Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioBorrel 19 december 2017

De eindejaarseditie van de BioBorrel werd op 19 december 2017 gehouden in Pakhuis de Zwijger.
De eindejaarseditie van de BioBorrel werd op 19 december 2017 gehouden in Pakhuis de Zwijger.
Karst Kooistra (Tradin), Eymert van Manen (mede-initiatiefnemer van de BioBorrel), Kees van Zelderen, spreker Ewald Engelen ( financieel geograaf en hoogleraar HvA) en Thomas van Hasselt (Tradin, mede-initiatiatiefnemer van de borrel).
Karst Kooistra (Tradin), Eymert van Manen (mede-initiatiefnemer van de BioBorrel), Kees van Zelderen, spreker Ewald Engelen ( financieel geograaf en hoogleraar HvA) en Thomas van Hasselt (Tradin, mede-initiatiatiefnemer van de borrel).
Marcel Jonkers (Jonkers Interim Management), Alfred van Kempen (Wasvenboerderij).
Marcel Jonkers (Jonkers Interim Management), Alfred van Kempen (Wasvenboerderij).
Lei van Haperen (Wageningen University), Maren Peters (Tradin) en Lisa Lensen (Wageningen University).
Lei van Haperen (Wageningen University), Maren Peters (Tradin) en Lisa Lensen (Wageningen University).
Arthur Zwart (Yogi Tea) met Feijo Blesgraaf (GreenSprout).
Arthur Zwart (Yogi Tea) met Feijo Blesgraaf (GreenSprout).
Allard ten Dam (De Nieuwe Band) en Sascha de Lint (GreenAge) wachten op het begin van het eerste gedeelte van de BioBorrel.
Allard ten Dam (De Nieuwe Band) en Sascha de Lint (GreenAge) wachten op het begin van het eerste gedeelte van de BioBorrel.
Dik Bol (Haarlem Mutare) en Martin Bongers (Iceberg).
Dik Bol (Haarlem Mutare) en Martin Bongers (Iceberg).
Marij Polder en Rudmer Haringsma (beide Drie Sterren), Simone van der Heide (Biobites), Sidney Richards (AgOS).
Marij Polder en Rudmer Haringsma (beide Drie Sterren), Simone van der Heide (Biobites), Sidney Richards (AgOS).
Eymert van Manen en Thomas van Hasselt heten de aanwezigen welkom bij de vierde editie van de BioBorrel.
Eymert van Manen en Thomas van Hasselt heten de aanwezigen welkom bij de vierde editie van de BioBorrel.
Een overzicht van de inmiddels vele 'Vrienden van de BioBorrel'.
Een overzicht van de inmiddels vele 'Vrienden van de BioBorrel'.
Thomas gaf in zijn inleiding onder meer aan dat hij trots is op de veelzijdigheid van de aanwezigen.
Thomas gaf in zijn inleiding onder meer aan dat hij trots is op de veelzijdigheid van de aanwezigen.
Hier een overzicht van de bedrijven waar de gasten die op deze BioBorrel werkzaam zijn.
Hier een overzicht van de bedrijven waar de gasten die op deze BioBorrel werkzaam zijn.
Slechts een paar lege plekken bij aanvang, ook na de start van de presentatie druppelden nog wat mensen binnen.
Slechts een paar lege plekken bij aanvang, ook na de start van de presentatie druppelden nog wat mensen binnen.
Eymert en Thomas nemen de agenda van de avond door.
Eymert en Thomas nemen de agenda van de avond door.
Hans Versteegh (Now Organic) en Gerard Versteegh (Tradin) namen plaats op de eerste rij. Daar waren nog twee plekken vrij bij aanvang van de presentatie.
Hans Versteegh (Now Organic) en Gerard Versteegh (Tradin) namen plaats op de eerste rij. Daar waren nog twee plekken vrij bij aanvang van de presentatie.
Youri van der Heijden (De Halm), Marcel Jonkers (Jonkers Interim Management).
Youri van der Heijden (De Halm), Marcel Jonkers (Jonkers Interim Management).
Daarna was het woord aan de spreker: financieel geograaf en hoogleraar Ewald Engelen. Hij gaf zijn uitdagende visie op de positie van de bio-branche in financieel-economisch perspectief, voor consument, bio-sector en overheid.
Daarna was het woord aan de spreker: financieel geograaf en hoogleraar Ewald Engelen. Hij gaf zijn uitdagende visie op de positie van de bio-branche in financieel-economisch perspectief, voor consument, bio-sector en overheid.
Hij kreeg de volle aandacht van de goed gevulde zaal.
Hij kreeg de volle aandacht van de goed gevulde zaal.
"De biologische sector zou de politiek moeten aanvechten", zei hij onder meer."
"De biologische sector zou de politiek moeten aanvechten", zei hij onder meer."
Rob van Santen (Tradin), Sandy Vree en Rutger Bolten (beide IDorganics).
Rob van Santen (Tradin), Sandy Vree en Rutger Bolten (beide IDorganics).
De hoogleraar hield een vlammend betoog.
De hoogleraar hield een vlammend betoog.
Kees van Zelderen reageert op de presentatie van Ewald Engelen.
Kees van Zelderen reageert op de presentatie van Ewald Engelen.
Eymert hoorde maar al te graag de suggesties over eventuele veranderingen aan het concept van de BioBorrel aan.
Eymert hoorde maar al te graag de suggesties over eventuele veranderingen aan het concept van de BioBorrel aan.
Dmitri Peters van JetDrinks aan het woord.
Dmitri Peters van JetDrinks aan het woord.
Eymert in gesprek over de verdere richting van de BioBorrel.
Eymert in gesprek over de verdere richting van de BioBorrel.
Ivar Schout (Eosta), Eva Nouhet (E-naturals) en Fay Kim Tjoa (Bio Delicacy).
Ivar Schout (Eosta), Eva Nouhet (E-naturals) en Fay Kim Tjoa (Bio Delicacy).
Kees van Zelderen kreeg voorafgaand aan de borrel nog even het woord. Hij maakte bekend dat minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, Koningin Maxima zal vergezellen tijdens haar bezoek aan de Bio-beurs op 17-18 januari.
Kees van Zelderen kreeg voorafgaand aan de borrel nog even het woord. Hij maakte bekend dat minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, Koningin Maxima zal vergezellen tijdens haar bezoek aan de Bio-beurs op 17-18 januari.
Pieter Dirven (de Smaakspecialist) met Oeble Kempenaar (High Quality Organics).
Pieter Dirven (de Smaakspecialist) met Oeble Kempenaar (High Quality Organics).
Mark Weverink (Royal Ingedients) met Paul van Schijndel (Rhumveld Winter & Konijn) en Maarten Vosselman (De Bolster).
Mark Weverink (Royal Ingedients) met Paul van Schijndel (Rhumveld Winter & Konijn) en Maarten Vosselman (De Bolster).
Allard ten Dam (De Nieuwe Band) in gesprek met Eric Beek (Illimani).
Allard ten Dam (De Nieuwe Band) in gesprek met Eric Beek (Illimani).
Maarten de Leng (De Smaakspecialist) met Robert Heemskerk (Natural Bulbs).
Maarten de Leng (De Smaakspecialist) met Robert Heemskerk (Natural Bulbs).
Rob Persoon (Wessanen), Annemiek Flantua (DO-IT) en Sascha de Lint (GreenAge).
Rob Persoon (Wessanen), Annemiek Flantua (DO-IT) en Sascha de Lint (GreenAge).
Marco Molier (BioCore), Leon Wagter (Control Union Certifications), Bas van Duinen en Tom van der Meulen (Comorant Commodities).
Marco Molier (BioCore), Leon Wagter (Control Union Certifications), Bas van Duinen en Tom van der Meulen (Comorant Commodities).
Thomas van Hasselt en Eric Beek (Illimani).
Thomas van Hasselt en Eric Beek (Illimani).
Jan Willem Jongmans (Mojogarten) en Alfred van Kempen (Wasvenboerderij).
Jan Willem Jongmans (Mojogarten) en Alfred van Kempen (Wasvenboerderij).
Herco Schoenmaker (IDorganics) met Johan en Ellen Visser (Eco warehouse).
Herco Schoenmaker (IDorganics) met Johan en Ellen Visser (Eco warehouse).
Nelleke Veenstra (Triodos Bank) met Annemiek Flantua, Martha Jeuken en Paul Rijers (allen DO-IT).
Nelleke Veenstra (Triodos Bank) met Annemiek Flantua, Martha Jeuken en Paul Rijers (allen DO-IT).
Sandy Vree (IDorganics) en Anouk Kef (Pure and Organic).
Sandy Vree (IDorganics) en Anouk Kef (Pure and Organic).
Sandy Vree (IDorganics) met Harm Walhof en Wouter Wezenbeek van Natudis.
Sandy Vree (IDorganics) met Harm Walhof en Wouter Wezenbeek van Natudis.
Simone van der Heide (Biobites), Jasmijn Bleijerveld (Jasmine Bee) en Daya Elzinga.
Simone van der Heide (Biobites), Jasmijn Bleijerveld (Jasmine Bee) en Daya Elzinga.
Marij Polder en Rudmer Haringsma (beide Drie Sterren).
Marij Polder en Rudmer Haringsma (beide Drie Sterren).
Nicolaas, Douwe Verberne, Jacques Huppes en Mark Duppen.
Nicolaas, Douwe Verberne, Jacques Huppes en Mark Duppen.
Fay Kim Tjoa (Bio Delicacy) en Sebastiaan Aalst (Food Cabinet).
Fay Kim Tjoa (Bio Delicacy) en Sebastiaan Aalst (Food Cabinet).
Leon Wagter (Control Union Certifications) en Bas van Duinen.
Leon Wagter (Control Union Certifications) en Bas van Duinen.
Rutger en Ruud Kef (Pure en Organic).
Rutger en Ruud Kef (Pure en Organic).
Mark Weverink en Ben Broersen (Royal Ingedients).
Mark Weverink en Ben Broersen (Royal Ingedients).
Martin Bongers (Iceberg) met Marlen van Ruijven.
Martin Bongers (Iceberg) met Marlen van Ruijven.
Lisa Lensen (Wageningen University) met Maren Peters (Tradin).
Lisa Lensen (Wageningen University) met Maren Peters (Tradin).