Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Nederlanders op BIOFACH 2018

Bjorn Andringa op de wagen bij FZ Organic Food. Hij toont de nieuwe Stone Grond Tortilla Chips van Trafo. Links de smaak Sour cream en rechts Seasalt.
Bjorn Andringa op de wagen bij FZ Organic Food. Hij toont de nieuwe Stone Grond Tortilla Chips van Trafo. Links de smaak Sour cream en rechts Seasalt.
Het team van FZ Organic Food: Bjorn Andringa, Janet Nuyten-Sijtsema,Pieterjan Kok, Myrthe Sikma en Jelmer Daniels. Men kon onder meer proeven van de Yakso Seitan.
Het team van FZ Organic Food: Bjorn Andringa, Janet Nuyten-Sijtsema,Pieterjan Kok, Myrthe Sikma en Jelmer Daniels. Men kon onder meer proeven van de Yakso Seitan.
"Bij Triodos Bank: Alexander van der Have, Marleen van den Broek, Karen Fiallos, Jurrien Appers, Katie Brokman en Nelleke Veenstra. Jurrien is verantwoordelijk geworden voor het Organic Growth Fund: "Dit is voor ons dé beurs. We laten hier onder meer de ontwikkelingen rond het Organic Growth Fund zien."
"Bij Triodos Bank: Alexander van der Have, Marleen van den Broek, Karen Fiallos, Jurrien Appers, Katie Brokman en Nelleke Veenstra. Jurrien is verantwoordelijk geworden voor het Organic Growth Fund: "Dit is voor ons dé beurs. We laten hier onder meer de ontwikkelingen rond het Organic Growth Fund zien."
Paul van Schijndel van Rhumveld Winter & Konijn met Dominiq Haliman van Holos Integra (Indonesië). Dominiq kreeg dit jaar de kans om bij distributeur Rhumveld Winter & Konijn het verhaal achter haar onderneming te vertellen. Dominiq handelt in biologische kokosbloesemsuiker. Achter hen is het gehele productieproces in beeld.
Paul van Schijndel van Rhumveld Winter & Konijn met Dominiq Haliman van Holos Integra (Indonesië). Dominiq kreeg dit jaar de kans om bij distributeur Rhumveld Winter & Konijn het verhaal achter haar onderneming te vertellen. Dominiq handelt in biologische kokosbloesemsuiker. Achter hen is het gehele productieproces in beeld.
In het midden: Pieter Dirven van De Smaakspecialist.
In het midden: Pieter Dirven van De Smaakspecialist.
Bart Bink, Hélène Lokhoff, Willeke van de Noort en Anneloes Hoorneman vertelden bezoekers alles over de nieuwe producten in het assortiment van Smaakt en BioToday.
Bart Bink, Hélène Lokhoff, Willeke van de Noort en Anneloes Hoorneman vertelden bezoekers alles over de nieuwe producten in het assortiment van Smaakt en BioToday.
Het bijna complete Udea-beursteam: René Oosting, Jeanine de Rouw, Danny Schüttler, Anouk Mijdam, Steven IJzerman, Errol Britt, Jeroen Blommendaal en Anne-Floor Kruitwagen. En gehurkt op de voorgrond: Stephan Blommendaal.
Het bijna complete Udea-beursteam: René Oosting, Jeanine de Rouw, Danny Schüttler, Anouk Mijdam, Steven IJzerman, Errol Britt, Jeroen Blommendaal en Anne-Floor Kruitwagen. En gehurkt op de voorgrond: Stephan Blommendaal.
"Myrthe Bijl en Edwin Crombags hadden nieuws bij Weerribben Zuivel. Edwin: "We hebben de boterproductie opgeschroefd en presenteren hier onze biologische boter in grootverpakking. Er zijn dozen van 10 en 20 kilo en speciaal voor de bakkers hebben we plakken van 2 kilogram ontwikkeld. De eerste reacties zijn erg positief."
"Myrthe Bijl en Edwin Crombags hadden nieuws bij Weerribben Zuivel. Edwin: "We hebben de boterproductie opgeschroefd en presenteren hier onze biologische boter in grootverpakking. Er zijn dozen van 10 en 20 kilo en speciaal voor de bakkers hebben we plakken van 2 kilogram ontwikkeld. De eerste reacties zijn erg positief."
"Belinda Barnhard, Aart Jansen en Sarah de Jong van TerraSana. Bezoekers konden volop proeven van de nieuwste producten, waaronder de Triangles (geheel links) en 7 verschillende Choco Treats (rechts). Sarah: "De export groeit nog altijd. Zo exporteren we steeds meer producten naar onder meer de Oostbloklanden, Rusland en Scandinavië."
"Belinda Barnhard, Aart Jansen en Sarah de Jong van TerraSana. Bezoekers konden volop proeven van de nieuwste producten, waaronder de Triangles (geheel links) en 7 verschillende Choco Treats (rechts). Sarah: "De export groeit nog altijd. Zo exporteren we steeds meer producten naar onder meer de Oostbloklanden, Rusland en Scandinavië."
René Heusschen (rechts) bezocht namens Stichting EKO-keurmerk de beurs. Hier is hij in gesprek met Peter Jacobs van TerraSana.
René Heusschen (rechts) bezocht namens Stichting EKO-keurmerk de beurs. Hier is hij in gesprek met Peter Jacobs van TerraSana.
René van der Locht, Rob van den Berg en Youri van der Heijden van Meesters van de Halm. Zij schonken onder meer aandacht aan de nieuwe range granola's. Hiermee speelt Meesters van de Halm in op de trend rond gezondere producten er zijn drie varianten: suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk.Youri showt overigens ook de speciale Meesters van de Halm-schoenen. Die hadden de mannen allemaal aan.
René van der Locht, Rob van den Berg en Youri van der Heijden van Meesters van de Halm. Zij schonken onder meer aandacht aan de nieuwe range granola's. Hiermee speelt Meesters van de Halm in op de trend rond gezondere producten er zijn drie varianten: suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk.Youri showt overigens ook de speciale Meesters van de Halm-schoenen. Die hadden de mannen allemaal aan.
Danna maakte bij Meesters van de Halm de hele dag door allerlei hapjes klaar, uiteraard met de producten van Meesters van de Halm als basis.
Danna maakte bij Meesters van de Halm de hele dag door allerlei hapjes klaar, uiteraard met de producten van Meesters van de Halm als basis.
Pantaree Panpipat en Onno Stienen zijn zichtbaar trots op de nieuwe look van Onoff Spices. Naast hen diverse nieuwe producten, waaronder biologische instant noodles.
Pantaree Panpipat en Onno Stienen zijn zichtbaar trots op de nieuwe look van Onoff Spices. Naast hen diverse nieuwe producten, waaronder biologische instant noodles.
"Onno: "Ik ben erg blij dat we binnenkort deze biologische instant noodles aan ons assortiment kunnen toevoegen. We hebben een fantastische eerste dag achter de rug. Ook met het Thais limoenblad gooien we hoge ogen. Dit was tot nu toe nog niet beschikbaar op de Europese markt. We drogen deze bladeren in de kas in Thailand."
"Onno: "Ik ben erg blij dat we binnenkort deze biologische instant noodles aan ons assortiment kunnen toevoegen. We hebben een fantastische eerste dag achter de rug. Ook met het Thais limoenblad gooien we hoge ogen. Dit was tot nu toe nog niet beschikbaar op de Europese markt. We drogen deze bladeren in de kas in Thailand."
Carine Heidendal en Fran Rosario - Love Warriors van Lovechock.
Carine Heidendal en Fran Rosario - Love Warriors van Lovechock.
"Bezoekers konden tijdens de BIOFACH niet alleen van de welbekende Lovechock bars proeven. Dit zijn namelijk de nieuwe Little Love-repen. Fran: "Deze lijn is wat meer toegankelijk en we willen hem dan ook wat breder neer gaan zetten, zo passen deze repen bijvoorbeeld ook goed in het aanbod bij tankstations."
"Bezoekers konden tijdens de BIOFACH niet alleen van de welbekende Lovechock bars proeven. Dit zijn namelijk de nieuwe Little Love-repen. Fran: "Deze lijn is wat meer toegankelijk en we willen hem dan ook wat breder neer gaan zetten, zo passen deze repen bijvoorbeeld ook goed in het aanbod bij tankstations."
Henk van der Vegt, Achim Tijkorte en Wilfred Jonkman (allen Reudink) en bio-boer Bartele Holtrop.
Henk van der Vegt, Achim Tijkorte en Wilfred Jonkman (allen Reudink) en bio-boer Bartele Holtrop.
Team GreenAge (debutant op de BIOFACH): Wilma Verschuuren, John Machielsen, Sascha de Lint, Wieneke Schröder en Addy Rouwenhorst. Er was veel belangstelling voor het uitgebreide assortiment en bezoekers proefden maar al te graag van de gerechtjes.
Team GreenAge (debutant op de BIOFACH): Wilma Verschuuren, John Machielsen, Sascha de Lint, Wieneke Schröder en Addy Rouwenhorst. Er was veel belangstelling voor het uitgebreide assortiment en bezoekers proefden maar al te graag van de gerechtjes.
"Esther Boekee, Patrick Raster, Harry ten Dam, Tim ten Dam, Anne Schoenmakers en Manon ten Dam bij Aurora Kaas. Manon: "We kunnen onze groei doorzetten, aangezien we begin februari via een succesvolle crowdfundingcampagne binnen 24 uur uitbreidingskapitaal opgehaald hebben. Men investeert hiermee in de bouw van onze nieuwe fabriek."
"Esther Boekee, Patrick Raster, Harry ten Dam, Tim ten Dam, Anne Schoenmakers en Manon ten Dam bij Aurora Kaas. Manon: "We kunnen onze groei doorzetten, aangezien we begin februari via een succesvolle crowdfundingcampagne binnen 24 uur uitbreidingskapitaal opgehaald hebben. Men investeert hiermee in de bouw van onze nieuwe fabriek."
Ook Ramon van Huffelen (Natrada) bezocht de BIOFACH 2018.
Ook Ramon van Huffelen (Natrada) bezocht de BIOFACH 2018.
Aart-Jan Knauff, Maarten Gevers, Ruben de Wit, Willem van Wijk, Annemiek Flantua en op de voorgrond de Italiaanse kok Felice Cicoria. Achter hen een kast vol nieuwe Amaizin-producten.
Aart-Jan Knauff, Maarten Gevers, Ruben de Wit, Willem van Wijk, Annemiek Flantua en op de voorgrond de Italiaanse kok Felice Cicoria. Achter hen een kast vol nieuwe Amaizin-producten.
"Annemiek: "Onze Fajita en Taco Seasonings komen er aan. Ook nieuw is een lightvariant van onze cocosmelk."
"Annemiek: "Onze Fajita en Taco Seasonings komen er aan. Ook nieuw is een lightvariant van onze cocosmelk."
Nieuw van la bio IDEA: geroosterde walnootolie uit Moldavië.
Nieuw van la bio IDEA: geroosterde walnootolie uit Moldavië.
Rechts aan tafel Martha Jeuken van DO-IT. In deze stand werden als vanouds weer de gehele beurs vele gesprekken gevoerd met leveranciers en klanten van over de hele wereld.
Rechts aan tafel Martha Jeuken van DO-IT. In deze stand werden als vanouds weer de gehele beurs vele gesprekken gevoerd met leveranciers en klanten van over de hele wereld.
Jesse 't Lam en Vincent van Gorkom van Yellow Chips.
Jesse 't Lam en Vincent van Gorkom van Yellow Chips.
Katharina Haack vertelt een bezoeker meer over de verschillende soorten chips van GO Pure (onder andere diverse varianten groentechips).
Katharina Haack vertelt een bezoeker meer over de verschillende soorten chips van GO Pure (onder andere diverse varianten groentechips).
Samantha Joosten, Monique van der Meer-Ruhe en Gülsüm Turkmen lieten proeven va de vernieuwde hummus van Florentin.
Samantha Joosten, Monique van der Meer-Ruhe en Gülsüm Turkmen lieten proeven va de vernieuwde hummus van Florentin.
Ook nieuw van Florentin: mini falafel.
Ook nieuw van Florentin: mini falafel.
Daniela Schnieders en Danny Schuwer stonden namens Brinkers op de BIOFACH. In de stand was volop aandacht voor de La Vida Vegan-lijn die aangevuld is met La Vida Vegan Protein (in drie varianten: Sea Salted Caramel - Kokos & Chocolade en Crunchy - Amandel & Chocolade).
Daniela Schnieders en Danny Schuwer stonden namens Brinkers op de BIOFACH. In de stand was volop aandacht voor de La Vida Vegan-lijn die aangevuld is met La Vida Vegan Protein (in drie varianten: Sea Salted Caramel - Kokos & Chocolade en Crunchy - Amandel & Chocolade).
Erik Flux en Dave de Bekker stonden vanaf donderdag namens Nautilus Organic op de BIOFACH 2018.
Erik Flux en Dave de Bekker stonden vanaf donderdag namens Nautilus Organic op de BIOFACH 2018.
Dennis van Teylingen en Kristel van der Voorn met op de voorgrond een deel van de vele honingvarianten die het assortiment van de Traay rijk is.
Dennis van Teylingen en Kristel van der Voorn met op de voorgrond een deel van de vele honingvarianten die het assortiment van de Traay rijk is.
Er was onder andere extra aandacht voor dit biologische gembersap en kurkumasap.
Er was onder andere extra aandacht voor dit biologische gembersap en kurkumasap.
Albert de Hollander en Renske Loefs van Joannusmolen. Albert heeft de nieuwste producten in zijn handen.
Albert de Hollander en Renske Loefs van Joannusmolen. Albert heeft de nieuwste producten in zijn handen.
"Het gaat om 'aardbei hartjes' en 'appel ringetjes', bedoeld voor de jonge bio-consumenten. Renske: "Deze hartjes en ringetjes kunnen onder meer met melk en yoghurt geconsumeerd worden of als topping gebruikt worden."
"Het gaat om 'aardbei hartjes' en 'appel ringetjes', bedoeld voor de jonge bio-consumenten. Renske: "Deze hartjes en ringetjes kunnen onder meer met melk en yoghurt geconsumeerd worden of als topping gebruikt worden."
Nathalie van Rooij en Thijs van der Torren met tussen hen in de Landgoedkaas 50+ en geitenkaas van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Nathalie van Rooij en Thijs van der Torren met tussen hen in de Landgoedkaas 50+ en geitenkaas van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
"Nathalie: "We presenteren hier onze nieuwe suikervrije lijn. Deze lijn is vanaf nu verkrijgbaar en bestaat uit 9 smaken, allemaal zijn ze gezoet met appel."
"Nathalie: "We presenteren hier onze nieuwe suikervrije lijn. Deze lijn is vanaf nu verkrijgbaar en bestaat uit 9 smaken, allemaal zijn ze gezoet met appel."
"De hele dag door werden er gesprekken gevoerd in de combinatiestand van Tradin Organic Agriculture en Crown of Holland. Yvonne Titarsole-Kresinger (Tradeshow & Events Manager): "We hebben een heel goede dag, onze toptraders gaan van gesprek naar gesprek."
"De hele dag door werden er gesprekken gevoerd in de combinatiestand van Tradin Organic Agriculture en Crown of Holland. Yvonne Titarsole-Kresinger (Tradeshow & Events Manager): "We hebben een heel goede dag, onze toptraders gaan van gesprek naar gesprek."
Een klein deel van het team van Tradin Organic Agriculture: Sanne van der Meulen, Jean-Marc Pindat (sales director France), Kei Nakano en Thomas van Hasselt.
Een klein deel van het team van Tradin Organic Agriculture: Sanne van der Meulen, Jean-Marc Pindat (sales director France), Kei Nakano en Thomas van Hasselt.
"Prechand Jankie en Michel Witmer van Groen Agro Control. Michel: "Met behulp van het scherm kunnen we de bezoekers duidelijk laten zien wat we precies doen in ons laboratorium. We hebben al wat goede leads."
"Prechand Jankie en Michel Witmer van Groen Agro Control. Michel: "Met behulp van het scherm kunnen we de bezoekers duidelijk laten zien wat we precies doen in ons laboratorium. We hebben al wat goede leads."
Bauke van der Veen bezocht namens VNK de stand van Green Organics.
Bauke van der Veen bezocht namens VNK de stand van Green Organics.
"Geheel links kok Marcel Venverloo. Naast hem het team van Green Organics: Robbert Blok, Perry Leemans, Edwin From en Jan Groen. Gerard de Pee ontbreekt op de foto. Jan: "De belangstelling voor de BIOFACH is enorm. Bio is eigenlijk nu pas begonnen."
"Geheel links kok Marcel Venverloo. Naast hem het team van Green Organics: Robbert Blok, Perry Leemans, Edwin From en Jan Groen. Gerard de Pee ontbreekt op de foto. Jan: "De belangstelling voor de BIOFACH is enorm. Bio is eigenlijk nu pas begonnen."
Het ging om een combinatiestand van Green Organics, De Groene Weg en Groen Agro Control, dus een gemixte foto mag niet ontbreken.
Het ging om een combinatiestand van Green Organics, De Groene Weg en Groen Agro Control, dus een gemixte foto mag niet ontbreken.
Christina Niemann wilde graag namens Wessanen Nederland op de foto. De Duitse is werkzaam op het kantoor in Amsterdam.
Christina Niemann wilde graag namens Wessanen Nederland op de foto. De Duitse is werkzaam op het kantoor in Amsterdam.
"Sara Piazette, Peter van de Steeg, Angelien Beek, Stephan Böttger en Ronald Bakker gingen namens Organic Flavour Company op de foto. Ronald: "We laten in deze stand beide kanten van ons bedrijf zien. Links is meer aandacht voor ons theemerk Natural Temptation en rechts voor onze industrietak."
"Sara Piazette, Peter van de Steeg, Angelien Beek, Stephan Böttger en Ronald Bakker gingen namens Organic Flavour Company op de foto. Ronald: "We laten in deze stand beide kanten van ons bedrijf zien. Links is meer aandacht voor ons theemerk Natural Temptation en rechts voor onze industrietak."
Deze kruidenmixen zijn het afgelopen najaar geïntroduceerd.
Deze kruidenmixen zijn het afgelopen najaar geïntroduceerd.
"BioBandits Hans de Boer en Pieter Bas Alferink hopen met deze foto de aandacht van topatleet Usain Bolt te trekken. Usain Bolt heeft Olympische atleten namelijk een grote fles champagne beloofd wanneer zij zijn kenmerkende juichgebaar imiteren op het erepodium. Ze wijzen naar de gloednieuwe emmers. Pieter Bas: "Er is steeds meer vraag naar onze producten vanuit de horeca, daarom bieden we ze nu ook in grootverpakking aan."
"BioBandits Hans de Boer en Pieter Bas Alferink hopen met deze foto de aandacht van topatleet Usain Bolt te trekken. Usain Bolt heeft Olympische atleten namelijk een grote fles champagne beloofd wanneer zij zijn kenmerkende juichgebaar imiteren op het erepodium. Ze wijzen naar de gloednieuwe emmers. Pieter Bas: "Er is steeds meer vraag naar onze producten vanuit de horeca, daarom bieden we ze nu ook in grootverpakking aan."
Bareld Kootstra van Fairtrasa.
Bareld Kootstra van Fairtrasa.
"Bejo Zaden kreeg op donderdag de minister van Landbouw van Nordrhein-Westfalen op bezoek, Frau Ministerin Schulze Föcking. Links op de foto Pieter Gabriëls (directeur): "Ik heb bij haar het belang van biologisch geproduceerd zaad voor de productie van biologische groente aangekaart. Alleen op die manier kan de biologische keten gesloten worden. Op het moment wordt nog veel (soms noodgedwongen omdat niet meer biologisch zaad beschikbaar is) 'niet chemisch behandeld' zaad gebruikt. Dit is soms noodgedwongen omdat niet meer biologisch zaad beschikbaar is."
"Bejo Zaden kreeg op donderdag de minister van Landbouw van Nordrhein-Westfalen op bezoek, Frau Ministerin Schulze Föcking. Links op de foto Pieter Gabriëls (directeur): "Ik heb bij haar het belang van biologisch geproduceerd zaad voor de productie van biologische groente aangekaart. Alleen op die manier kan de biologische keten gesloten worden. Op het moment wordt nog veel (soms noodgedwongen omdat niet meer biologisch zaad beschikbaar is) 'niet chemisch behandeld' zaad gebruikt. Dit is soms noodgedwongen omdat niet meer biologisch zaad beschikbaar is."
Volkert Engelsman in de stand van Eosta in gesprek met Peter Brul.
Volkert Engelsman in de stand van Eosta in gesprek met Peter Brul.
"Herco Schoemaker achter de balie bij IDorganics. Rechts is Rutger Bolten in gesprek. Herco: "We hebben ons private label-aanbod uitgebreid. Ook is er veel interesse in onze tapsilo's. In België gaat dit bijvoorbeeld heel goed. Daar komt momenteel iedere maand wel een winkel bij."
"Herco Schoemaker achter de balie bij IDorganics. Rechts is Rutger Bolten in gesprek. Herco: "We hebben ons private label-aanbod uitgebreid. Ook is er veel interesse in onze tapsilo's. In België gaat dit bijvoorbeeld heel goed. Daar komt momenteel iedere maand wel een winkel bij."
Nieuwe van IDorganics, bakjes met 4 verschillende soorten noten.
Nieuwe van IDorganics, bakjes met 4 verschillende soorten noten.
Alet van Tuinen, Marije ten Berge, Miriam Stutz en Rene Rovers in de vernieuwde stand van Kaasmakerij Henri Willig.
Alet van Tuinen, Marije ten Berge, Miriam Stutz en Rene Rovers in de vernieuwde stand van Kaasmakerij Henri Willig.
"Zij presenteerden de nieuwe kaas Orange Delight, waarin sinaasappelschil verwerkt is. "Er is veel waardering voor de frisse smaak", aldus Marije. Ik nieuw is de kaas met Rozemarijn-Tijm smaak."
"Zij presenteerden de nieuwe kaas Orange Delight, waarin sinaasappelschil verwerkt is. "Er is veel waardering voor de frisse smaak", aldus Marije. Ik nieuw is de kaas met Rozemarijn-Tijm smaak."
Marja Bastiaansen met boer Bartele Holtrop, die de bezoekers maar wat graag alles vertelde over zijn Tjonger-kaas. Vorig jaar werd deze kaas onder het merk Bastiaansen van de Boer tijdens de BIOFACH gepresenteerd. Bart: “Hij loopt heel goed en de smaak wordt alleen maar beter. We voeren nu geen krachtvoer meer en dit maakt de kaas nog zachter van smaak. Ook staan bij ons alle kalfjes bij hun moeder.”
Marja Bastiaansen met boer Bartele Holtrop, die de bezoekers maar wat graag alles vertelde over zijn Tjonger-kaas. Vorig jaar werd deze kaas onder het merk Bastiaansen van de Boer tijdens de BIOFACH gepresenteerd. Bart: “Hij loopt heel goed en de smaak wordt alleen maar beter. We voeren nu geen krachtvoer meer en dit maakt de kaas nog zachter van smaak. Ook staan bij ons alle kalfjes bij hun moeder.”
ED Organics staat voor het eerst op de BIOFACH in een eigen stand, ze zijn hard gegroeid sinds 2011 en staan met een groot team van in totaal 8 personen op de beurs. Midden-voor directeur Eric Daniëls met zijn team.
ED Organics staat voor het eerst op de BIOFACH in een eigen stand, ze zijn hard gegroeid sinds 2011 en staan met een groot team van in totaal 8 personen op de beurs. Midden-voor directeur Eric Daniëls met zijn team.
German Manzur, Frank Reijnen, Winnie van Besouw, Joep Rooijakkers en Erik 't Hart vertegenwoordigen Health Ingredient Trading in Neurenberg.
German Manzur, Frank Reijnen, Winnie van Besouw, Joep Rooijakkers en Erik 't Hart vertegenwoordigen Health Ingredient Trading in Neurenberg.
Reinier van den Berg van Foodtrend laat de bezoeker tijdens de BIOFACH kennis maken met het merk Eko Friendly, tijdens deze beurs gaan ze de reacties peilen op de producten om zo ook internationaal verder te gaan.
Reinier van den Berg van Foodtrend laat de bezoeker tijdens de BIOFACH kennis maken met het merk Eko Friendly, tijdens deze beurs gaan ze de reacties peilen op de producten om zo ook internationaal verder te gaan.
"De heren van Z-company zijn druk in gesprek tijdens de BIOFACH met bezoekers. Achter de balie staat Luke Hutter en hij vertelt: "We zijn voor 99 procent internationaal gericht en we merken dat vooral Oost- Europa hard groeiend is momenteel."
"De heren van Z-company zijn druk in gesprek tijdens de BIOFACH met bezoekers. Achter de balie staat Luke Hutter en hij vertelt: "We zijn voor 99 procent internationaal gericht en we merken dat vooral Oost- Europa hard groeiend is momenteel."
Eduard Treur staat samen met boer Ard van Gaalen met biologische rauwmelkse boerenkaas, deze is nieuw en hebben ze als proef mee naar de beurs genomen. Op deze manier kunnen ze de reacties peilen van de bezoekers. Deze nieuwe kaas hebben ze in 3 varianten, namelijk jongbelegen, pittigbelegen en overjarig.
Eduard Treur staat samen met boer Ard van Gaalen met biologische rauwmelkse boerenkaas, deze is nieuw en hebben ze als proef mee naar de beurs genomen. Op deze manier kunnen ze de reacties peilen van de bezoekers. Deze nieuwe kaas hebben ze in 3 varianten, namelijk jongbelegen, pittigbelegen en overjarig.
Reint de Koning, Andreas Giel en Guus Thijssen vertegenwoordigen Chikko not Coffee en Ghee Easy in Neurenberg. Guus bakt wat aardappeltjes en worstjes om de bezoeker de smaak van het bakvet te laten proeven.
Reint de Koning, Andreas Giel en Guus Thijssen vertegenwoordigen Chikko not Coffee en Ghee Easy in Neurenberg. Guus bakt wat aardappeltjes en worstjes om de bezoeker de smaak van het bakvet te laten proeven.
Mark Cremer en Steffen Raven van Miron Violetglass laten onder andere hun nieuwe lijn zien: de CFL-serie welke in 4 verschillende maten te verkrijgen is. Het speciale glas laat geen zichtbaar licht door, waardoor de energie en de kwaliteit behouden blijft.
Mark Cremer en Steffen Raven van Miron Violetglass laten onder andere hun nieuwe lijn zien: de CFL-serie welke in 4 verschillende maten te verkrijgen is. Het speciale glas laat geen zichtbaar licht door, waardoor de energie en de kwaliteit behouden blijft.
We Love The Planet wordt vertegenwoordigd door Joan Visser en Piet Niesten. Zij staan voor de tweede keer op de BIOFACH en hebben mede door de eerste keer vorig jaar een enorme groei doorgemaakt. Ze staan hier onder andere met een nieuwe variant deodorant 'sensitive', deze is hypo-allergeen, bevat geen 'baking soda' en heeft de meest neutrale geur.
We Love The Planet wordt vertegenwoordigd door Joan Visser en Piet Niesten. Zij staan voor de tweede keer op de BIOFACH en hebben mede door de eerste keer vorig jaar een enorme groei doorgemaakt. Ze staan hier onder andere met een nieuwe variant deodorant 'sensitive', deze is hypo-allergeen, bevat geen 'baking soda' en heeft de meest neutrale geur.
"Francisco Müller (links) en Roy Jongens (rechts) vertegenwoordigen Frenchtop. "Een goede beurs om onder andere al je contacten en relaties weer te zien en te spreken", zo vertelt Roy. Hier op de foto staan ze samen met een klant uit Oostenrijk."
"Francisco Müller (links) en Roy Jongens (rechts) vertegenwoordigen Frenchtop. "Een goede beurs om onder andere al je contacten en relaties weer te zien en te spreken", zo vertelt Roy. Hier op de foto staan ze samen met een klant uit Oostenrijk."
"Esther Keddeman en Rene Veenman showen graag het assortiment van zowel Petit & Jolie als dat van Kaerel Skin Care. "We vallen met beiden op door de uitstraling van de productlijnen, daarnaast komt een huidverzorgingslijn voor alleen mannen ook niet veel voor", zo vertelt Esther."
"Esther Keddeman en Rene Veenman showen graag het assortiment van zowel Petit & Jolie als dat van Kaerel Skin Care. "We vallen met beiden op door de uitstraling van de productlijnen, daarnaast komt een huidverzorgingslijn voor alleen mannen ook niet veel voor", zo vertelt Esther."
Bioriginal laat de bezoekers kennis maken met een plantaardige proteïne shake. Ze laten proeven van 2 verschillende blends. Op de foto Britt Dekker en Daniëlle Beukelman.
Bioriginal laat de bezoekers kennis maken met een plantaardige proteïne shake. Ze laten proeven van 2 verschillende blends. Op de foto Britt Dekker en Daniëlle Beukelman.
Kees Loos van de Special Refining Company laat weten dat ze een nieuwe raffinaderij openen in Zaandam. Hierdoor kunnen ze meer flexibiliteit en meer mogelijkheden bieden en de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.
Kees Loos van de Special Refining Company laat weten dat ze een nieuwe raffinaderij openen in Zaandam. Hierdoor kunnen ze meer flexibiliteit en meer mogelijkheden bieden en de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.
Yvon en Thijs Schuurman van Bonvita laten de bezoekers graag kennis maken met de smaak van hun biologische, veganistische, lactose vrije chocolade en ijs. Naast een andere layout hebben ze ook een nieuwe smaak ijs toegevoegd: pure chocolade ijs.
Yvon en Thijs Schuurman van Bonvita laten de bezoekers graag kennis maken met de smaak van hun biologische, veganistische, lactose vrije chocolade en ijs. Naast een andere layout hebben ze ook een nieuwe smaak ijs toegevoegd: pure chocolade ijs.
Verbruggen Juice Trading wordt onder andere vertegenwoordigd door Veronique Stoddart. Naast de grootverpakkingen hebben ze ook kleinverpakkingen.
Verbruggen Juice Trading wordt onder andere vertegenwoordigd door Veronique Stoddart. Naast de grootverpakkingen hebben ze ook kleinverpakkingen.
Jade Couwenberg, Sylvie van Rijt en Maxime de Bruijn vertegenwoordigen Naturz Organics. Ze hebben dit jaar een nieuw ontwerp van de stand.
Jade Couwenberg, Sylvie van Rijt en Maxime de Bruijn vertegenwoordigen Naturz Organics. Ze hebben dit jaar een nieuw ontwerp van de stand.
Maya Gold Trading was ook weer van de partij tijdens de beurs met het gebruikelijke assortiment. Op de foto: Amaranta Thijssen, Nia Argirova en Jara Lebid.
Maya Gold Trading was ook weer van de partij tijdens de beurs met het gebruikelijke assortiment. Op de foto: Amaranta Thijssen, Nia Argirova en Jara Lebid.
Neuteboom staat voor de eerste keer in het Holland Paviljoen. Ze laten de nieuwe koffiecups zien aan de bezoekers. Op de foto Jan Willem Top in gesprek met Annemarie Govaerts van Fair Trade Original.
Neuteboom staat voor de eerste keer in het Holland Paviljoen. Ze laten de nieuwe koffiecups zien aan de bezoekers. Op de foto Jan Willem Top in gesprek met Annemarie Govaerts van Fair Trade Original.
De dames Anne Kemps en Mariah Mansvelt-Beck staan voor de eerste keer op de BIOFACH met het assortiment van Yoni. Zij willen een taboe doorbreken en vrouwen bewust maken van de mogelijkheid tot biologisch katoenen tampons, inlegkruisjes en maandverband.
De dames Anne Kemps en Mariah Mansvelt-Beck staan voor de eerste keer op de BIOFACH met het assortiment van Yoni. Zij willen een taboe doorbreken en vrouwen bewust maken van de mogelijkheid tot biologisch katoenen tampons, inlegkruisjes en maandverband.
Doreen Westphal van Botanic Bites laat haar assortiment proeven aan de bezoekers.
Doreen Westphal van Botanic Bites laat haar assortiment proeven aan de bezoekers.
Willem de Kanter en Benno Toenders van The Impulse Factory staan voor de eerste keer op de BIOFACH. Zij promoten het merk 'let's be Onest' met 3 verschillende soorten smaken chips.
Willem de Kanter en Benno Toenders van The Impulse Factory staan voor de eerste keer op de BIOFACH. Zij promoten het merk 'let's be Onest' met 3 verschillende soorten smaken chips.
Teyler Padberg en Herman Insinger zijn de gezichten van Farm Brothers en ook deze beurs zijn ze weer van de partij.
Teyler Padberg en Herman Insinger zijn de gezichten van Farm Brothers en ook deze beurs zijn ze weer van de partij.
Voor de eerste keer vertegenwoordigd op de BIOFACH was ook Love Beets. Alida Meuleman en Alexander Kleerebezem laten de bezoekers graag kennis maken met de smaken en mogelijkheden van rode bieten.
Voor de eerste keer vertegenwoordigd op de BIOFACH was ook Love Beets. Alida Meuleman en Alexander Kleerebezem laten de bezoekers graag kennis maken met de smaken en mogelijkheden van rode bieten.
Marco Molier (tweede van links) staat op de BioFach met zijn team van Biocore. Tevens is er ook een Spaanse collega aanwezig voor de Spaanse markt (links op de foto).
Marco Molier (tweede van links) staat op de BioFach met zijn team van Biocore. Tevens is er ook een Spaanse collega aanwezig voor de Spaanse markt (links op de foto).
Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies van Seepje staan voor de eerste keer op de BioFach met hun assortiment van wasmiddelen en allesreinigers van superschillen uit Nepal. Nieuw is dat de labels nu ook in het Duits en Engels is. Er komt over ongeveer twee maanden ook een nieuw afwasmiddel op de markt.
Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies van Seepje staan voor de eerste keer op de BioFach met hun assortiment van wasmiddelen en allesreinigers van superschillen uit Nepal. Nieuw is dat de labels nu ook in het Duits en Engels is. Er komt over ongeveer twee maanden ook een nieuw afwasmiddel op de markt.
Carole Bingler vertegenwoordigd Simon Lévelt Coffee and Tea. Ze staan dit jaar in een vernieuwde stand en hebben er ook een barretje in staan. Dit maakt de stand wat toegankelijker volgens Carole.
Carole Bingler vertegenwoordigd Simon Lévelt Coffee and Tea. Ze staan dit jaar in een vernieuwde stand en hebben er ook een barretje in staan. Dit maakt de stand wat toegankelijker volgens Carole.
Andy van Ham van Made Good vertelt dat de granola bars nu ook in Europa verkrijgbaar zijn in vier verschillende smaken.
Andy van Ham van Made Good vertelt dat de granola bars nu ook in Europa verkrijgbaar zijn in vier verschillende smaken.
Rosies heeft een nieuwe smaak, kers/aardbei in het assortiment Glutenfree Shake Awake. Ze staan op de beurs met z'n drieën om het assortiment te promoten: Simone Schellekens, Michiel Lenders en Coen Westerdiep.
Rosies heeft een nieuwe smaak, kers/aardbei in het assortiment Glutenfree Shake Awake. Ze staan op de beurs met z'n drieën om het assortiment te promoten: Simone Schellekens, Michiel Lenders en Coen Westerdiep.
"Ecobulbs van Annelies Timmermans staat voor t eerst in een eigen stand op de BIOFACH, ze deelt deze stand samen met Stoker. "Deze beurs is een goede mogelijkheid om de nieuw verpakking te laten zien en af te tasten hoe de reacties hier op zijn voordat ze hiermee verder gaat. Het zijn nu zakjes, maar bij positieve reacties is het de bedoeling dat het doosjes worden", aldus Annelies (Annelies heeft een voorbeeld in haar handen)."
"Ecobulbs van Annelies Timmermans staat voor t eerst in een eigen stand op de BIOFACH, ze deelt deze stand samen met Stoker. "Deze beurs is een goede mogelijkheid om de nieuw verpakking te laten zien en af te tasten hoe de reacties hier op zijn voordat ze hiermee verder gaat. Het zijn nu zakjes, maar bij positieve reacties is het de bedoeling dat het doosjes worden", aldus Annelies (Annelies heeft een voorbeeld in haar handen)."
Ciska en Wim Stoker van Stoker Holland staan met een nieuwe appel, de natyra. Deze is schurft resistent en wordt biologisch geteelt.
Ciska en Wim Stoker van Stoker Holland staan met een nieuwe appel, de natyra. Deze is schurft resistent en wordt biologisch geteelt.
Voor het tweede jaar is Ridiculously Good aanwezig op de BIOFACH. De chocolade range is uitgebreid met 3 nieuwe soorten. Shemara Pijpers en Nathalie Bruggeling laten de bezoekers hiervan proeven.
Voor het tweede jaar is Ridiculously Good aanwezig op de BIOFACH. De chocolade range is uitgebreid met 3 nieuwe soorten. Shemara Pijpers en Nathalie Bruggeling laten de bezoekers hiervan proeven.
Chiara Marino en Joppe Beurskens van Abbot Kinney's laten de bezoekers proeven van de verschillende smaken uit hun assortiment plantaardig zuivel alternatief.
Chiara Marino en Joppe Beurskens van Abbot Kinney's laten de bezoekers proeven van de verschillende smaken uit hun assortiment plantaardig zuivel alternatief.
Ruud van de Sande van De Schakel laat weten dat er momenteel veel vraag is en dat er wel wat meer aanbod zou mogen komen. De Bio-kruiden zijn nog startende.
Ruud van de Sande van De Schakel laat weten dat er momenteel veel vraag is en dat er wel wat meer aanbod zou mogen komen. De Bio-kruiden zijn nog startende.
Johan en Ellen Visser van Eco warehouse zijn blij met de komst van Sarah Kaeck naar de beurs (vanuit de Verenigde Staten). Sarah is de oprichtster en eigenaresse van Bee's Wrap (rechts op de foto samen met haar man Bryan). Ellen heeft het nieuwste design van de Bee's Wrap in haar handen.
Johan en Ellen Visser van Eco warehouse zijn blij met de komst van Sarah Kaeck naar de beurs (vanuit de Verenigde Staten). Sarah is de oprichtster en eigenaresse van Bee's Wrap (rechts op de foto samen met haar man Bryan). Ellen heeft het nieuwste design van de Bee's Wrap in haar handen.
"Ellen: "De natuur in Vermont vormt de baiss voor het ontwerp. De naam Bears&Bees is dan ook heel toepasselijk. We krijgen erg goede reacties en de beurs verloopt nog beter dan verwacht. We hebben al bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld aan onze stand mogen begroeten."
"Ellen: "De natuur in Vermont vormt de baiss voor het ontwerp. De naam Bears&Bees is dan ook heel toepasselijk. We krijgen erg goede reacties en de beurs verloopt nog beter dan verwacht. We hebben al bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld aan onze stand mogen begroeten."
Rutger van de Pol en Valerio Silvestri vertegenwoordigen Nutland.
Rutger van de Pol en Valerio Silvestri vertegenwoordigen Nutland.
Brechje Houben van Amaranta International laat de bezoeker graag zien wat er allemaal is op gebied van biologische crèmes, shampoo's, haarkleuringen etc.
Brechje Houben van Amaranta International laat de bezoeker graag zien wat er allemaal is op gebied van biologische crèmes, shampoo's, haarkleuringen etc.
Jaap de Greef, Marc Tabak en Rudi Korpershoek vertegenwoordigen Korpershoek op de beurs in Duitsland.
Jaap de Greef, Marc Tabak en Rudi Korpershoek vertegenwoordigen Korpershoek op de beurs in Duitsland.
"Greenfood International wordt vertegenwoordigd door Terèse Pelgrim, Fokko Feenstra en Aalt van de Kraats. "Een goede beurs en alle dagen vol met afspraken", aldus Aalt."
"Greenfood International wordt vertegenwoordigd door Terèse Pelgrim, Fokko Feenstra en Aalt van de Kraats. "Een goede beurs en alle dagen vol met afspraken", aldus Aalt."
Eisso Weert, eigenaar van D-Tox, staat ook tijdens de BIOFACH in Duitsland om mensen kennis te laten maken met de smaak van zijn D-Tox drank.
Eisso Weert, eigenaar van D-Tox, staat ook tijdens de BIOFACH in Duitsland om mensen kennis te laten maken met de smaak van zijn D-Tox drank.
Graanhandel P. van Schelven is uiteraard weer aanwezig tijdens de BIOFACH. Op de foto: Arie van Schelven, Colinda van Schelven en Peter Goedegebuure.
Graanhandel P. van Schelven is uiteraard weer aanwezig tijdens de BIOFACH. Op de foto: Arie van Schelven, Colinda van Schelven en Peter Goedegebuure.
De Organic Africa Pavilion is opgezet door ProFound. Bert-Jan Ottens legt uit dat ze met dit Paviljoen de exposanten van Afrika bij elkaar zetten en steunen, zodat ze op deze manier binnen het paviljoen de mogelijkheid hebben om te groeien.
De Organic Africa Pavilion is opgezet door ProFound. Bert-Jan Ottens legt uit dat ze met dit Paviljoen de exposanten van Afrika bij elkaar zetten en steunen, zodat ze op deze manier binnen het paviljoen de mogelijkheid hebben om te groeien.
Anitra van der Kraan vertegenwoordigd NABC in het Organic Africa Pavilion tijdens de BIOFACH.
Anitra van der Kraan vertegenwoordigd NABC in het Organic Africa Pavilion tijdens de BIOFACH.
Venetka Agayn staat voor de tweede keer op de beurs met haar assortiment van kokosdranken en kazen gemaakt van cashewnoten (Fervena).
Venetka Agayn staat voor de tweede keer op de beurs met haar assortiment van kokosdranken en kazen gemaakt van cashewnoten (Fervena).
Een grote stand van CBI Ministry of Foreign Affairs tijdens de BIOFACH.
Een grote stand van CBI Ministry of Foreign Affairs tijdens de BIOFACH.
Stefan Duncker en Gert Hendriksen laten een uitgebreid assortiment van SanoRice zien aan de bezoekers.
Stefan Duncker en Gert Hendriksen laten een uitgebreid assortiment van SanoRice zien aan de bezoekers.
De VQP-groep staat al voor de vijfde keer op deze beurs. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en is in een korte periode hard gegroeid. Ze bieden een concept om onder lage zuurstof te verpakken. Ze zitten voornamelijk in de noten sector, maar merken ook dat de rijst sector opkomende is. Op de foto Joren Nieuwenhuizen (derde van links) met zijn team.
De VQP-groep staat al voor de vijfde keer op deze beurs. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en is in een korte periode hard gegroeid. Ze bieden een concept om onder lage zuurstof te verpakken. Ze zitten voornamelijk in de noten sector, maar merken ook dat de rijst sector opkomende is. Op de foto Joren Nieuwenhuizen (derde van links) met zijn team.
Spack was ook aanwezig, Martina Adamski zorgde ervoor dat de bezoekers werden opgevangen.
Spack was ook aanwezig, Martina Adamski zorgde ervoor dat de bezoekers werden opgevangen.
Marieke Klijn-van Roon en Olaf Spaargaren van Spack druk in gesprekken tijdens de beurs.
Marieke Klijn-van Roon en Olaf Spaargaren van Spack druk in gesprekken tijdens de beurs.
"Yogi&Yousef's Dates wordt vertegenwoordigd door Arez Hama en Sanne Swart staan voor de eerste keer op de BioFach. Ze laten de bezoekers proeven van de biologische dadels. "De reacties zijn positief en mensen vinden de dadels erg lekker", zo vertelt Arez."
"Yogi&Yousef's Dates wordt vertegenwoordigd door Arez Hama en Sanne Swart staan voor de eerste keer op de BioFach. Ze laten de bezoekers proeven van de biologische dadels. "De reacties zijn positief en mensen vinden de dadels erg lekker", zo vertelt Arez."
De dadels van Yogi&Yousef's Dates.
De dadels van Yogi&Yousef's Dates.
"Remco Homan, Oesha van Dijk en Mark Weverink vertegenwoordigen Royal Ingredients Group. Tijdens deze beurs staan ze samen met hun partner uit Bolivia (rechts op de foto). Zij oogsten een deel van de productie (de zaden en de granen). "Het is leuk om de klanten en bezoekers ook kennis te laten maken met hen. We zijn blij dat ze er zijn", zo vertelt Oesha."
"Remco Homan, Oesha van Dijk en Mark Weverink vertegenwoordigen Royal Ingredients Group. Tijdens deze beurs staan ze samen met hun partner uit Bolivia (rechts op de foto). Zij oogsten een deel van de productie (de zaden en de granen). "Het is leuk om de klanten en bezoekers ook kennis te laten maken met hen. We zijn blij dat ze er zijn", zo vertelt Oesha."
Palma Organica is onderdeel van Natural Habitats. Er komt een nieuw product 'Habilac', waarover later meer informatie volgt. Op de foto Virgil Esajas en Peter Oellers.
Palma Organica is onderdeel van Natural Habitats. Er komt een nieuw product 'Habilac', waarover later meer informatie volgt. Op de foto Virgil Esajas en Peter Oellers.
Naast hard werken zijn Igor Rooselaar en Marisa Zanghirelle van Ecoffee Cup altijd in voor een gekkigheidje.
Naast hard werken zijn Igor Rooselaar en Marisa Zanghirelle van Ecoffee Cup altijd in voor een gekkigheidje.
GreenAge stond op de eerste dag in de startblokken om de bezoekers van de BIOFACH te ontvangen. Van links naar rechts John Machielsen, Wieneke Schröder, Ellis Tichem van het Biojournaal en Wilma Verschuuren.
GreenAge stond op de eerste dag in de startblokken om de bezoekers van de BIOFACH te ontvangen. Van links naar rechts John Machielsen, Wieneke Schröder, Ellis Tichem van het Biojournaal en Wilma Verschuuren.
Marc Bod kreeg bezoek uit Cyprus in de stand van Green Coco Europe.
Marc Bod kreeg bezoek uit Cyprus in de stand van Green Coco Europe.
Green Coco Europe presenteerde deze sparkling variant van kokoswater met passievruchtsmaak.
Green Coco Europe presenteerde deze sparkling variant van kokoswater met passievruchtsmaak.
"Allard Bakker, Bernard Spitse, Ronald Roenhorst en Julian Müller gingen namens De Groene Weg op de foto. Allard: "De markt voor biologisch vlees is duidelijk groeiende en wij groeien hier uiteraard in mee."
"Allard Bakker, Bernard Spitse, Ronald Roenhorst en Julian Müller gingen namens De Groene Weg op de foto. Allard: "De markt voor biologisch vlees is duidelijk groeiende en wij groeien hier uiteraard in mee."
Wytze Nauta bezocht de BIOFACH namens Stichting Bio-KI.
Wytze Nauta bezocht de BIOFACH namens Stichting Bio-KI.
We liepen ook Ad Lievense van Laarakker BIO tegen het lijf in de gang.
We liepen ook Ad Lievense van Laarakker BIO tegen het lijf in de gang.
En hier Robert Elshof van Elshof Organic Fruit.
En hier Robert Elshof van Elshof Organic Fruit.
Emile Vos en Manna Morgenroth tonen de nieuwe Holistic range van Numi.
Emile Vos en Manna Morgenroth tonen de nieuwe Holistic range van Numi.
"Er zijn drie varianten: Hibiscus, Presence en Mate. "Alle theevarianten hebben een bepaalde werking", vertelt Emile."
"Er zijn drie varianten: Hibiscus, Presence en Mate. "Alle theevarianten hebben een bepaalde werking", vertelt Emile."
"En een Nederlander bij het Duitse bedrijf Lifefood: Hans Ruijs. Op de voorgrond staat het nieuwe Life Breakfast. "Ook hebben we de receptuur van onze Kale chips vernieuwd." (Life chips)"
"En een Nederlander bij het Duitse bedrijf Lifefood: Hans Ruijs. Op de voorgrond staat het nieuwe Life Breakfast. "Ook hebben we de receptuur van onze Kale chips vernieuwd." (Life chips)"
Ook nieuw van Lifefood: deze Raw Protein poeders. Pumpkin, Sunflower, Cacao Spirulina en Fruit Antiox.
Ook nieuw van Lifefood: deze Raw Protein poeders. Pumpkin, Sunflower, Cacao Spirulina en Fruit Antiox.
Inka Sachse vertelde dat Soil & More zich momenteel onder meer focust op de True Costs-campagne.
Inka Sachse vertelde dat Soil & More zich momenteel onder meer focust op de True Costs-campagne.
Bij The Organic Factory: Meeke Janssens, Aart Broek en Fred van Tienen (eerste en tweede personen vanaf rechts).
Bij The Organic Factory: Meeke Janssens, Aart Broek en Fred van Tienen (eerste en tweede personen vanaf rechts).
Nieuw van The Organic Factory: Zure kersjes en Gember-citroenzuurtjes.
Nieuw van The Organic Factory: Zure kersjes en Gember-citroenzuurtjes.
"Sofie Vanhove met de gloednieuwe ice tea van Yogi Tea. "De eerste reacties zijn erg goed."
"Sofie Vanhove met de gloednieuwe ice tea van Yogi Tea. "De eerste reacties zijn erg goed."
De broers Pieter en Jan Heesterbeek bij De Katjang. Vooral de maïswafels vinden volgens hen op dit moment gretig aftrek.
De broers Pieter en Jan Heesterbeek bij De Katjang. Vooral de maïswafels vinden volgens hen op dit moment gretig aftrek.
Hal 8 maakte dit keer ook deel uit van de BIOFACH. Hierin stonden meerdere Nederlands exposanten.
Hal 8 maakte dit keer ook deel uit van de BIOFACH. Hierin stonden meerdere Nederlands exposanten.
De zaal heeft een diamantvorm.
De zaal heeft een diamantvorm.
"Robbin Lansbergen, Astrid Rog en Patrick de Schepper vroegen bij Bio-Center ZANN op deze manier aandacht voor de Sweet Dreams puntpaprika's. "Deze introduceren we wanneer het Holland seizoen begint", aldus Astrid."
"Robbin Lansbergen, Astrid Rog en Patrick de Schepper vroegen bij Bio-Center ZANN op deze manier aandacht voor de Sweet Dreams puntpaprika's. "Deze introduceren we wanneer het Holland seizoen begint", aldus Astrid."
De Novelty Stand was nu te vinden in hal 8 (de voorgaande jaren direct bij de hoofdingang).
De Novelty Stand was nu te vinden in hal 8 (de voorgaande jaren direct bij de hoofdingang).
Ellen en Hanneke Alofs van Boogaard International.
Ellen en Hanneke Alofs van Boogaard International.
"Ingrid Hermeling toonde de producten van Traiteur de Oorsprong in de stand van Boogaard International. "Ik ben erg blij met deze kans, we werken fijn samen, Boogaard International levert grondstoffen aan ons."
"Ingrid Hermeling toonde de producten van Traiteur de Oorsprong in de stand van Boogaard International. "Ik ben erg blij met deze kans, we werken fijn samen, Boogaard International levert grondstoffen aan ons."
De inmiddels traditionele borrel in hal 5 ging woensdag aan het einde van de middag van start.
De inmiddels traditionele borrel in hal 5 ging woensdag aan het einde van de middag van start.
Rob Grabert (midden) geeft uitleg over de activiteiten van Bioorganic Holland.
Rob Grabert (midden) geeft uitleg over de activiteiten van Bioorganic Holland.
Peter van der Schoot (Kroon Biologische Verswaren) ging met de dagvlucht mee. Hier samen met Jan Groen van Green Organics.
Peter van der Schoot (Kroon Biologische Verswaren) ging met de dagvlucht mee. Hier samen met Jan Groen van Green Organics.
Jan Fleurkens (Mongozo) en Kees van Zelderen (Biohuis) drinken samen een biertje.
Jan Fleurkens (Mongozo) en Kees van Zelderen (Biohuis) drinken samen een biertje.
Jaco Burgers (ERF BV) in gesprek met Reinoud Metselaar (Metsit Ingredients).
Jaco Burgers (ERF BV) in gesprek met Reinoud Metselaar (Metsit Ingredients).
Marja Bastiaansen (Bastiaansen Bio Kaas) met Merle Koomans van den Dries (Odin).
Marja Bastiaansen (Bastiaansen Bio Kaas) met Merle Koomans van den Dries (Odin).
Nina en Elisabeth Weerman deelden NICE fruitijsjes uit op de beurs. Elisabeth: “We gaan onze ijsjes nu ook in Duitsland verkopen.”
Nina en Elisabeth Weerman deelden NICE fruitijsjes uit op de beurs. Elisabeth: “We gaan onze ijsjes nu ook in Duitsland verkopen.”
Opvallend veel mannelijke deelnemers aan de borrel…
Opvallend veel mannelijke deelnemers aan de borrel…
Albert Rozendaal en Wolter Prins bezochten de beurs namens World Wide Cheese. Staand achter hen: Stephan Blommendaal van Udea.
Albert Rozendaal en Wolter Prins bezochten de beurs namens World Wide Cheese. Staand achter hen: Stephan Blommendaal van Udea.
Arno van der Heijden en Harm Janssens van TLR International Laboratories. Zij merken nog altijd de gevolgen van de fipronilcrisis. Arno: “Zo’n crisis is dramatisch voor de hele sector. Wij zien onszelf als ambassadeur voor de voedselveiligheid.”
Arno van der Heijden en Harm Janssens van TLR International Laboratories. Zij merken nog altijd de gevolgen van de fipronilcrisis. Arno: “Zo’n crisis is dramatisch voor de hele sector. Wij zien onszelf als ambassadeur voor de voedselveiligheid.”
"Fakhul Islam Khan uit Bangladesh, Sanjaya Pathirage uit Indonesië,Daniel Szalai en Eerik Schipper bij Control Union Certifications. Eerik: "Nieuw is onze Cosmos standard voor biologische cosmetica. Deze vervangt wereldwijd andere certificeringen."
"Fakhul Islam Khan uit Bangladesh, Sanjaya Pathirage uit Indonesië,Daniel Szalai en Eerik Schipper bij Control Union Certifications. Eerik: "Nieuw is onze Cosmos standard voor biologische cosmetica. Deze vervangt wereldwijd andere certificeringen."
Links Lars Nenzel van Trouw BV.
Links Lars Nenzel van Trouw BV.
"Nieuw bij Trouw zijn deze vlokken van peulvruchten (links en midden). "Dit zijn echte kunstwerkjes", aldus Hélène de Haan. Ze vertelde ook dat bij Trouw vanaf nu kastanjemeel verkrijgbaar is en dat peulvruchtenmeel heel populair is."
"Nieuw bij Trouw zijn deze vlokken van peulvruchten (links en midden). "Dit zijn echte kunstwerkjes", aldus Hélène de Haan. Ze vertelde ook dat bij Trouw vanaf nu kastanjemeel verkrijgbaar is en dat peulvruchtenmeel heel populair is."
Judith Waterreus, Wouter Stern en Hélène de Haan bij Dafco.
Judith Waterreus, Wouter Stern en Hélène de Haan bij Dafco.
"Nieuw van Dafco zijn deze glutenvrije pasta's, onder meer op basis van sorghum, rode linzen, kastanje en boekweit. Hélène: "Dankzij het transparante venster oogt deze verpakking heel aantrekkelijk in het schap. We kunnen deze pasta onder private label ook in bijvoorbeeld transparante zakken verpakken."
"Nieuw van Dafco zijn deze glutenvrije pasta's, onder meer op basis van sorghum, rode linzen, kastanje en boekweit. Hélène: "Dankzij het transparante venster oogt deze verpakking heel aantrekkelijk in het schap. We kunnen deze pasta onder private label ook in bijvoorbeeld transparante zakken verpakken."
Berrico Food Company was het enige Nederlandse bedrijf in de nieuwe hal 4A. Op de foto: Renno van Dijk, Gregory Ford en Roy Oostwegel. Berrico Food Company is een joint venture aangegaan: Berry ceuticals (zie links op de foto).
Berrico Food Company was het enige Nederlandse bedrijf in de nieuwe hal 4A. Op de foto: Renno van Dijk, Gregory Ford en Roy Oostwegel. Berrico Food Company is een joint venture aangegaan: Berry ceuticals (zie links op de foto).
"Renno: "Onze gedroogde groenten, waaronder selderij, wortel, pompoen en rabarber, zijn heel populair op dit moment. Dit geldt ook voor mango- en guavesap."
"Renno: "Onze gedroogde groenten, waaronder selderij, wortel, pompoen en rabarber, zijn heel populair op dit moment. Dit geldt ook voor mango- en guavesap."
Hal 4A is een compleet nieuwe hal. Met extra veel daglicht, net als in de hal waar de Vivaness altijd gehouden wordt.
Hal 4A is een compleet nieuwe hal. Met extra veel daglicht, net als in de hal waar de Vivaness altijd gehouden wordt.
"Floor van der Steen introduceerde vorig jaar Max's Mints en besloot last minute deel te nemen aan de BIOFACH. Een goed besluit, zo bleek op vrijdag toen Max's Mints een Best New Product Award in de wacht sleepte. Er zijn vier smaken: Menthol, Lemon, Berry en Coffee. "De meeste bezoekers vinden de producten heel gaaf, het ziet er volgens hen heel fris uit."
"Floor van der Steen introduceerde vorig jaar Max's Mints en besloot last minute deel te nemen aan de BIOFACH. Een goed besluit, zo bleek op vrijdag toen Max's Mints een Best New Product Award in de wacht sleepte. Er zijn vier smaken: Menthol, Lemon, Berry en Coffee. "De meeste bezoekers vinden de producten heel gaaf, het ziet er volgens hen heel fris uit."
In hal 2 werden de bezoekers op deze manier op de route naar de nieuwe hal 4A gewezen.
In hal 2 werden de bezoekers op deze manier op de route naar de nieuwe hal 4A gewezen.
"Arno van Gorp (Van Gorp Biologische Diervoeders) op bezoek bij Mark Remijn (Doens Food). Walter: "We hebben ons pand in IJzendijke helemaal vernieuwd, daar steriliseren en roosteren we de producten. Verder zijn we continu de systemen aan het upgraden en houden we de ontwikkelingen op het gebied van de wetgeving nauwlettend in de gaten."
"Arno van Gorp (Van Gorp Biologische Diervoeders) op bezoek bij Mark Remijn (Doens Food). Walter: "We hebben ons pand in IJzendijke helemaal vernieuwd, daar steriliseren en roosteren we de producten. Verder zijn we continu de systemen aan het upgraden en houden we de ontwikkelingen op het gebied van de wetgeving nauwlettend in de gaten."
"Donny Edson (bezoeker uit De Verenigde Staten) met Dennis Minnaard, Carl Rosenlund en Walter Doens van Doens Food. Walter: "We hebben ons pand in IJzendijke helemaal vernieuwd, daar steriliseren en roosteren we de producten. Verder zijn we continu de systemen aan het upgraden en houden we de ontwikkelingen op het gebied van de wetgeving nauwlettend in de gaten."
"Donny Edson (bezoeker uit De Verenigde Staten) met Dennis Minnaard, Carl Rosenlund en Walter Doens van Doens Food. Walter: "We hebben ons pand in IJzendijke helemaal vernieuwd, daar steriliseren en roosteren we de producten. Verder zijn we continu de systemen aan het upgraden en houden we de ontwikkelingen op het gebied van de wetgeving nauwlettend in de gaten."
Vooral op donderdag was het bij vlagen dringen geblazen in de hallen.
Vooral op donderdag was het bij vlagen dringen geblazen in de hallen.
Paul Rodenberg en Bob van Oosterhout van Kaas in 't Bakkie zijn blij met het feit dat hun biologische kaasfondue onder het merk Bionova ook over de grens gaat (in samenwerking met FZ Organic Food).
Paul Rodenberg en Bob van Oosterhout van Kaas in 't Bakkie zijn blij met het feit dat hun biologische kaasfondue onder het merk Bionova ook over de grens gaat (in samenwerking met FZ Organic Food).
Johan Troost (Ithaka Organic Trading) en Sven Henze (Bio Freshi Produce).
Johan Troost (Ithaka Organic Trading) en Sven Henze (Bio Freshi Produce).
Frank Manders van Remoué Family Farms uit Canada (rechts) - de Nederlander was voorheen onder meer werkzaam bij DO-IT. Hier is hij in gesprek met Bryan Boelders van Baltussen Konservenfabriek.
Frank Manders van Remoué Family Farms uit Canada (rechts) - de Nederlander was voorheen onder meer werkzaam bij DO-IT. Hier is hij in gesprek met Bryan Boelders van Baltussen Konservenfabriek.
Ben Neuschwander van MEM Benelux bij Cocomi. MEM Benelux vertegenwoordigt Cocomi op de Nederlandse markt.
Ben Neuschwander van MEM Benelux bij Cocomi. MEM Benelux vertegenwoordigt Cocomi op de Nederlandse markt.
Gijs Hoefsloot van Boerderijs.
Gijs Hoefsloot van Boerderijs.
Michael Fase van Odenwald Organic Bakery. Hier kon men onder meer proeven van het bierbrood en ze toonden de 'burger buns', deze hamburgerbroodjes liggen op de tafel achter hem.
Michael Fase van Odenwald Organic Bakery. Hier kon men onder meer proeven van het bierbrood en ze toonden de 'burger buns', deze hamburgerbroodjes liggen op de tafel achter hem.
Niels te Vaanhold schonk namens Mocca d'or biologische koffie in de combinatiestand van Odenwald Organic Bakery en Brouwerij De Leckere.
Niels te Vaanhold schonk namens Mocca d'or biologische koffie in de combinatiestand van Odenwald Organic Bakery en Brouwerij De Leckere.
"Eric Odenwald namens Brouwerij De Leckere (directeur Odenwald Organic) met Wouter Jansen van Velsen, directeur van Mocca d'Or. Eric: "Het zijn drukke tijden, zo hebben we een proeflokaal geopend en zijn een nieuwe brouwerij aan het bouwen."
"Eric Odenwald namens Brouwerij De Leckere (directeur Odenwald Organic) met Wouter Jansen van Velsen, directeur van Mocca d'Or. Eric: "Het zijn drukke tijden, zo hebben we een proeflokaal geopend en zijn een nieuwe brouwerij aan het bouwen."
"Stephan Compagner, Oeble Kempenaar, Raju Boligna (CEO) en Wayne van der Wees staan de bezoekers te woord namens High Quality Organics. Oeble: "Vooral kurkuma, knoflook en gember zijn momenteel de grote producten."
"Stephan Compagner, Oeble Kempenaar, Raju Boligna (CEO) en Wayne van der Wees staan de bezoekers te woord namens High Quality Organics. Oeble: "Vooral kurkuma, knoflook en gember zijn momenteel de grote producten."
Arnoud Francken en Timothy Nuijen van Axxent Masters in Tea met achter hen een hele wand vol theedoosjes van Thee Van Oordt.
Arnoud Francken en Timothy Nuijen van Axxent Masters in Tea met achter hen een hele wand vol theedoosjes van Thee Van Oordt.
"Timothy: "We presenteren vijf nieuwe varianten, waardoor de Thee Van Oordt-lijn nu uit 12 verschillende varianten bestaat. De nieuwe varianten zijn: Fire Fighter - Anti Inflammatory, Clean Care - De-acidification, Super Shape - Digesting, Well Being - Multi Vitamin en Body Guard - Vitalise."
"Timothy: "We presenteren vijf nieuwe varianten, waardoor de Thee Van Oordt-lijn nu uit 12 verschillende varianten bestaat. De nieuwe varianten zijn: Fire Fighter - Anti Inflammatory, Clean Care - De-acidification, Super Shape - Digesting, Well Being - Multi Vitamin en Body Guard - Vitalise."
Ruben Bringsken (Baltussen Konservenfabriek) en Wilco Schets (Imkerij de Traay).
Ruben Bringsken (Baltussen Konservenfabriek) en Wilco Schets (Imkerij de Traay).
Arie Ermstrang en Robert Reindsen vroegen bij Baltussen Konservenfabriek aandacht voor de verschillende formaten potten waarin de producent de biologische conserven kan verpakken.
Arie Ermstrang en Robert Reindsen vroegen bij Baltussen Konservenfabriek aandacht voor de verschillende formaten potten waarin de producent de biologische conserven kan verpakken.
Aan de andere kant van de stand: Bryan Boenders en Dik Goorhuis namens Bio+ Trading Company.
Aan de andere kant van de stand: Bryan Boenders en Dik Goorhuis namens Bio+ Trading Company.
Nieuw van Bio+ Trading Company: Veggie Spreads. Op deze foto de fresh&creamy-variant. De andere varianten zijn sweet&creamy en intense&creamy. Alle Veggie Spread-potjes bevatten 60% groenten.
Nieuw van Bio+ Trading Company: Veggie Spreads. Op deze foto de fresh&creamy-variant. De andere varianten zijn sweet&creamy en intense&creamy. Alle Veggie Spread-potjes bevatten 60% groenten.
Bio-geitenhouder Gerrit Verhoeven behoorde tot de BIOFACH-bezoekers.
Bio-geitenhouder Gerrit Verhoeven behoorde tot de BIOFACH-bezoekers.
Bio4Pack, PaperWise, Geostick en Bio4Life deelden een stand, met van links naar rechts: Jeroen van Schendel, Yasar Türkoğlu, Peter van Rosmalen (PaperWise) Arjan Klapwijk (Bio4Life), Yolanthe van de Weg, Patrick Gerritsen, Reinder Tijsma en Jasper Bink (PaperWise). In de stand kon men onder andere informatie verkrijgen over de composteerbare, biobased vers-vleesverpakking die Bio4Pack vorig jaar na jarenlange R&D geïntroduceerd heeft.
Bio4Pack, PaperWise, Geostick en Bio4Life deelden een stand, met van links naar rechts: Jeroen van Schendel, Yasar Türkoğlu, Peter van Rosmalen (PaperWise) Arjan Klapwijk (Bio4Life), Yolanthe van de Weg, Patrick Gerritsen, Reinder Tijsma en Jasper Bink (PaperWise). In de stand kon men onder andere informatie verkrijgen over de composteerbare, biobased vers-vleesverpakking die Bio4Pack vorig jaar na jarenlange R&D geïntroduceerd heeft.
Paulien Veerman vertelde namens Bionext meer over de plannen voor de Bio-beurs, Pureness en Bio Mecha Tech. Deze beurs zal op 23 en 24 januari 2019 gehouden worden.
Paulien Veerman vertelde namens Bionext meer over de plannen voor de Bio-beurs, Pureness en Bio Mecha Tech. Deze beurs zal op 23 en 24 januari 2019 gehouden worden.
De hoofdingang van de BIOFACH en VIVANESS 2018.
De hoofdingang van de BIOFACH en VIVANESS 2018.
Een overzicht van de beursvloer. Dit keer is ook hal 8 bij de beurs getrokken en hal 4A is zelfs helemaal nieuw gebouwd. Er waren in totaal 10 hallen in gebruik.
Een overzicht van de beursvloer. Dit keer is ook hal 8 bij de beurs getrokken en hal 4A is zelfs helemaal nieuw gebouwd. Er waren in totaal 10 hallen in gebruik.
Horizon Natuurvoeding viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan deelden Alise Kramer en Klaas Hoving speldjes uit waarop het jubileum vermeld staat. Links achterin is directeur Gaston Smit in gesprek.
Horizon Natuurvoeding viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan deelden Alise Kramer en Klaas Hoving speldjes uit waarop het jubileum vermeld staat. Links achterin is directeur Gaston Smit in gesprek.
Frans de Ruyter, sinds 1 december Algemeen Directeur van Machandel, met oprichter Piet Glasbeek.
Frans de Ruyter, sinds 1 december Algemeen Directeur van Machandel, met oprichter Piet Glasbeek.
Willy en Ad van der Westen (Bakkerij Zonnemaire) kwamen we tegen bij Boogaard International.
Willy en Ad van der Westen (Bakkerij Zonnemaire) kwamen we tegen bij Boogaard International.
Wouter Moekotte toonde de nieuwste lijn van Bio Futura: Clover.
Wouter Moekotte toonde de nieuwste lijn van Bio Futura: Clover.
"Wouter: "Er is veel belangstelling voor onze lijn Clover. Hiermee richten we ons op de chefs, zij willen vaak iets nieuws zien. Met onze producten kunnen horeca-ondernemers de kringloop meer en meer sluiten."
"Wouter: "Er is veel belangstelling voor onze lijn Clover. Hiermee richten we ons op de chefs, zij willen vaak iets nieuws zien. Met onze producten kunnen horeca-ondernemers de kringloop meer en meer sluiten."
"Jan Fleurkens vertelde dat de Mongozo-bieren inmiddels in 45 landen verkrijgbaar zijn. "China is een heel grote stijger."
"Jan Fleurkens vertelde dat de Mongozo-bieren inmiddels in 45 landen verkrijgbaar zijn. "China is een heel grote stijger."
"Soren Urhoj-Kjaer, zussen Ellen en Fransje de Kimpe en Kivanc Kiper bij Ariza. Ellen en Fransje nemen de dagelijkse leiding over het bedrijf langzaamaan over van hun vader. Fransje: "Ik focus op kwaliteit en inkoop en Ellen op sales en marketing. We zeggen altijd dat we nog een zus hebben, dat is het bedrijf." Ze lieten onder meer proeven van een nieuwe ice tea-smaak Lemongrass+Coconut."
"Soren Urhoj-Kjaer, zussen Ellen en Fransje de Kimpe en Kivanc Kiper bij Ariza. Ellen en Fransje nemen de dagelijkse leiding over het bedrijf langzaamaan over van hun vader. Fransje: "Ik focus op kwaliteit en inkoop en Ellen op sales en marketing. We zeggen altijd dat we nog een zus hebben, dat is het bedrijf." Ze lieten onder meer proeven van een nieuwe ice tea-smaak Lemongrass+Coconut."
Pieter Bas Alferink (BioBandits) en Lex Drost (imkerij De Traay).
Pieter Bas Alferink (BioBandits) en Lex Drost (imkerij De Traay).
Feijo Blesgraaf (GreenSprout BV) op bezoek bij Vivani. Vivani presenteerde twee nieuwe repen en een geheel nieuwe look.
Feijo Blesgraaf (GreenSprout BV) op bezoek bij Vivani. Vivani presenteerde twee nieuwe repen en een geheel nieuwe look.
Max's Mints won op vrijdag een Best New Product Award.
Max's Mints won op vrijdag een Best New Product Award.
De kleurrijke doosjes vielen in de smaak bij de BIOFACH-bezoekers.
De kleurrijke doosjes vielen in de smaak bij de BIOFACH-bezoekers.
Tot in 2019!
Tot in 2019!