracht: Jan Timmerman en Marco Mulder.
Willem Arents en Dirk van Lierop van EnergiePlusdak. Zij zijn heel actief in de pluimveesector met zonnepanelen.
Erwin van de Beek en Gert Jan van Beek van ABZ Diervoeders.
Math Lemmers, Jac Matijsen, Christian Bressers en Joost Noyens van Global FeedMill, zij zijn de e(i)nige in Nederland die in zowel voeders als eieren doen.
Frank Bakermans, RikJan Schuttevaar en John Bierens van Vencomatic group, zij zijn specialist in bloedluisbestrijding op stroom en pluimveestalinrichting.
Aukje Vogels, Merlijn Gellings, Cees Geven en Bart Geraets van de Schakel ua.
Biorey van Ivo van Reij
Eric van Rijsingen van Van Rijsingen Green.
Joke Knoppert van Peter van Berckel/Fermenpeer.
Anneke van Hootegem en Steffan van Houte van De Grote Verleiding uit het Zeeuwse Kruiningen kwamen we tegen op de beurs.
Kevin Koster, Barbara Geertsema-Rodenburg en Willem Vermaning van De Goede Vissers.
Slow Food Nederland: Gerard Vennendaal, Marrit Kyung Ok Schakel en René Zanderink. Slow Food Nederland is een vereniging van samenwerkende producenten en Presidium (bijna uitgestorven producten) opnieuw gaan produceren.
Foekje Vellema van Hansketien.
CSA Netwerk Nederland: Bregje Hamelynck en Robert Klaassen.
Frank Butterman van Sparkling Tea, Een mooie gebalanceerde sprankelwijn met verschillende theesoorten.
Marlies Engels van De Polderkol.
Het Streekplein werd goed bezocht.
Biologisch goed van eigen Erf: een samenwerking van kleine producenten die voornamelijk direct aan consumenten leveren.
René de Bruin van Streekeigen producten Nederland.
Van Eigen Erf: Age Opdam en Iris van de Graaf.
P. Bos Veevoeders: Robert Bos en George van de Wert.
Transmefo Putten: Lammert van Nijhuis en Aline van Harten. Need we say more?
André Mulder met zijn zus Marijke Mulder vertegenwoordigden Raw Milk Company. Zij hebben een aanbod aan rauwmelkse zuivelproducten.
Henk Harkink (links) en Martijn Hollanders (rechts) van Hevel Vacuümzakken lieten bezoekers kennismaken met hun verpakkingen. “Wij bieden oplossingen tegen voedselverspilling. Wij geven mensen tips over hoe ze verstandig met dit plastic om kunnen gaan.”
Jan-Eric Geersing van Caithness Potatoes stond met zijn aanbod op de beurs. “Bezoekers maken bij ons kans op een big-bag met resistente rassen.”
Daniël Rovers (rechts) en Jaap van Pijkeren (links) van Schulp Vruchtensappen waren ook aanwezig met hun aanbod vruchtensappen. “We hebben nu geen nieuwe producten, maar we zijn wel bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten”, aldus Daniël.
“Wij bieden kruidensupplementen voor dieren aan voor een betere stofwisselen”, aldus Hubert Cremer van het Duitse bedrijf Biomühle + Kräuterfutter.
Gert Nieuwenhuis van uitzendbureau van Martho Flexwerk uit Emmeloord was ook op de beurs. “Wij zijn een uitzendbureau dat zich voornamelijk richt op de landbouw”, aldus Gert.
Huub Brookhuis van Agrisun in gesprek met Johannes Lancester (een ‘oriënterende’ stadsboer).
Jan Velten van Detasoft Automatisering biedt winkelautomatisering aan. “Wij hebben veel klanten in de bio-sector”, aldus Jan.
Kees van Beek (teler voor Nedato) was op de beurs om bezoekers te vertellen over Pommity. “Wij verpakken bijvoorbeeld twee soorten bio-aardappelen in papieren zakken.”
Van den Broek vacumeer- en vaatwasmachines heeft een breed aanbod machines voor voedselverwerkende bedrijven. Ze hebben onder andere wasmachines zonder water van Hobart en vacuümmachines van Henkelman. Op de foto Cees van den Broek (rechts), Esmer Bekdamirova en Gerard Thijssen (links).
Annelies Oosterkamp van IDAgro was aanwezig om hun aanbod stallen te tonen. Zij hebben onder andere open stallen en serrestallen, zodat de dieren voorzien worden van veel daglicht.
Carel en Angela Bouma waren aanwezig met een aantal nieuwe producten. “We hebben meeldauwresistente platuien en plantgoed voor zoete bataat nieuw in het assortiment’, vertelt Carel.
De heren van Agrico waren ook met z’n vieren aanwezig: Richard Mooijweer, Marnix Willemns, Jaap Hartkamp en Marcel Holtslag. Zij introduceerden onlangs de Next Generation Varieties: een selectie phytophthora-resisente rassen.
Friesland Campina stond op de beurs met hun bio-gamma zuivelproducten. Op de foto Reinier van de Starre en Marjon Kottelenberg met Kaas van Zijerveld.
Hans Apontoweil (rechts) van Fris Gedroogd Fruit deelde een stand met de heren van Madal Bal: Pradeep Hoogakker (midden) en Emile Dercksen (links). Hans introduceerde nieuwe ontbijtmixen van Lilifruit en Madal Bal heeft twee nieuwe dadelrepen geïntroduceerd.
Lennard van den Boom (links) en Patrick Hulleman (rechts) van Klean Kanteen tonen hun nieuwe series TK Pro en TK Wide. “Wij willen met onze producten een duurzame oplossing bieden tegen plastic.”
Richard Wezenberg en Sebastian Zaba van het uitzendbureau Abeos hebben veel klanten in de bio-sector.
Countus accountants en adviseurs bieden bedrijfseconomische analyses, die het mogelijk maken om vergelijkingen te maken met andere bedrijven. Op de beurs was Cor van de Burgwal aanwezig om de bezoekers te informeren.
Précon is een adviesbureau voor de voedingssector. Zij gaven op de Biobeurs ook een workshop over etikettering. Op de foto staan Kim Jeeling (links) en Judith Rosenboom (rechts).
Miranda Kutschruiter en Yvonne van Strien van uitzendbureau Level One zien dat biologisch goed in opkomst is. “Er zijn veel handen nodig in de bio-teelt.”
Topas biedt biologische, veganistische producten aan. “Wij zijn daarin uniek”, aldus Peter Kinwel. “Veel vleesvervangers zijn namelijk niet biologisch.” Het nieuwe product was de Superhero Burger. De veganistische merguez is hun topproduct. Op de foto staat Peter met zijn collega Carlijn Ros.
Koen Gevaert (links) en Antoon Brandt (rechts) van Dobio tonen de nieuwe verpakkingen voor de Nederlandse markt en een nieuwe curry met zoete aardappel.
Johan van Goor en Mario Lutkehaus van DIGI Nederland tonen hun aanbod software voor onder andere wegen, etiketteren en inpakken.
Yuri Blanken (rechts) en Jos Fleuren (links) van Drentse AA Zuivel tonen hier de nieuwe Pure Blu yoghurt, die over twee weken op de markt zal komen.
Sarah Barkmeijer (links) van Lady Fruitcake en Stefanie van de Walle van Superfoodies delen samen een stand. Sarah had nieuwe koekjes bij op de beurs en Stefanie onder andere Hot Choccie, ashwaganda poeder en cacao nibs.
Tjeerd Elzenga van Toptex heeft allerlei compostdoeken die veel gebruikt worden in de bio-teelt.
Mont Blanc Food heeft op de beurs een nieuwe lijn toastjes, pasta’s en artisjokken. Op de foto zie je Bert Doorn (links) en Leo den Hamer (rechts).
Lucio di Berti van Clearspring was ook met het assortiment oosterse producten aanwezig. Hij heeft onder andere sauzen, ciders en zeewiersnacks.
Krimo en Slym Azzouza van BioTamra tonen hun aanbod dadels, dadelcrème, olijfolie uit Algerije.
Heidi Smulders en Henry Rombouts hebben allerlei afdekmatten voor de agrarische sector, zoals vliesdoeken en folies.
Jasper Gabriëlse en Melanie Stoel van Seepje zijn dit jaar voor het eerst op de Biobeurs aanwezig met hun gamma schoonmaakproducten en wasmiddelen.
Jacky de Goederen van Feeling Goods heeft een range aan verzorgingsproducten. Op de beurs had zij nieuwe crème bij voor de gevoelige huid.
Het Duitse bedrijf Jentschura was ook van de partij. Op de foto staan Barbara Jentschura (rechts), Erika Kaiser en Simon Hankamp met hun biologische voeding en verzorgingsproducten.
Johan Devreese (rechts) en Jan van Tilburg (links) van Organic Goat Milk coöperatie waren op de beurs voor het contact met leden, om mensen te leren kennen en voor potentiële afnemers.
Matthijs Kloek (links) en Wiebe de Jong (midden) van Den Hartigh met bezoeker Jelte Jan Oosterhuis (rechts). Zij hebben het bio-aardappelras Connect.
Remon Hameete van QAssurance liet bezoekers kennismaken het hun digitale systemen voor voedselveiligheid. Met deze systemen kunnen bedrijven bijvoorbeeld de traceerbaarheid beter garanderen.
Monique van Vliet (links), Leo Stoker en Margriet van Woerden (rechts) van de biologische AGF-handel Qcape stonden onder andere met hun biologische pompoenen uit Zuid-Afrika op de beurs.
Pieter Jansen en Nico Wassink van BestPartner vertegenwoordigden hun merken Vitabella (ontbijtgranen), Sam Mills en Aqua Via. “Dat is natuurlijk water met een pH van 9,4”, aldus Pieter.
Dennis van Essen van High Five Company had een breed assortiment biologische chocolade. Het nieuwste product? “Chocolade met drank: dan worden de cacao nibs in drank geweekt en dan wordt de chocolade gemaakt”, aldus Dennis.
Lotfi Bani en Jan van der Werff van Meijer waren ook van de partij om hun gamma te tonen.
Jakob Bartelds (voorzitter LTO Noord) en Dick Hylkema (Nederlandse Aardappel Organisatie) waren beide als bezoeker op de beurs.
Annemieke Praamstra van Ekoland was ook aanwezig met een stand. Zij hadden een speciaal beursnummer geschreven.
Anton Oostveen (links) van de Pruimenpot levert pruimen aan Stoker Vogelaar. Wim Stoker (midden) en Christien Brasser (onder andere verantwoordelijk voor de orderinvoer en voedselveiligheid) stonden ook in de stand.
Iris Komen van Bo Weevil toonde op de beurs de vernieuwde tassen, handdoeken en denimschorten.
Mieke Lateir en Jörg Schlösse van Bingenheimer Saatgut hebben een breed gamma aan biologische zaden. Nieuw in het assortiment zijn soja, snackpaprika’s en koolrabi.
Op de stand van Sonneclaer waren er verschillende soorten ijs. De nieuwste soorten zijn cranberry- en trappistijs. “Vrijwel al onze sorbetsmaken zijn nu ook vegan”, vertelt Gerard Mul. Op de foto staat hij met Mieke Mul.
Caro Niestijl toont de Ecostoof, een manier om gerechten te bereiden.
Chris Borren van de Lankerenhof had onder andere eieren van de Les Bleues kippen en vlees van de leghaantjes bij op de beurs.
Duco Snouck Hurgronje van Waddendelicatessen had – zoals de naam doet vermoeden – allerlei delicatessen van de Waddeneilanden bij zich. Specialiteit? “Het duindoornsap”, aldus Duco.
John en Eric van Lieshout van Boogie Sauzen hadden een heel aantal nieuwe sauzen bij naar de beurs. “Ons aanbod is bijna verdubbeld”, aldus de broers.
Monique Hospers-Brands, Liesbeth Brands-Hospers en Stijn en Auke van geitenboerderij Hansketien waren ook aanwezig. Hun specialiteit 'Grie' hadden ze ook bij. "Dit is een soort saladekaas, die je ook kunt gebruiken in pasta’s, ovenschotels en dergelijke." Momenteel loopt er een crowdfundingactie, gelanceerd door de Biowinkelvereniging, om een deel van de grond van Hansketien vrij te kopen.
Mart-Jan en Willy de Jong van de Bonte Weide waren voor het eerst aanwezig op de beurs. “We wilden graag eigen producten gaan produceren”, aldus Mart-Jan. “We hebben nu rauwmelkse kefir van geitenmelk geproduceerd.”
Bert Wagenvoort, Jos Groothedde en Jan Broeninks van Natuurboeren met hart voor biodiversiteit waren ook aanwezig. Zij hadden onder andere de rauwmelkse kaas met natuurkost bij.
Jeanette Litjens en Toine Jansen van Haneman Biofruit hadden hun assortiment bij, waaronder hun nieuwste ‘Echt sap’ lijn. “Deze is gemaakt van puur fruit”, aldus Toine.
Pepijn Pest en David Klingen van Ghee Easy / Chikko Not Coffee kwamen we in de wandelgangen tegen. Zij waren als bezoeker aanwezig op de beurs.
Jan Willem de Groof en Hans van Houwelingen van het Vakcentrum voor zelfstandig ondernemers waren ook aanwezig. “Wij zijn onafhankelijk belangenbehartiger en partner van zelfstandig ondernemers”, aldus de heren.
Bij de Oorsprong biedt micro-organismen aan, die breed inzetbaar zijn. “De micro-organismen kunnen vooral gebruikt worden voor het maken van bokashi en mestverbetering”, aldus Jasper ten Berge. Zijn collega Ger Kappert was ook aanwezig op de beurs.
Het Demeterplein telde dit jaar weer een aantal deelnemers: Kraaybeekerhof, VNVK, BD Vereniging, Kopersporen, Landgilde, Stichting Grondbeheer en Aeres Warmonderhof.
Hester Gietelink en Carla Glorie vertegenwoordigden de Vereniging van Natuurvoedingskundigen. Zij geven een breed scala natuurvoedingsadvies voor onder andere workshops, lezingen maar ook catering bijvoorbeeld.
Ellen Folkersma en Leonie Joosting Bunk van Kraaybeekerhof. Met trots vertelt Leonie dat ze per 19 februari starten met de opleiding natuur in begeleiding, die zij zelf gaat geven.
Bijzonder element dit jaar op het Demeterplein was het roeren in een ton op een hoog platform. “Het roeren van de ton symboliseert het vinden van de van nature aanwezige synchronisatie tussen mijn bewegingen en het water” aldus Ronald van Marle.
De handgeschreven bordjes bij het Demeter platform..
Helmer Wieringa en Lian Kasper van Landgilde in gesprek met een tuinder.
Loes van Loenen van Jammakerij Sjamaan en Luc Ambagts van BD-Vereniging. BD Vereniging steunt, zoals iedereen weet, innovatieve ondernemingen. Het laatste voorbeeld hiervan is jammakerij Sjamaan. Zij produceren bijzondere smaken jam waaronder koriander en kersensmaak.
Ruud Hendrikx van Aeres Warmonderhof. Zij gaan niet alleen met diploma’s verder maar starten ook met cursussen die variëren van kringloop cursus en bedrijfsopvolging tot ecointention.
Henny Schalen van Kopersporen. Op de voorgrond de nieuwe rugspuit en (grote) koperen gieters.
En laatste deelnemer van het plein: Stichting Grondbeheer. Op de foto Loes van Loenen van Sjamaan en rechts Annelijn Steenbruggen van Stichting Grondbeheer.
Dmitri Peters en Nathalie Dolman van Jetdrinks. Nathalie presenteert de nieuwe Naturfrisk 660 ml frisdrank.
Verder nieuw in het assortiment bij Jetdrinks: Lo Bros, een glazen flesje organic kombucha in vele smaken beschikbaar oa. ginger lemon en raspberry & lemon.
Rein de Gier van Biocountry. Zij distribueren smoothies, knijphapjes, rijstwafeltjes en andere lekkernijen van het merk Be Plus, gericht op kleine kinderen in o.a. binnenspeelplaatsen.
Patrick Tissen van Broodcompany. Hij gelooft in het shop to shop concept: afbak- en voorgebakken broodproducten voor de winkeliers, 100% biologisch. Het bijzondere aan deze producten is dat Patrick garandeert dat het op dag 2 nog consumeerbaar is.
Sybrand en Joost van Dam van Natuurweide. De Doneeractie is nog steeds actief: bio boeren steunen in nood. “Zeker met alle regels en wetgevingen van deze tijd hebben de boeren het enorm moeilijk, dus we hopen dat door deze maatschappelijke actie de ontwikkelingen door kunnen gaan” aldus Sybrand.
Voorzitter Douwe Zijlstra van Coöperatie BIO-KI. Zij bieden biologische stieren aan bio-bedrijven. Alle rassen zijn beschikbaar.
Drie mannen die oorspronkelijke rassen promoten met Jan Lindeman van FH Vereniging, Dick Huisman van Blaarkop Vereniging en Wim Grit van Fries Roodbont Vee. Zij kijken voornamelijk welke rassen goed bij biologisch passen en zoeken vee wat van gras melk maakt.
Herman Insinger van Farm Brothers. Met trots presenteert hij de bio/vegan cookies die ook genomineerd waren voor het beste bio product 2019.
Alyson Genis en Plien van de Sande van D-Drinks. Zij zijn gespecialiseerd in drankjes en snacks, zowel gangbaar als biologisch.
Ton van der Leij van Valk Solutions. Valk Solutions is gespecialiseerd in kassasystemen voor de detailhandel in oa. de biosector.
Jan Craens van Kaaslust & Vlielander Kaas presenteer de nieuwe witte schimmelkaas. In Veenhuizen worden de kazen gemaakt en daarna naar Vlieland gebracht om te rijpen, in een voormalig drinkwater bunker. Naast de rijperij kan je er ook terecht voor rondleidingen of proeverijen.
Juan Carro van het Boliviaanse bedrijf Naturalcos Superfoods, zij produceren quinoa in zakken, zout, en quinoa shakes.
In de foodtruck van bewustwinkelen.nl werden overheerlijke gerechten klaargemaakt voor de bezoekers. Op de foto Madelon Lombardi van Holland Pharma en op de achtergrond Atie Rolleman, Danielle Starte en Tamara Oonk. Er zijn maar liefst 50.000 producten beschikbaar in de webshop van bewustwinkelen.nl
Robin Driessen van familiebedrijf Residelca Olives. In 2018 behaalde de olijfolie van het Spaanse bedrijf goud voor de beste smaak biologische olijfolie.
Tjerk de Vries en Roelof André Groen van de Rabobank. Zij hebben een breed aanbod voor o.a. ook biologische bedrijven.
Charlotte Krijger van Yaya Kombucha. De Citra Hop smaak is vanaf maart beschikbaar bij Udea.
Yvette de Goeij en Pieter Dagevos van Strawz, zij wilden inspelen op het plasticverbod wat in 2020 ingaat voor plastic bekertjes, rietjes en bestek. Zij produceren rietjes gemaakt van tarwe.
Denise Schloss van Denise’s Choice schenkt een alcoholvrije mousserende wijn in voor haar bezoekers. Sinds januari ook biologisch waar ze enorm trots op is! Het assortiment bestaat uit 2 wijnen en 2 mousserende wijnen, per glas 18 calorieën, verkrijgbaar bij speciaalzaken.
Zoals elk jaar ook nu weer een ondernemersplein op de Biobeurs, waar interessante nieuwe producten worden gepresenteerd door startende bedrijven.
Al een tijdje deelnemer van dit plein is Susanne de Raaij van Biobite. Zij introduceerde kefir, in verschillende smaken. Op de foto Susanne met Charlotte Nuiss en Rosanne Boas van Odin.
De verschillende varianten kefir van Biobite, zoals onder andere rozemarijn en curcuma & pepper.
Ernie van Dalen laat een bezoeker hennepthee proeven van Dutch Harvest. Misschien een opluchting: er zit geen THC in de hennepthee.
Cem Ozyigit van het Turkse bedrijf Osman Gurme. Zij produceren olijfolie, olijfolie zepen, kruiden en specerijen.
De meiden van Kari’s Crackers kunnen bijna niet van de crackers afblijven, zo lekker zijn ze! Connie van Beusichem en Florien Vernooy presenteren allerlei soorten crackers, binnen 1 jaar al verkrijgbaar in meer dan 48 winkels.
Venetka Agayn van Fervena introduceerde de nieuwe gefermenteerde cashewspread in de smaak komijn en een nieuwe kersennoot kaas.
Adonis Lados van Labbos, hij introduceerde Griekse extra vierge olijfolie en olijfolie producten.
Charlotte Zum Vörde Sive Vörding van Charly’s All is Fair, zij maakt van reststromen charly’s in verschillende varianten zoals Rockevoort Charly, Cheddah en Greheit Charly.
En laatste deelnemer van het ondernemersplein: Phaerda Mensen van Spoony, onderdeel van Foodable. Zij helpen kinderen met plezier aan de groenten, met een product van Spoony zoals de knijpsoepen of spelsoepen wordt dit kinderspel!
Jochem Broekhuizen van Rinagro. Zij introduceerden Mascol, een behandeling voor koeien die mastitus hebben. Een natuurlijke keuze bij een beginnende ontsteking.
Drukte op het foodplein waar kookdemonstraties werden gegeven en waar men even kon genieten van wat rust onder het genot van een hapje en drankje.
Michel Jansen van KleinsteSoepFabriek, deelnemer op het Foodplein. Hij wil nieuwe soepen gaan ontwikkelingen met peulvruchten, helemaal van deze tijd, en lokale producten gebruiken in deze soepen. Wordt vervolgd..
Man in de Pan is een project wat zich inzet voor mannelijke dieren. Zij dagen je uit: kook ook eens met een haan, stier of bok! Echt heel lekker én je bent goed bezig! Op de foto de promotiedames Gerdine Kaptein en Leonie van de Velden.
Johannes Struik van BioGoat Meal, hij zet zich in voor de afzet van dit Man in de Pan project. De aangesloten biologische melkgeitenhouders geven de bokjes een (h)eerlijk leven en verkopen het vlees via de coöperatie.
Caroline Ligtenberg promoot Cicioni, een product van Casa del Fermentino. Na de Biofach is de ferme verkrijgbaar bij Udea.
Ramon van der Stroom van The Ferment Company. Hij presenteerde aantrekkelijke kefir-, joghurt, en waterkefir starters. Want, échte kefir maak je zelf aldus het bedrijf.
Corianne Vos, Alessia Althuizius en Gerard Hardeman van Gerard & Suus en Landgoed Bleijendijk met voor zich een nieuw breed assortiment glutevrije producten en koolhydraatarme producten.
Eric Beek en zijn vrouw Gloria van Ilimani waren ook deelnemer van het foodplein en bezorgden de bezoekers weer heerlijke koffie.
Jan Bulthuis, Paula van Nieff, Annemarie Kragting en Benny Vanheusden van Machandel.
Wanda Bolck en Gerry Kamphuis van Weleda met Maltie Ramnandandall van Biowinkel de Zonnestraal uit Scheveningen.
Sanne Rodenburg en Santana Serra van Smart & Zo presenteren met trots de nieuwe lijn Wunder Workshop, blends en oliën gemaakt op kurkuma basis.
Lieke Verrips van Imkerij de Werkbij bij het grote assortiment verzorgingsproducten op basis van gezondheid uit de bijenkast.
Flow Cosmetics is een bedrijf uit Finland en Nick van Dijk promoot het in Nederland. Zij bieden biologische cosmetica voor beautysalons.
Jan Dekker en Wilma Legemate van Dekker Slapen. Zij garanderen Lekker Slapen op de biologische matrassen, die volledig van natuurlatex zijn en zonder aluminium veren. Daarnaast zijn er ook kussens verkrijgbaar met verschillende vullingen zoals oa. cederhout vulling.
Suzanne Smal en Michelle Specht van Biocare Products en op de voorgrond de nieuwe Organic Socks of Sweden, verkrijgbaar in verschillende prints, vele maten en soorten.
Hans Versteegh van Now Organic. Hij presenteerde de kurkuma en gember shots van Go Now.
Eva Nouhet en Esther Feenstra van AVA Natural Skincare. Net 1 jaar van start, en al veel animo voor de biologische handcrème en gezicht crème. Zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar papier.
Rosanne Droog van Organic Farm, gespecialiseerd in kokosproducten.
Marijke Schouten en Gertrude van der Zee van Knitted Knockers. Zij bieden breiprotheses aan van biologisch katoen met vulling van fiberfill of wol. Alles is kosteloos op aanvraag en wordt gemaakt door vrijwilligers.
Jean-Pierre de Wild van JM Nature, zij produceren Ben & Anna soda deodorant in verschillende geurtjes.
Christie Janssen, Inske Zaalberg en Bram Zaalberg van Bloesem Remedies Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in essentiële oliën, bloesems en celzouten.
Ron van Laar van Van Laar Techniek.
Piet Broers en Patrick Kort van Necap.
Andre van Spengen van Broere Beregening.
Carina Peters en Jan Pieter Reijnoudt van MCR MAchinery.
Rik Schotman van Van der Sluis Agri bv.
Jan Schuringa en Roel van Campen van Agrodust.
Het team van Profytodsd, Pirecco en Poldergraan gezamenlijk op 1 stand.
Elske Smeulders en John Groenen van MesaCoatings.
De mannen van Vogelsang.
Het team van Koeckhoven.net met op de achtergrond de ecoploeg. Deze ecoploeg in hybride uitvoering kan van 5 tot 35 cm netjes bewerken en direct zijklaar maken.
Pieter-Jan Auman van Case New Holland.
Bas Buiten en Alex Poortinga van 'sLandsBeste.
Roel Reijnen van Holland Foodz.
Marijn Nap en Erik van Gerwen van Vlamings.
Arie van de Wijgert en Liesbeth Broekhuizen van Komeco Organic Fertilizers.
Jaap Kee, Maarten van Geest, Helleen Bos en Anke Schouten van Rijk Zwaan.
Arjan Sonneveld van Grow Group.
Sjaak Boswijk en Piet van der Haas van Mertens.
Jan-Willem van OD Designstudio.
Karl van der Plaetse van Adya Bio en Walter Lenaerts en Jan de Clerq van Deor Foods.
Jack van Schilt van Agri Minerals.
Stichtingzaadvast in actie!
Het agriton team op de beurs voor zowel de agrarische sector als ook huis en tuin.
Het team van Bionext.
IJsbrand Snoeij voorzitter van Biohuis.
Gert en Andre van Groenteproductie Flevoland.
Jeroen van Soesbergen en Linda van Heupink van Plantera.
Remco Lieman van Eco-Fields.
Joost van der Meulen en Everhard Kupers van Cow-Support Holland.
Marielle Wahlbrinck-Donker en Gert Donker van Donker Winkel Styling.
Links Pius en Phila Florus en rechts Raymond Notermans en Menno Kamphuis van Plant Health Cure.
Links Angeline Keizers en rechts Peter Keizers van Keizers Plant products en in het midden John Gielen van Plantenkwekerij de Kemp.
Rene van Gastel en Rene Jochems van Groeibalans in gesprek met een bezoeker.
Jaap Gaastra van Actimin Gesteentemeel.
Jan van Wijhe van Engeldot.
Het team van Provincie Groningen en SPNA.
Druk in overleg op de stand van de WUR.
De Groene Veredeling.
Gerrit Langeveld van LH Packaging met in de koeling 100% composteerbare verpakkingen.
Judith Oerlemans en Hans van de Pas van Jadisagri.
Bas Blokland en Wolter Prins van Biokaas Kinderdijk.
Nick en Ton Kok van Fresh Meat Company.
Adri van Boxtel van Kiemrad.nl
Roelf Havinga van Team Ecosys.
Eddo de Veer in gesprek met een bezoeker op de stand van Weerbaartelen.
Dennis Tjoelker van Ecostyle.
Gilber van Veldhuizen en Marten Muis van De Nijborg Agri.
Aad en Kristel van Ammers van Corn Candies.
Ard van Gaalen van de BioStee en Piet den Hertog van de Mekkerstee.
Rinke Robbers en Martine Lans van De Terp Squashpackers.
Sjaak Blok, Geert-Jan Lueb en Pim Clotscher van Zaathandel Neutkens.
Olivier Pals, Rene den Boer en Jelina Beens van Crehumus.
Leo Kaniok van Zintenz.
Martin Hullekes van VitiV.
Sandra Klinkenberg, Ron Arnhard en Arthur Hofma van Biofee.nl
Ruud Lenders en Robin Peeters van Lenders Peters Organic Plants.
Lieuwe Weidenaar van familiebedrijf Weidenaar.
Geert Kerkhof van Ledsprotect.
Ado en Niek Bloemendal van Pure Graze.
Koos Boertjens en Jose van Benthum van Traiteur de Oorsprong.
Alessandro Marcelis en Emma Koolen van Koolen Champignons.
Jurgen den Ouden, Paul Reijnders, Dayenne van Overdijk en Linda van de Moosdijk van Den Ouden.
Nynke Louwes en Bauke Hoogstra van Hoogpak.
De stand van Reesink.
Jojanneke Bijkerk van Cruydt-Hoeck Wildebloemzaden.
Ruth van der Beek en Jenneke van der Heide van Hall Larenstein en Nordwin College.
Klaas Berkhof van Louis Bolk Instituut.
Frank Mahieu van Mani.
Johan Meersma en Albert Dortmans van Orgapower.
De sappen van Dutch Cranberry Group.
De sappen van Dutch Cranberry Group.
Yvonne van Brunschot en Nadine Klaren van Floris Recycled Stationery bv.
Kevin Couch van Greenbrand Organics.
Gerhard en Helma Meijer van De Hooiberg.
Marcel Weijers en Derrick Neleman van Neleman Organic Wine.
Freek Pereboom en Annelies Nieuwpoort van West Plant Group.
Jordy Versteeg en Bert Versteeg van RealFlavors.
Rene van den Heuvel van Agropest Control legt uit aan een bezoeker.
Garard Zweers van Argi.
Jeroen en Alise Kramer vertelden bij Horizon dat dit merk inmiddels ook in Spanje aan het doorbreken is. Jeroen: "Sinds december leveren we rechtstreeks aan de Spaanse groothandel. Verder doen we de laatste tijd heel veel in mangostukjes."
Biomygreen is een adviescentrum rond duurzaam bodemgebruik. “Wij geven advies aan klanten voor planten, bomen en akkers. Wij willen bodemleven stimuleren door minder gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest”, aldus Jacqueline Baar. Met haar op de foto Kristin Sauerland (rechts).