Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIOFACH 2017 - de Nederlanders

De BIOFACH 2017 vond plaats van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari.
De BIOFACH 2017 vond plaats van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari.
"Ter ere van het 40-jarig bestaan (op donderdag 16 februari) presenteerde Graanpletterij De Halm de compleet nieuwe huisstijl op de BIOFACH. Van links naar rechts: Rob van den Berg, Irma Steenbakkers, René van der Locht en Danique van der Leest. Allen zichtbaar trots op de nieuwe uitstraling. Rob: "We willen hiermee duidelijker het verhaal achter De Halm vertellen."
"Ter ere van het 40-jarig bestaan (op donderdag 16 februari) presenteerde Graanpletterij De Halm de compleet nieuwe huisstijl op de BIOFACH. Van links naar rechts: Rob van den Berg, Irma Steenbakkers, René van der Locht en Danique van der Leest. Allen zichtbaar trots op de nieuwe uitstraling. Rob: "We willen hiermee duidelijker het verhaal achter De Halm vertellen."
De nieuwe huisstijl van De Halm is uiteraard ook in de verpakkingen doorgevoerd. In de loop van dit jaar zal het jubileum op verschillende manier gevierd gaan worden.
De nieuwe huisstijl van De Halm is uiteraard ook in de verpakkingen doorgevoerd. In de loop van dit jaar zal het jubileum op verschillende manier gevierd gaan worden.
"Ook Weerribben Zuivel maakte zijn debuut op de beurs in Neurenberg. Edwin Crombags en Myrthe Bijl vertelden de bezoekers alles over de biologische zuivelproducten van Weerribben Zuivel en de biologisch-dynamische producten van het Zuiver Zuivel-merk. Edwin: "We willen ons met Weerribben Zuivel ook meer op de export gaan richten, daarom hebben we besloten om aan de BIOFACH deel te nemen."
"Ook Weerribben Zuivel maakte zijn debuut op de beurs in Neurenberg. Edwin Crombags en Myrthe Bijl vertelden de bezoekers alles over de biologische zuivelproducten van Weerribben Zuivel en de biologisch-dynamische producten van het Zuiver Zuivel-merk. Edwin: "We willen ons met Weerribben Zuivel ook meer op de export gaan richten, daarom hebben we besloten om aan de BIOFACH deel te nemen."
"Harald Sorst, Laetitia Sanchez en Jasmin Maiwald tonen een aankomende vernieuwing bij Lovechock. De beroemde 'bars' worden in de loop van dit jaar vernieuwd en zullen dan van de huidige 4 naar 6 'bites' gaan. Laetitia: "Dit zorgt voor een betere smaakbeleving. Veel van onze klanten vonden de 'bites' nu net te groot en beten deze dan vaak eerst doormidden."
"Harald Sorst, Laetitia Sanchez en Jasmin Maiwald tonen een aankomende vernieuwing bij Lovechock. De beroemde 'bars' worden in de loop van dit jaar vernieuwd en zullen dan van de huidige 4 naar 6 'bites' gaan. Laetitia: "Dit zorgt voor een betere smaakbeleving. Veel van onze klanten vonden de 'bites' nu net te groot en beten deze dan vaak eerst doormidden."
Laetitia vertelde ook dat de 'look' van Lovechock vernieuwd zal worden, het statement 'Happiness inside' zal onder meer vervangen worden voor 'Eat the world happier'.
Laetitia vertelde ook dat de 'look' van Lovechock vernieuwd zal worden, het statement 'Happiness inside' zal onder meer vervangen worden voor 'Eat the world happier'.
"Janet Nuyten-Sijtsema van FZ Organic Food naast de kast vol nieuwe Yakso-producten, waaronder Seroendeng, kokosvlokken, sesam- en wokolie en Ghee. "We hebben hard gewerkt om deze producten op tijd klaar te hebben, je moet het hier immers kunnen laten zien." Links is Bjorn Andringa in gesprek met wat geïnteresseerde bezoekers."
"Janet Nuyten-Sijtsema van FZ Organic Food naast de kast vol nieuwe Yakso-producten, waaronder Seroendeng, kokosvlokken, sesam- en wokolie en Ghee. "We hebben hard gewerkt om deze producten op tijd klaar te hebben, je moet het hier immers kunnen laten zien." Links is Bjorn Andringa in gesprek met wat geïnteresseerde bezoekers."
FZ Organic Food presenteerde ook deze Hummus Chips van het merk Trafo. Deze chips is er in drie varianten: Paprika, zeezout en roosmarijn.
FZ Organic Food presenteerde ook deze Hummus Chips van het merk Trafo. Deze chips is er in drie varianten: Paprika, zeezout en roosmarijn.
Een gemengd gezelschap in de stand van Bio4Pack. Van links naar rechts: Nick op den Buijsch (PaperWise), Yolanthe van de weg (Bio4Life), Arjan Klapwijk (Bio4Life), Peter van Rosmalen (PaperWise), Patrick Gerritsen (Bio4Pack), Emanuela Bardi (Taghleef), Yasar Türkogku (Bio4Pack), Ramaness Parasuramam (Free the Seed), Nathan Chidambaram (Free the Seed), Jeroen van Schendel (Bio4Pack). Links in de kast staan de nieuwe composteerbare fruitschaaltjes die vervaardigd zijn uit landbouwafval.
Een gemengd gezelschap in de stand van Bio4Pack. Van links naar rechts: Nick op den Buijsch (PaperWise), Yolanthe van de weg (Bio4Life), Arjan Klapwijk (Bio4Life), Peter van Rosmalen (PaperWise), Patrick Gerritsen (Bio4Pack), Emanuela Bardi (Taghleef), Yasar Türkogku (Bio4Pack), Ramaness Parasuramam (Free the Seed), Nathan Chidambaram (Free the Seed), Jeroen van Schendel (Bio4Pack). Links in de kast staan de nieuwe composteerbare fruitschaaltjes die vervaardigd zijn uit landbouwafval.
"Danny Schüttler, Errol Britt en Jeroen Blommendaal in de stand van Udea. Danny: "We staan hier dit jaar vooral als groothandel, met het oog op de export. We merken dat steeds meer mensen ons brede assortiment ontdekken. Ook zijn we veel bezig met private label. De bezoekers vertellen we onder meer dat het bij ons mogelijk is om 'mixed pallets' te bestellen, we hanteren geen heel hoge minimale afnames."
"Danny Schüttler, Errol Britt en Jeroen Blommendaal in de stand van Udea. Danny: "We staan hier dit jaar vooral als groothandel, met het oog op de export. We merken dat steeds meer mensen ons brede assortiment ontdekken. Ook zijn we veel bezig met private label. De bezoekers vertellen we onder meer dat het bij ons mogelijk is om 'mixed pallets' te bestellen, we hanteren geen heel hoge minimale afnames."
Peter Jacobs (midden) vertelt in de stand van TerraSana meer over de vernieuwde Japanlijn. Deze lijn heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen en is illustratief voor de nieuwe koers van TerraSana. Er is nu veel meer aandacht voor de merkpositie.
Peter Jacobs (midden) vertelt in de stand van TerraSana meer over de vernieuwde Japanlijn. Deze lijn heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen en is illustratief voor de nieuwe koers van TerraSana. Er is nu veel meer aandacht voor de merkpositie.
Sarah de Jong en Thomas Lindenhof met in de stellingkast achter hen de onlangs vernieuwde Mediterrane lijn. Het bedrijf is sinds 2014 druk met het restylen van het assortiment.
Sarah de Jong en Thomas Lindenhof met in de stellingkast achter hen de onlangs vernieuwde Mediterrane lijn. Het bedrijf is sinds 2014 druk met het restylen van het assortiment.
"Wouter Vuijk, Carine Heidendal en Aart Jansen van Imkerij de Traay. De Traay viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Wouter is 40 jaar geleden op zijn studentenkamer begonnen. Omdat in zijn woonplaats geen natuurwinkel was, besloot hij vanuit zijn eigen kamer bio-prpducten te verkopen. Zo kwam hij in contact met een imker waar hij zijn honing inkocht. Dit wekte zijn interesse en vervolgens kocht hij zijn eerste bijenkast. Wouter besloot niet alleen zijn eigen honing te verhandelen, maar ook om honing uit het buitenland te gaan importeren. Aart: "We krijgen erg goede reacties op onze nieuwe Kamahi-honing. Sowieso blijft men verbaasd over de brede range die wij bieden."
"Wouter Vuijk, Carine Heidendal en Aart Jansen van Imkerij de Traay. De Traay viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Wouter is 40 jaar geleden op zijn studentenkamer begonnen. Omdat in zijn woonplaats geen natuurwinkel was, besloot hij vanuit zijn eigen kamer bio-prpducten te verkopen. Zo kwam hij in contact met een imker waar hij zijn honing inkocht. Dit wekte zijn interesse en vervolgens kocht hij zijn eerste bijenkast. Wouter besloot niet alleen zijn eigen honing te verhandelen, maar ook om honing uit het buitenland te gaan importeren. Aart: "We krijgen erg goede reacties op onze nieuwe Kamahi-honing. Sowieso blijft men verbaasd over de brede range die wij bieden."
In de stand van De Smaakspecialist stond een deel van het veelzijdige assortiment op diverse steigerhouten tafels uitgestald. Er kon ook veel geproefd worden. Van links naar rechts: Tamara Robbemond, Luke Blokhuizen, Hélène Lokhoff, Corneil van Schayik, Anneloes Hoorneman en Pieter Dirven (oprichter en directeur).
In de stand van De Smaakspecialist stond een deel van het veelzijdige assortiment op diverse steigerhouten tafels uitgestald. Er kon ook veel geproefd worden. Van links naar rechts: Tamara Robbemond, Luke Blokhuizen, Hélène Lokhoff, Corneil van Schayik, Anneloes Hoorneman en Pieter Dirven (oprichter en directeur).
Eén van de nieuwe producten van het merk BioToday: pannenkoekenmix rode biet.
Eén van de nieuwe producten van het merk BioToday: pannenkoekenmix rode biet.
"Hester Groenen van Extract BV stond ook dit jaar weer met de verse biologische pesto's en tapenades van LeQrs op de beurs in Neurenberg. "Zelfs van Italianen die komen proeven krijgen we alleen maar complimenten over de smaak van onze producten", vertelde Ivo Noij."
"Hester Groenen van Extract BV stond ook dit jaar weer met de verse biologische pesto's en tapenades van LeQrs op de beurs in Neurenberg. "Zelfs van Italianen die komen proeven krijgen we alleen maar complimenten over de smaak van onze producten", vertelde Ivo Noij."
"Marja Bastiaansen presenteerde bij Bastiaansen Bio Kaas het gloednieuwe concept 'Bastiaansen van de Boer'. Bastiaansen Bio Kaas verwerkt de melk van een aantal biologische boeren vanaf nu rechtstreeks tot bijzondere kazen. Links naast Marja staat één van de boeren, Bartele Holtrop. Hij vertelde in de stand over zijn visie op de kringloop. Bastiaansen maakt van zijn Jersey melk een 50+ kaas met natuurlijke korst. Marja: "Er is veel belangstelling voor onze nieuwe producten. Qua vormgeving zijn ze te herkennen aan de accenten van steigerhout."
"Marja Bastiaansen presenteerde bij Bastiaansen Bio Kaas het gloednieuwe concept 'Bastiaansen van de Boer'. Bastiaansen Bio Kaas verwerkt de melk van een aantal biologische boeren vanaf nu rechtstreeks tot bijzondere kazen. Links naast Marja staat één van de boeren, Bartele Holtrop. Hij vertelde in de stand over zijn visie op de kringloop. Bastiaansen maakt van zijn Jersey melk een 50+ kaas met natuurlijke korst. Marja: "Er is veel belangstelling voor onze nieuwe producten. Qua vormgeving zijn ze te herkennen aan de accenten van steigerhout."
"Van links naar rechts: de kazen van biologische melkveehouders Bart, Chris en Wicher. Bart: "Voor een melkveehouder is er niks hoger haalbaars dan deze kaas waarin daadwerkelijk onze eigen melk verwerkt wordt. Ons bedrijf kan meerdere generaties mee en daarom zochten we een stabiele partij om onze kaas te verwerken."
"Van links naar rechts: de kazen van biologische melkveehouders Bart, Chris en Wicher. Bart: "Voor een melkveehouder is er niks hoger haalbaars dan deze kaas waarin daadwerkelijk onze eigen melk verwerkt wordt. Ons bedrijf kan meerdere generaties mee en daarom zochten we een stabiele partij om onze kaas te verwerken."
Paul van Schijndel (links) in een geanimeerd gesprek bij Rhumveld Winter & Konijn. Rechts de Zuid-Afrikaan Bob Roux van Roux Pecans. Via exclusief distributeur Rhumveld Winter & Konijn levert Roux Pecans haar biologische pecannoten aan klanten in heel Europa
Paul van Schijndel (links) in een geanimeerd gesprek bij Rhumveld Winter & Konijn. Rechts de Zuid-Afrikaan Bob Roux van Roux Pecans. Via exclusief distributeur Rhumveld Winter & Konijn levert Roux Pecans haar biologische pecannoten aan klanten in heel Europa
Wim Leeuwenburgh van Rhumveld Winter & Konijn.
Wim Leeuwenburgh van Rhumveld Winter & Konijn.
Proost! Jan Groen (Green Organics, voorzitter BioNederland) met Bavo van den Idsert (directeur Bionext), Susanne de Raaij (Biobite) en Allard Bakker (De Groene Weg en penningmeester/secretaris van BioNederland).
Proost! Jan Groen (Green Organics, voorzitter BioNederland) met Bavo van den Idsert (directeur Bionext), Susanne de Raaij (Biobite) en Allard Bakker (De Groene Weg en penningmeester/secretaris van BioNederland).
"Maarten Gevers met een deel van de nieuwe producten van la BIO IDEA. Zij introduceerden onder meer passata, black eyed beans, fusili di Timilia (gemaakt van een eeuwenoude graansoort) en drie nieuwe pastasauzen. "We krijgen erg goede reacties op onze nieuwe producten, het is niet normaal meer zo druk."
"Maarten Gevers met een deel van de nieuwe producten van la BIO IDEA. Zij introduceerden onder meer passata, black eyed beans, fusili di Timilia (gemaakt van een eeuwenoude graansoort) en drie nieuwe pastasauzen. "We krijgen erg goede reacties op onze nieuwe producten, het is niet normaal meer zo druk."
Men kon bij la BIO IDEA/Amaizin proeven van wraps, klaargemaakt door kok Felice Cicoria. Verder op de foto: Maarten Gevers (boven), Annemiek Flantua en Ruben de Wit.
Men kon bij la BIO IDEA/Amaizin proeven van wraps, klaargemaakt door kok Felice Cicoria. Verder op de foto: Maarten Gevers (boven), Annemiek Flantua en Ruben de Wit.
Bij DO-IT werden zoals altijd tijdens de BIOFACH de hele dag door gesprekken gevoerd. Links Martha Jeuken en rechts aan de statafel Koen Bouwman.
Bij DO-IT werden zoals altijd tijdens de BIOFACH de hele dag door gesprekken gevoerd. Links Martha Jeuken en rechts aan de statafel Koen Bouwman.
Vorig jaar zochten BioBandits Pieter Bas Alferink en Hans de Boer zelf de hoogte op door op de tafel te poseren, dit keer een foto van bovenaf.
Vorig jaar zochten BioBandits Pieter Bas Alferink en Hans de Boer zelf de hoogte op door op de tafel te poseren, dit keer een foto van bovenaf.
"BioBandits introduceerde op de BIOFACH drie barbecuesauzen in de herkenbare moderne BioBandits-stijl. "Het gaat om barbecue-sauzen in drie verschillende smaken. De smokey barbecue is een authentieke barbecuesaus, onze Chili Garlic is een pittige saus met kruidige knoflook en tot slot hebben we een exotische variant ontwikkeld; Mango Chili", vertelt Hans de Boer."
"BioBandits introduceerde op de BIOFACH drie barbecuesauzen in de herkenbare moderne BioBandits-stijl. "Het gaat om barbecue-sauzen in drie verschillende smaken. De smokey barbecue is een authentieke barbecuesaus, onze Chili Garlic is een pittige saus met kruidige knoflook en tot slot hebben we een exotische variant ontwikkeld; Mango Chili", vertelt Hans de Boer."
"Een groepsfoto bij Green Organics, met op de bovenste rij Edwin From, Gerard de Pee en Perry Leemans. En op de voorste rij: Jan Groen, Robbert Blok en Geert Peek. Jan: "We zijn weer heel blij met onze mooie stand in hal 9, het is al twee dagen erg druk en onze klanten weten ons goed te vinden."
"Een groepsfoto bij Green Organics, met op de bovenste rij Edwin From, Gerard de Pee en Perry Leemans. En op de voorste rij: Jan Groen, Robbert Blok en Geert Peek. Jan: "We zijn weer heel blij met onze mooie stand in hal 9, het is al twee dagen erg druk en onze klanten weten ons goed te vinden."
"Groen Agro Control debuteerde op de BIOFACH. Michel Witmer (rechts) vertelde al meerdere jaren als bezoeker op de BIOFACH te zijn geweest en daarom niet lang na hoefde te denken toen de mogelijkheid zich aandiende om bij klant Green Organics op de stand te komen staan. Michel: "We kunnen in de stand klanten ontmoeten, maar kunnen ook zelf op bezoek gaan." Links Prechand Jankie."
"Groen Agro Control debuteerde op de BIOFACH. Michel Witmer (rechts) vertelde al meerdere jaren als bezoeker op de BIOFACH te zijn geweest en daarom niet lang na hoefde te denken toen de mogelijkheid zich aandiende om bij klant Green Organics op de stand te komen staan. Michel: "We kunnen in de stand klanten ontmoeten, maar kunnen ook zelf op bezoek gaan." Links Prechand Jankie."
"Ook De Groene Weg stond in de gezamenlijke stand in hal 9. Van links naar rechts: Allard Bakker, Henny Doeschot en Ronald Roenhorst. Allard: "Dit is een goede samenwerking, waardoor wij meer ruimte hebben dan de afgelopen jaren. Het is een mooie wisselwerking, zo hebben wij het vlees voor de catering op de stand meegebracht en zorgen de mannen van Green Organics voor de groenten. De Groene Weg groeit, daardoor zijn we ook steeds meer afhankelijk van internationale afzet. Vierkantverwaarding van het dier op onze schaal kan niet in Nederland."
"Ook De Groene Weg stond in de gezamenlijke stand in hal 9. Van links naar rechts: Allard Bakker, Henny Doeschot en Ronald Roenhorst. Allard: "Dit is een goede samenwerking, waardoor wij meer ruimte hebben dan de afgelopen jaren. Het is een mooie wisselwerking, zo hebben wij het vlees voor de catering op de stand meegebracht en zorgen de mannen van Green Organics voor de groenten. De Groene Weg groeit, daardoor zijn we ook steeds meer afhankelijk van internationale afzet. Vierkantverwaarding van het dier op onze schaal kan niet in Nederland."
Gerard Versteegh van Tradin Organic Agriculture vond tijdens zijn gesprek gelukkig ook even de tijd om te lachen naar de camera van Biojournaal. Wouter Floot vertelde dat ze meer dan ooit inzetten op eigen projecten. Tijdens de BIOFACH 2017 kreeg de nieuwe mango droogfabriek in Burkina Faso extra aandacht.
Gerard Versteegh van Tradin Organic Agriculture vond tijdens zijn gesprek gelukkig ook even de tijd om te lachen naar de camera van Biojournaal. Wouter Floot vertelde dat ze meer dan ooit inzetten op eigen projecten. Tijdens de BIOFACH 2017 kreeg de nieuwe mango droogfabriek in Burkina Faso extra aandacht.
"Pantaree Pantitat en Onno Stienen van onoff spices waren weer van de partij na een succesvol BIOFACH-debuut in 2016. "Onze onlangs geïntroduceerde oestersaus gaat ontzettend hard. De woksauzen zijn ook nog steeds een groot succes", aldus een tevreden Onno. Hij gaf wel aan dat de verkrijgbaarheid van diverse grondstoffen voor de nodige uitdagingen zorgt. "De ananas is bijvoorbeeld lastig, daarom is die saus nu en dan minder goed leverbaar."
"Pantaree Pantitat en Onno Stienen van onoff spices waren weer van de partij na een succesvol BIOFACH-debuut in 2016. "Onze onlangs geïntroduceerde oestersaus gaat ontzettend hard. De woksauzen zijn ook nog steeds een groot succes", aldus een tevreden Onno. Hij gaf wel aan dat de verkrijgbaarheid van diverse grondstoffen voor de nodige uitdagingen zorgt. "De ananas is bijvoorbeeld lastig, daarom is die saus nu en dan minder goed leverbaar."
Rechts Merle Koomans van den Dries namens Estafette Odin. Zij hadden allerlei afspraken gemaakt met klanten en leveranciers en de gesprekken werden gevoerd te midden van de Demeter-stands in hal 7.
Rechts Merle Koomans van den Dries namens Estafette Odin. Zij hadden allerlei afspraken gemaakt met klanten en leveranciers en de gesprekken werden gevoerd te midden van de Demeter-stands in hal 7.
Het verhaal achter Go Pure bij Yellow Chips kon op veel belangstelling rekenen. Vincent van Gorkom (midden) vertelt deze bezoekers alles wat ze willen weten over de biologische chips.
Het verhaal achter Go Pure bij Yellow Chips kon op veel belangstelling rekenen. Vincent van Gorkom (midden) vertelt deze bezoekers alles wat ze willen weten over de biologische chips.
GoPure introduceerde onlangs twee nieuwe varianten paprikachips en de bezoekers mochten ook proeven van GoPure organic natural crunch chips fennel: een crispy aardappelchips met een anijsachtig accent.
GoPure introduceerde onlangs twee nieuwe varianten paprikachips en de bezoekers mochten ook proeven van GoPure organic natural crunch chips fennel: een crispy aardappelchips met een anijsachtig accent.
Marieke Klijn-van Rhoon, Jenny van der Graaf en Patrick Voordijk van Spack BV. “De kokosolie loopt ontzettend goed”, vertelt Marieke.
Marieke Klijn-van Rhoon, Jenny van der Graaf en Patrick Voordijk van Spack BV. “De kokosolie loopt ontzettend goed”, vertelt Marieke.
Walter Doens en Joeri Valckenier van DOENS Food. Het bedrijf is actief in voedingsmiddelen en dierenvoeding. Joeri: “Jarenlange commitment met onze leveranciers, soms al 15 tot 20 jaar, maakt dat we al die jaren een stabiele en mooie groei hebben kunnen doormaken.”
Walter Doens en Joeri Valckenier van DOENS Food. Het bedrijf is actief in voedingsmiddelen en dierenvoeding. Joeri: “Jarenlange commitment met onze leveranciers, soms al 15 tot 20 jaar, maakt dat we al die jaren een stabiele en mooie groei hebben kunnen doormaken.”
TRL international laboratories heeft naast een hoofdvestiging in Rotterdam, nog 32 andere laboratoria. Overal ter wereld kan het bedrijf samples innemen en analyseren en garandeert daarbij een korte doorlooptijd. Harm Janssens is het aanspreekpunt binnen TRL (niet op foto).
TRL international laboratories heeft naast een hoofdvestiging in Rotterdam, nog 32 andere laboratoria. Overal ter wereld kan het bedrijf samples innemen en analyseren en garandeert daarbij een korte doorlooptijd. Harm Janssens is het aanspreekpunt binnen TRL (niet op foto).
"Nathalie van Rooij (links) vertelt een Duitse bezoeker meer over de verkrijgbaarheid van de producten van Landgoed Mariënwaerdt. De kazen zijn al wel in Duitsland te vinden, de jams, chutneys en sappen nog niet. "Vorig jaar is onze eerste deelname aan deze beurs zo goed bevallen dat we geen moment getwijfeld hebben of we hier nog een keer zouden moeten gaan staan."
"Nathalie van Rooij (links) vertelt een Duitse bezoeker meer over de verkrijgbaarheid van de producten van Landgoed Mariënwaerdt. De kazen zijn al wel in Duitsland te vinden, de jams, chutneys en sappen nog niet. "Vorig jaar is onze eerste deelname aan deze beurs zo goed bevallen dat we geen moment getwijfeld hebben of we hier nog een keer zouden moeten gaan staan."
"Nathalie: "We verkopen veel van onze kazen in Duitsland. Omdat er nu meer koeien op ons landgoed lopen hebben we meer melk en kunnen we dus ook meer kazen produceren. Daardoor is onze Oriënt bijvoorbeeld terug van weggeweest. Hierin verwerken we gember, komijn, koriander en cayenne."
"Nathalie: "We verkopen veel van onze kazen in Duitsland. Omdat er nu meer koeien op ons landgoed lopen hebben we meer melk en kunnen we dus ook meer kazen produceren. Daardoor is onze Oriënt bijvoorbeeld terug van weggeweest. Hierin verwerken we gember, komijn, koriander en cayenne."
Teun Thönissen van Joannusmolen vertelde de bezoekers alles over de nieuwe snacks op basis van peulvruchten (waaronder kikkererwten). Joannusmolen is ook druk met de ontwikkeling van allerlei nieuwe producten voor baby's en kinderen.
Teun Thönissen van Joannusmolen vertelde de bezoekers alles over de nieuwe snacks op basis van peulvruchten (waaronder kikkererwten). Joannusmolen is ook druk met de ontwikkeling van allerlei nieuwe producten voor baby's en kinderen.
Nieuw zijn onder meer deze suikervrije cereals, diverse soorten kindermuesli (rechts op de foto) en aardbei sterretjes, wortel poppies en naturel poppies.
Nieuw zijn onder meer deze suikervrije cereals, diverse soorten kindermuesli (rechts op de foto) en aardbei sterretjes, wortel poppies en naturel poppies.
Richard Miedema en Roderick Seibert poseren namens Wessanen voor de camera van Biojournaal. Zij spraken op de beurs met heel veel leveranciers en zijn verantwoordelijk voor de sourcing bij Wessanen.
Richard Miedema en Roderick Seibert poseren namens Wessanen voor de camera van Biojournaal. Zij spraken op de beurs met heel veel leveranciers en zijn verantwoordelijk voor de sourcing bij Wessanen.
Tijd voor een groepsfoto bij Ariza in hun oude vertrouwde hal 1: Ari, Maria en Ellen de Kimpe met naast hen Marilou Verhoeven, Sanne Vermeulen en Ruud van Wijk.
Tijd voor een groepsfoto bij Ariza in hun oude vertrouwde hal 1: Ari, Maria en Ellen de Kimpe met naast hen Marilou Verhoeven, Sanne Vermeulen en Ruud van Wijk.
Fransje de Kimpe bij Ariza (links). Haar moeder Maria gaf aan dat het meteen de eerste druk al heel druk op de stand was.
Fransje de Kimpe bij Ariza (links). Haar moeder Maria gaf aan dat het meteen de eerste druk al heel druk op de stand was.
Jan Fleurkens is nog altijd zichtbaar trots op de biologische, glutenvrije en fairtrade pils en witbier van Mongozo.
Jan Fleurkens is nog altijd zichtbaar trots op de biologische, glutenvrije en fairtrade pils en witbier van Mongozo.
"Michaël Wilde toont de 'kurkuma-pillendoos' uit de nieuwe productlijn Health Wonders. "We voeren campagne voor proactieve gezondheidszorg. Het is onzin dat de voedingsindustrie geen aandacht heeft voor gezondheid en dat de gezondheidszorg geen aandacht heeft voor voeding. De lijn bestaat uit diverse wortelgewassen met gezondheidsvoordelen. We nemen hiermee de communicatiestijl van 'Big Pharma' op de hak. In het doosje zit een authentiek ogende 'bijsluiter' met daarin onder meer twee recepten. Ga hiermee 'back to your roots', onze voorvaders gebruikten deze producten al."
"Michaël Wilde toont de 'kurkuma-pillendoos' uit de nieuwe productlijn Health Wonders. "We voeren campagne voor proactieve gezondheidszorg. Het is onzin dat de voedingsindustrie geen aandacht heeft voor gezondheid en dat de gezondheidszorg geen aandacht heeft voor voeding. De lijn bestaat uit diverse wortelgewassen met gezondheidsvoordelen. We nemen hiermee de communicatiestijl van 'Big Pharma' op de hak. In het doosje zit een authentiek ogende 'bijsluiter' met daarin onder meer twee recepten. Ga hiermee 'back to your roots', onze voorvaders gebruikten deze producten al."
Eerik Schipper van Control Union vertelt dat er veel belangstelling is voor TRACES, een nieuw systeem dat in april van start gaat. Daarbij gaan er nieuwe regels van kracht voor de import van biologische goederen.
Eerik Schipper van Control Union vertelt dat er veel belangstelling is voor TRACES, een nieuw systeem dat in april van start gaat. Daarbij gaan er nieuwe regels van kracht voor de import van biologische goederen.
Peterson Pest Control valt onder Control Union en heeft zich gespecialiseerd in ongediertebestrijding bij voedselproducerende bedrijven. Peter de Weert: “We doen niet aan gif. We zoeken nadrukkelijk naar de oorzaak van plagen en bestrijden dat vanaf de wortel. Door naar omgevingsfactoren te kijken bijvoorbeeld. Waterrijke gebieden vormen bijvoorbeeld een zeker risico.”
Peterson Pest Control valt onder Control Union en heeft zich gespecialiseerd in ongediertebestrijding bij voedselproducerende bedrijven. Peter de Weert: “We doen niet aan gif. We zoeken nadrukkelijk naar de oorzaak van plagen en bestrijden dat vanaf de wortel. Door naar omgevingsfactoren te kijken bijvoorbeeld. Waterrijke gebieden vormen bijvoorbeeld een zeker risico.”
BIO-Center Zann laat weten dat het Hollandse seizoen weer is gestart. “De eerste komkommers zijn weer gearriveerd”. Op de foto: Robbin Lansbergen (2e), Astrid Rog (3e) en Bart Italie (4e).
BIO-Center Zann laat weten dat het Hollandse seizoen weer is gestart. “De eerste komkommers zijn weer gearriveerd”. Op de foto: Robbin Lansbergen (2e), Astrid Rog (3e) en Bart Italie (4e).
"René Rovers van Kaasmakerij Henri Willig met naast hem één van de nieuwe Hooidammer-geitenkazen: Honing-Tijm. "Biologische geitenmelk is inmiddels gelukkig weer goed te krijgen, vandaar dat we besloten hebben om nieuw elan te brengen in ons aanbod. Deze kaas smaakt heel bijzonder, het zoete van de honing en de specifieke smaak van de tijm is een erg lekkere combinatie."
"René Rovers van Kaasmakerij Henri Willig met naast hem één van de nieuwe Hooidammer-geitenkazen: Honing-Tijm. "Biologische geitenmelk is inmiddels gelukkig weer goed te krijgen, vandaar dat we besloten hebben om nieuw elan te brengen in ons aanbod. Deze kaas smaakt heel bijzonder, het zoete van de honing en de specifieke smaak van de tijm is een erg lekkere combinatie."
De andere nieuwkomer in het bio-geitenkazenassortiment van Hooidammer: Truffel.
De andere nieuwkomer in het bio-geitenkazenassortiment van Hooidammer: Truffel.
Arthur Zwart naast de nieuwe theeën van Yogi Tea: 'Inner Harmony' en 'White tea with aloe vera'.
Arthur Zwart naast de nieuwe theeën van Yogi Tea: 'Inner Harmony' en 'White tea with aloe vera'.
Rob Drenth en Monique van der Meer-Ruhe laten bij Florentin proeven van de Hummus Pikant.
Rob Drenth en Monique van der Meer-Ruhe laten bij Florentin proeven van de Hummus Pikant.
De Hummus Pikant is de nieuwste toevoeging in het assortiment van het in Mijdrecht gevestigde Florentin.
De Hummus Pikant is de nieuwste toevoeging in het assortiment van het in Mijdrecht gevestigde Florentin.
Skal-directeur Margreet van Brakel en Merle Koomans van den Dries. Merle is per 1 februari 2017 aangesteld als commercieel directeur bij Estafette Odin BV. Achter hen de Novelty Stand waar bezoekers net als andere jaren allerlei nieuwe producten konden bewonderen.
Skal-directeur Margreet van Brakel en Merle Koomans van den Dries. Merle is per 1 februari 2017 aangesteld als commercieel directeur bij Estafette Odin BV. Achter hen de Novelty Stand waar bezoekers net als andere jaren allerlei nieuwe producten konden bewonderen.
Eric Odenwald met het bio-bier van De Leckere.
Eric Odenwald met het bio-bier van De Leckere.
Michael Fase bij Odenwald Organic Bakery.
Michael Fase bij Odenwald Organic Bakery.
"Een bijzondere nieuwe verschijning tussen de andere broden van Odenwald Organic Bakery: Brood in bijzondere kleuren. "Hiervoor gebruiken we inktvis-, spinazie- en wortelextract. Diverse topkoks tonen hier interesse in."
"Een bijzondere nieuwe verschijning tussen de andere broden van Odenwald Organic Bakery: Brood in bijzondere kleuren. "Hiervoor gebruiken we inktvis-, spinazie- en wortelextract. Diverse topkoks tonen hier interesse in."
Het team van Aurora Kaas, wederom te vinden in het Bioland-paviljoen (hal 7): Esther Boekee, Anne Schoenmakers met Tim, Harry en Manon ten Dam. Aurora gaat voor een meer regionale focus. Op de tafel liggen regionale kazen uit de Duitse regio Nederrijn (Niederrhein). Ze introduceren binnenkort ook kazen onder het nieuwe concept 'Achterhooks dearntjen'. De naam zegt het al: deze kazen zijn afkomstig uit de Achterhoek.
Het team van Aurora Kaas, wederom te vinden in het Bioland-paviljoen (hal 7): Esther Boekee, Anne Schoenmakers met Tim, Harry en Manon ten Dam. Aurora gaat voor een meer regionale focus. Op de tafel liggen regionale kazen uit de Duitse regio Nederrijn (Niederrhein). Ze introduceren binnenkort ook kazen onder het nieuwe concept 'Achterhooks dearntjen'. De naam zegt het al: deze kazen zijn afkomstig uit de Achterhoek.
Brinkers stond ook weer op de vertrouwde plek aan de zijkant van hal 5. Danny Schuwer (midden) vertelde iedereen die het maar wilde horen graag meer over de chocoladepasta's van Brinkers.
Brinkers stond ook weer op de vertrouwde plek aan de zijkant van hal 5. Danny Schuwer (midden) vertelde iedereen die het maar wilde horen graag meer over de chocoladepasta's van Brinkers.
Nieuw is de La Vida Vegan lijn. Deze werd op de BIOFACH officieel gepresenteerd (drie varianten).
Nieuw is de La Vida Vegan lijn. Deze werd op de BIOFACH officieel gepresenteerd (drie varianten).
Bij Triodos Bank: James van Beijsterveldt, Greo Belgers, Ingrid van Herwijnen, Thomas Schara, Niels Back en Marije Boersma.
Bij Triodos Bank: James van Beijsterveldt, Greo Belgers, Ingrid van Herwijnen, Thomas Schara, Niels Back en Marije Boersma.
Jan-Kees Luijerink van Het Blauwe Huis bracht ook een bezoek aan de BIOFACH. Hier is hij in gesprek met Jana Semt van Eosta.
Jan-Kees Luijerink van Het Blauwe Huis bracht ook een bezoek aan de BIOFACH. Hier is hij in gesprek met Jana Semt van Eosta.
Astrid Weidmann en Rudi Gerding van De Groene Winkel Zeist maakten de afgelopen week tijd vrij om een bezoek te brengen aan de BIOFACH en onder meer wat winkels in de omgeving.
Astrid Weidmann en Rudi Gerding van De Groene Winkel Zeist maakten de afgelopen week tijd vrij om een bezoek te brengen aan de BIOFACH en onder meer wat winkels in de omgeving.
Jasja Glasbeek toont trots de nieuwe stijl van Machandel. In de stand kon men proeven van de soepen.
Jasja Glasbeek toont trots de nieuwe stijl van Machandel. In de stand kon men proeven van de soepen.
"Ze zijn bij Machandel achter de schermen druk bezig om op een andere manier naar buiten te gaan treden. "Daar willen we komende tijd stappen in gaan maken", vertelt Bonnie Hof."
"Ze zijn bij Machandel achter de schermen druk bezig om op een andere manier naar buiten te gaan treden. "Daar willen we komende tijd stappen in gaan maken", vertelt Bonnie Hof."
Aart Broek, Fred van Tienen en Meeke Janssens ontvangen een bezoeker in de vernieuwde stand van The Organic Factory. Zoals altijd was de stand goed gevuld met allerlei snoepjes uit het veelzijdige assortiment.
Aart Broek, Fred van Tienen en Meeke Janssens ontvangen een bezoeker in de vernieuwde stand van The Organic Factory. Zoals altijd was de stand goed gevuld met allerlei snoepjes uit het veelzijdige assortiment.
Stephan Blommendaal en Jeanine de Rouw liepen namens Udea een rondje door de diverse hallen.
Stephan Blommendaal en Jeanine de Rouw liepen namens Udea een rondje door de diverse hallen.
"Alise Kramer vertelt bij Horizon dat het vinden van voldoende grondstoffen een uitdaging blijft. "Steeds meer mensen vissen in dezelfde vijver, dat merken wij ook." Ze geniet weer zichtbaar op de beurs. "Het is zo leuk wanneer mensen vertellen dat ze alle merken geprobeerd hebben maar toch weer bij ons uitkomen. Links Diana Faay."
"Alise Kramer vertelt bij Horizon dat het vinden van voldoende grondstoffen een uitdaging blijft. "Steeds meer mensen vissen in dezelfde vijver, dat merken wij ook." Ze geniet weer zichtbaar op de beurs. "Het is zo leuk wanneer mensen vertellen dat ze alle merken geprobeerd hebben maar toch weer bij ons uitkomen. Links Diana Faay."
"Nieuwe etiketten van Horizon. "Naast Nederlands en Frans staan de ingrediënten nu in meer talen op de verpakking."
"Nieuwe etiketten van Horizon. "Naast Nederlands en Frans staan de ingrediënten nu in meer talen op de verpakking."
Peter Brul op woensdag op verkenning. Hij organiseerde samen met Michiel Bus en Sjoerd de Hoop een eendaagse trip naar de BIOFACH. Op donderdag 16 februari ging er één vliegtuig vanuit Rotterdam en één vanuit Groningen/ Eelde.
Peter Brul op woensdag op verkenning. Hij organiseerde samen met Michiel Bus en Sjoerd de Hoop een eendaagse trip naar de BIOFACH. Op donderdag 16 februari ging er één vliegtuig vanuit Rotterdam en één vanuit Groningen/ Eelde.
"Volgens mij is het echt bizar druk dit jaar", geeft Peter Veldman (links) aan. Naast hem zijn collega bij MEM Benelux, Ben Neuschwander."
"Volgens mij is het echt bizar druk dit jaar", geeft Peter Veldman (links) aan. Naast hem zijn collega bij MEM Benelux, Ben Neuschwander."
Thijs Schuurman schept een bolletje ijs bij Bonvita. Erik van Luyn toont de nieuwe Bon Ice 73% Dark&Nibs. Er was ook extra aandacht voor de sweat heart-chocolade, waarvan 10 eurocent per 100 gram gedoneerd wordt aan een internationaal Children's Care project in de Domenicaanse Republiek.
Thijs Schuurman schept een bolletje ijs bij Bonvita. Erik van Luyn toont de nieuwe Bon Ice 73% Dark&Nibs. Er was ook extra aandacht voor de sweat heart-chocolade, waarvan 10 eurocent per 100 gram gedoneerd wordt aan een internationaal Children's Care project in de Domenicaanse Republiek.
Ook nieuw zijn deze vegan Peanut Bar, abricot and dark chocolate, rice milk-caramel-seasalt en ginger-coconibs. Uiteraard allemaal gluten- en lactosevrij, zoals alle producten van Bonvita.
Ook nieuw zijn deze vegan Peanut Bar, abricot and dark chocolate, rice milk-caramel-seasalt en ginger-coconibs. Uiteraard allemaal gluten- en lactosevrij, zoals alle producten van Bonvita.
Renno van Dijk, Roy Oostweegel en Frank Janssen van Berrico. Berrico was weer te vinden in het Canada Paviljoen, waar de cranberry's vandaan komen. Renno had donderdagochtend al het idee dat het die dag drukker leek dan de woensdag.
Renno van Dijk, Roy Oostweegel en Frank Janssen van Berrico. Berrico was weer te vinden in het Canada Paviljoen, waar de cranberry's vandaan komen. Renno had donderdagochtend al het idee dat het die dag drukker leek dan de woensdag.
Marga Mooren van Wei4all en Venetka Agayn van InnoSo deelden een stand en maakten daarmee samen hun beursdebuut op de BIOFACH. Marga maakt verschillende producten op basis van wei en Venetka is gespecialiseerd in fermenteren.
Marga Mooren van Wei4all en Venetka Agayn van InnoSo deelden een stand en maakten daarmee samen hun beursdebuut op de BIOFACH. Marga maakt verschillende producten op basis van wei en Venetka is gespecialiseerd in fermenteren.
Een deel van de producten. Wei4all Soup en Wei4all Powerful. En biologische kokosdrankjes op basis van gefermenteerde kokos. InnoSo (merk Fervena) is sinds december Skal-gecertificeerd.
Een deel van de producten. Wei4all Soup en Wei4all Powerful. En biologische kokosdrankjes op basis van gefermenteerde kokos. InnoSo (merk Fervena) is sinds december Skal-gecertificeerd.
Pia Richter van Bio Planete vertelt dat het bedrijf haar assortiment hard uitbreidt. Met proteïnepoeder voor bij het ontbijt, bijvoorbeeld als mix in yoghurt of smoothies, en een reeks oliën, is er voor ieder wat wils. “De ghee olie is bijzonder: deze olie is geschikt voor hoge temperaturen en de heerlijke smaak van boter blijft daarbij behouden”, aldus Pia.
Pia Richter van Bio Planete vertelt dat het bedrijf haar assortiment hard uitbreidt. Met proteïnepoeder voor bij het ontbijt, bijvoorbeeld als mix in yoghurt of smoothies, en een reeks oliën, is er voor ieder wat wils. “De ghee olie is bijzonder: deze olie is geschikt voor hoge temperaturen en de heerlijke smaak van boter blijft daarbij behouden”, aldus Pia.
Bio Planete introduceert een olie op basis van mariadistel tijdens deze BIOFACH.
Bio Planete introduceert een olie op basis van mariadistel tijdens deze BIOFACH.
"Nog een debutant: De Kroes. Producent van o.a. toast, biscuits, bladerdeegproducten en crackers. "Tot nu toe hebben we ons voornamelijk op de Franse markt gericht, waar we ook produceren. Zo liggen onze producten onder meer bij Carrefour. Vorig jaar hebben we voor het eerst een bezoek gebracht aan de BIOFACH en dit beviel zo goed dat we besloten hebben om er dit jaar zelf te gaan staan", vertelt commercieel directeur Harold Elisen (rechts). Links naast hem Celise Seguin en Nicolas Ernst."
"Nog een debutant: De Kroes. Producent van o.a. toast, biscuits, bladerdeegproducten en crackers. "Tot nu toe hebben we ons voornamelijk op de Franse markt gericht, waar we ook produceren. Zo liggen onze producten onder meer bij Carrefour. Vorig jaar hebben we voor het eerst een bezoek gebracht aan de BIOFACH en dit beviel zo goed dat we besloten hebben om er dit jaar zelf te gaan staan", vertelt commercieel directeur Harold Elisen (rechts). Links naast hem Celise Seguin en Nicolas Ernst."
"Een deel van het assortiment. Harold: "We maken bijzondere producten op basis van veel verschillende ingrediënten. Daarmee onderscheiden wij ons."
"Een deel van het assortiment. Harold: "We maken bijzondere producten op basis van veel verschillende ingrediënten. Daarmee onderscheiden wij ons."
André Koudstaal van Treur Kaas in gesprek met Wouter Vuijk en Wilco Schets van De Traay.
André Koudstaal van Treur Kaas in gesprek met Wouter Vuijk en Wilco Schets van De Traay.
Janny Looijen was namens Korpershoek ook weer van de partij. Hier is ze in gesprek met Roger Pitt.
Janny Looijen was namens Korpershoek ook weer van de partij. Hier is ze in gesprek met Roger Pitt.
"Peter en Don Koudstaal van De IJshoeve B.V./Happy Mrs. Jersey, met tussen hen in Dave Niestad. Don: "We hebben vorig jaar meteen besloten om dit jaar voor de tweede keer hier te gaan staan. Ons ijs gaat inmiddels ook de grens over naar België, Frankrijk en binnenkort zelfs naar Noorwegen."
"Peter en Don Koudstaal van De IJshoeve B.V./Happy Mrs. Jersey, met tussen hen in Dave Niestad. Don: "We hebben vorig jaar meteen besloten om dit jaar voor de tweede keer hier te gaan staan. Ons ijs gaat inmiddels ook de grens over naar België, Frankrijk en binnenkort zelfs naar Noorwegen."
"André Koudstaal snijdt wat van de Jereykaas om bezoekers daarvan te kunnen laten proeven. "De vorige deelname was een succes, we hebben het hele jaar door daar de positieve gevolgen van gemerkt."
"André Koudstaal snijdt wat van de Jereykaas om bezoekers daarvan te kunnen laten proeven. "De vorige deelname was een succes, we hebben het hele jaar door daar de positieve gevolgen van gemerkt."
"Patrick de Haas van Axxent Masters in Tea, met achter hem de theeën van het merk Thee van Oordt. "We hebben diverse biologische theemerken en zijn druk met de verdere ontwikkeling van al deze merken. Voor Thee van Oordt zijn we bijvoorbeeld aan het kijken naar de mogelijkheden tot uitbreiding van deze lijn."
"Patrick de Haas van Axxent Masters in Tea, met achter hem de theeën van het merk Thee van Oordt. "We hebben diverse biologische theemerken en zijn druk met de verdere ontwikkeling van al deze merken. Voor Thee van Oordt zijn we bijvoorbeeld aan het kijken naar de mogelijkheden tot uitbreiding van deze lijn."
"Marcel Jonkers was bij Happy Goat blij met de positieve reacties op de smeerbare verse biologische geitenkaas (in verschillende smaken). Hij gaf aan dat de Honing&Vijg-variant vervangen zal worden door een Paprika&Olijf-variant. "We willen blijven focussen op drie soorten. Ook willen we later dit jaar kwark introduceren."
"Marcel Jonkers was bij Happy Goat blij met de positieve reacties op de smeerbare verse biologische geitenkaas (in verschillende smaken). Hij gaf aan dat de Honing&Vijg-variant vervangen zal worden door een Paprika&Olijf-variant. "We willen blijven focussen op drie soorten. Ook willen we later dit jaar kwark introduceren."
"De Farm Brothers hebben de (beurs-)smaak te pakken. Na hun debuut op de Bio-beurs in Zwolle in januari stonden 'Farm Brothers' Teyler Padberg en Herman Insinger ook op de BIOFACH in Neurenberg. "We krijgen erg leuke reacties op onze koekjes en zijn blij met deze plek op de hoek", vertelt Teyler. "Ook introduceren we binnenkort een 2-verpakking waarmee we scholen, universiteiten en de foodservice willen gaan bereiken."
"De Farm Brothers hebben de (beurs-)smaak te pakken. Na hun debuut op de Bio-beurs in Zwolle in januari stonden 'Farm Brothers' Teyler Padberg en Herman Insinger ook op de BIOFACH in Neurenberg. "We krijgen erg leuke reacties op onze koekjes en zijn blij met deze plek op de hoek", vertelt Teyler. "Ook introduceren we binnenkort een 2-verpakking waarmee we scholen, universiteiten en de foodservice willen gaan bereiken."
"Teyler: "De onlangs bij Natudis opgenomen Chocolate Chip & Abricot-variant gaat meteen erg goed."
"Teyler: "De onlangs bij Natudis opgenomen Chocolate Chip & Abricot-variant gaat meteen erg goed."
"Na een verkenningsrondje over de BIOFACH in 2016 besloten Tanja Overweg en Jimme Slippens met de plantaardige alternatieven voor (frozen) yoghurt van Abbot Kinney's op de beurs te gaan staan. Jimme: "Dat is wel zo makkelijk om onze klanten te kunnen ontmoeten."
"Na een verkenningsrondje over de BIOFACH in 2016 besloten Tanja Overweg en Jimme Slippens met de plantaardige alternatieven voor (frozen) yoghurt van Abbot Kinney's op de beurs te gaan staan. Jimme: "Dat is wel zo makkelijk om onze klanten te kunnen ontmoeten."
Hanneke en Ellen Alofs van Boogaard International: normaal standhouder, maar nu voor het eerst als 'toerist' op de BIOFACH.
Hanneke en Ellen Alofs van Boogaard International: normaal standhouder, maar nu voor het eerst als 'toerist' op de BIOFACH.
Het waren zonovergoten dagen. Veel bezoekers en exposanten zochten tussendoor dan ook graag even de buitenlucht op.
Het waren zonovergoten dagen. Veel bezoekers en exposanten zochten tussendoor dan ook graag even de buitenlucht op.
"Andy van Ham maakte namens Riverside International met het merk Made Good de overstap van het Canadese Paviljoen in hal 4 naar het Holland Paviljoen in hal 5. Een goede stap, vertelde Andy: "Ik ben zeer tevreden met deze hal, er is veel aanloop en ik heb al bezoekers ontvangen uit een paar landen waar onze producten nog niet verkrijgbaar zijn."
"Andy van Ham maakte namens Riverside International met het merk Made Good de overstap van het Canadese Paviljoen in hal 4 naar het Holland Paviljoen in hal 5. Een goede stap, vertelde Andy: "Ik ben zeer tevreden met deze hal, er is veel aanloop en ik heb al bezoekers ontvangen uit een paar landen waar onze producten nog niet verkrijgbaar zijn."
Albert Roozendaal en Wolter Prins van World Wide Cheese brachten een bezoek aan de beurs.
Albert Roozendaal en Wolter Prins van World Wide Cheese brachten een bezoek aan de beurs.
Ruud van Tol met naast hem een deel van de nieuwe producten van Mattisson Healthcare. Hij introduceerde onder meer diverse supplementen en kombucha (gefermenteerd drankje).
Ruud van Tol met naast hem een deel van de nieuwe producten van Mattisson Healthcare. Hij introduceerde onder meer diverse supplementen en kombucha (gefermenteerd drankje).
"Rutger van Dixhoorn kon alles vertellen over de biologische theeën van Original First Tea. "We willen meer de internationale markt op. Original First Tea is nu in acht landen verkrijgbaar, de beurs draagt hopelijk bij aan het bereiken van meer landen. We zien een degelijke groei in de vraag naar deze thee. Original First Tea is niet in de retail verkrijgbaar en daardoor onderscheidend."
"Rutger van Dixhoorn kon alles vertellen over de biologische theeën van Original First Tea. "We willen meer de internationale markt op. Original First Tea is nu in acht landen verkrijgbaar, de beurs draagt hopelijk bij aan het bereiken van meer landen. We zien een degelijke groei in de vraag naar deze thee. Original First Tea is niet in de retail verkrijgbaar en daardoor onderscheidend."
Arie Ermstrang van Baltussen Konservenfabriek.
Arie Ermstrang van Baltussen Konservenfabriek.
"Met voor hem op de balie vier nieuwe kant-en-klare maaltijdschotels onder het merk Boon & Boon: Doperwten en Maïs in Surinaamse kerriesaus, Kikkererwten en Witte bonen in pittige tomatensaus, Kikkererwten in mediterrane saus en Witte en Bruine bonen in oriëntaalse ketjapsaus. Arie: "Dit zijn bonen in wereldse sauzen."
"Met voor hem op de balie vier nieuwe kant-en-klare maaltijdschotels onder het merk Boon & Boon: Doperwten en Maïs in Surinaamse kerriesaus, Kikkererwten en Witte bonen in pittige tomatensaus, Kikkererwten in mediterrane saus en Witte en Bruine bonen in oriëntaalse ketjapsaus. Arie: "Dit zijn bonen in wereldse sauzen."
Ruben Busch (rechts) in gesprek over het merk Only Organic (het 'internationale broertje' van Bio+).
Ruben Busch (rechts) in gesprek over het merk Only Organic (het 'internationale broertje' van Bio+).
De Nürnberg Messe: thuishaven van de BIOFACH en VIVANESS.
De Nürnberg Messe: thuishaven van de BIOFACH en VIVANESS.
"VQP Group is gespecialiseerd in biotreatment en vacuüm-verpakkingsoplossingen. Grootverpakking (big bags) gebeurt geheel onder controlled atmosphere. Onder biotreatment valt o.a. het afdoden van insecten. Marcel Mulder: "Deze methoden verlengen de houdbaarheid van biologische producten aanzienlijk."
"VQP Group is gespecialiseerd in biotreatment en vacuüm-verpakkingsoplossingen. Grootverpakking (big bags) gebeurt geheel onder controlled atmosphere. Onder biotreatment valt o.a. het afdoden van insecten. Marcel Mulder: "Deze methoden verlengen de houdbaarheid van biologische producten aanzienlijk."
Het Louis Bolk Instituut heeft diverse projecten in West-Afrika. Willem-Albert Toose (midden) merkt op dat 80% van de werkzaamheden zijn gericht op de cacaoteelt. De projecten zetten in op het terugdringen van de verstedelijking en het verbeteren van vrouwenrechten. Stephen Ashia (links) en Inusah Issah (rechts) maken deel uit van de projecten.
Het Louis Bolk Instituut heeft diverse projecten in West-Afrika. Willem-Albert Toose (midden) merkt op dat 80% van de werkzaamheden zijn gericht op de cacaoteelt. De projecten zetten in op het terugdringen van de verstedelijking en het verbeteren van vrouwenrechten. Stephen Ashia (links) en Inusah Issah (rechts) maken deel uit van de projecten.
Kasper Kerver (links) legt uit dat het Organic Africa Pavillion een bijdrage levert aan het vergroten van afzetmogelijkheden voor Afrikaanse telers in Europa. Kindyhun Mamo (rechts): “De technische support en marktkennis helpt ons een goede stap verder.”
Kasper Kerver (links) legt uit dat het Organic Africa Pavillion een bijdrage levert aan het vergroten van afzetmogelijkheden voor Afrikaanse telers in Europa. Kindyhun Mamo (rechts): “De technische support en marktkennis helpt ons een goede stap verder.”
Igor Rooselaar (links) is de bedenker van de kleurrijke koffieverpakkingen gemaakt van biologische bamboe en siliconen. Marisa Zanghirille (rechts): “De bekers zijn talloze keren herbruikbaar en je maakt meteen een mooi fashion statement.”
Igor Rooselaar (links) is de bedenker van de kleurrijke koffieverpakkingen gemaakt van biologische bamboe en siliconen. Marisa Zanghirille (rechts): “De bekers zijn talloze keren herbruikbaar en je maakt meteen een mooi fashion statement.”
Pham Minh exporteert thee uit Vietnam naar Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hij is naar eigen zeggen één van de pioniers die zich in het thuisland ging oriënteren op biologisch. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Pham Minh exporteert thee uit Vietnam naar Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hij is naar eigen zeggen één van de pioniers die zich in het thuisland ging oriënteren op biologisch. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Ana Jiménez Aguilar van SanoRice Holding begeeft zich op de markt voor rijstwafels. Inmiddels belevert het 160 klanten in 45 landen wereldwijd. Introduceren rijstwafels met caramelcoating en multipack verpakkingen.
Ana Jiménez Aguilar van SanoRice Holding begeeft zich op de markt voor rijstwafels. Inmiddels belevert het 160 klanten in 45 landen wereldwijd. Introduceren rijstwafels met caramelcoating en multipack verpakkingen.
Donna Lao van Lao Integrated Farms is gevestigd in de Filipijnen en exporteert kokosnootsiroop naar de VS, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Donna Lao van Lao Integrated Farms is gevestigd in de Filipijnen en exporteert kokosnootsiroop naar de VS, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Michiel Peperkamp van ICI Business is namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken betrokken om de Boliviaanse export van chíazaden naar Europa te ondersteunen.
Michiel Peperkamp van ICI Business is namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken betrokken om de Boliviaanse export van chíazaden naar Europa te ondersteunen.
Emad Ahmed van Organo Botanica produceert diverse notensoorten en gedroogde zuidvruchten (voornamelijk abrikozen). Zijn bedrijf is één van de drie biobedrijven die Pakistan rijk is. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Emad Ahmed van Organo Botanica produceert diverse notensoorten en gedroogde zuidvruchten (voornamelijk abrikozen). Zijn bedrijf is één van de drie biobedrijven die Pakistan rijk is. Zijn bedrijf wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken.
Noten en zuidvruchten van het Pakistaanse Organo Botanica.
Noten en zuidvruchten van het Pakistaanse Organo Botanica.
Jesse Bloemendaal is consultant van Profound en inventariseert waar buitenlandse bedrijven toegevoegde waarde kunnen creëren en waar exportkansen liggen.
Jesse Bloemendaal is consultant van Profound en inventariseert waar buitenlandse bedrijven toegevoegde waarde kunnen creëren en waar exportkansen liggen.
Max Aarts BV is in 90 landen actief. Het bedrijf heeft onlangs de BandAll-machine in gebruik genomen voor (on)bedrukte wikkelfolie om verpakkingen: ‘branding by banding’. Luuk Wessels: “Zo ook 100% composteerbare folies.”
Max Aarts BV is in 90 landen actief. Het bedrijf heeft onlangs de BandAll-machine in gebruik genomen voor (on)bedrukte wikkelfolie om verpakkingen: ‘branding by banding’. Luuk Wessels: “Zo ook 100% composteerbare folies.”
Teun van Henten en Shemara Pijpers, de ondernemers achter de chocoladeproducten van Ridiculously Good. Het begon allemaal in een kleine keuken naar aanleiding van een glutenallergie. Shemara: “Dan kun je bijna geen chocoladeproducten meer eten, dus gingen we er maar zelf mee aan de slag.” De etiketten van de verpakking zijn gemaakt van suikerriet. Het verpakken gebeurt op een sociale werkplaats om mensen met een beperking aan werk te helpen.
Teun van Henten en Shemara Pijpers, de ondernemers achter de chocoladeproducten van Ridiculously Good. Het begon allemaal in een kleine keuken naar aanleiding van een glutenallergie. Shemara: “Dan kun je bijna geen chocoladeproducten meer eten, dus gingen we er maar zelf mee aan de slag.” De etiketten van de verpakking zijn gemaakt van suikerriet. Het verpakken gebeurt op een sociale werkplaats om mensen met een beperking aan werk te helpen.
Salud Foodgroup Europe is actief in de Texmex en brengt avocadoproducten en pitabrood op de markt. Joris van Heumen: “We verkrijgen avocadopuree uit Mexico en gesneden avocado uit Peru”. Aan de industrie levert het bedrijf diepvriesverpakkingen van 3 kg, voor de retail in kleinverpakking.
Salud Foodgroup Europe is actief in de Texmex en brengt avocadoproducten en pitabrood op de markt. Joris van Heumen: “We verkrijgen avocadopuree uit Mexico en gesneden avocado uit Peru”. Aan de industrie levert het bedrijf diepvriesverpakkingen van 3 kg, voor de retail in kleinverpakking.
Sanne Sips van Simon Lévelt B.V.: “De biologische theelijn is in een nieuw jasje gestoken en is vanaf 1 april verkrijgbaar”. Is het eerste bedrijf in Nederland dat biologische koffie en thee op de markt bracht.
Sanne Sips van Simon Lévelt B.V.: “De biologische theelijn is in een nieuw jasje gestoken en is vanaf 1 april verkrijgbaar”. Is het eerste bedrijf in Nederland dat biologische koffie en thee op de markt bracht.
De biologische theelijn van Simon Lévelt is in een nieuw jasje gestoken en is vanaf 1 april verkrijgbaar.
De biologische theelijn van Simon Lévelt is in een nieuw jasje gestoken en is vanaf 1 april verkrijgbaar.
De biologische zeewier van Seamore. I sea bacon is crispy en zoutig en smaakt naar spek na deze 2 seconde in olie te verhitten. I sea pasta is geschikt als smaakmaker bij pasta. Het zeewier is met de hand geplukt.
De biologische zeewier van Seamore. I sea bacon is crispy en zoutig en smaakt naar spek na deze 2 seconde in olie te verhitten. I sea pasta is geschikt als smaakmaker bij pasta. Het zeewier is met de hand geplukt.
Naturz Organics is 3 jaar geleden begonnen en zijn gespecialiseerd in biologische proteïnes, lecithinen en noten en zuidvruchten. Op de foto: Jade Kouwenberg en Roy van Diemen.
Naturz Organics is 3 jaar geleden begonnen en zijn gespecialiseerd in biologische proteïnes, lecithinen en noten en zuidvruchten. Op de foto: Jade Kouwenberg en Roy van Diemen.
Annelies Timmerman van Ecobulbs: “De rekken voor onze bloembollen kunnen op maat gemaakt worden. We gebruiken hout vanwege de natuurlijke uitstraling en het lichte materiaal.”
Annelies Timmerman van Ecobulbs: “De rekken voor onze bloembollen kunnen op maat gemaakt worden. We gebruiken hout vanwege de natuurlijke uitstraling en het lichte materiaal.”
Ciske en Wim Stoker van Stoker Holland delen de stand met Ecobulbs. “Tezamen hebben we een mooi kleurenpalet”, aldus Wim. De prijzen voor bio-appelen zijn redelijk stabiel, merkt hij op.
Ciske en Wim Stoker van Stoker Holland delen de stand met Ecobulbs. “Tezamen hebben we een mooi kleurenpalet”, aldus Wim. De prijzen voor bio-appelen zijn redelijk stabiel, merkt hij op.
Marcel Rijkee en Kim-Quy Tran van Bravo Foods, dat onlangs is verhuisd naar Poortugaal. Zien met name de markt voor quinoa en chíazaden groeien. Presenteren hier hun biologische glutenvrije pasta op basis van rode linzen, boekweit en kikkererwten.
Marcel Rijkee en Kim-Quy Tran van Bravo Foods, dat onlangs is verhuisd naar Poortugaal. Zien met name de markt voor quinoa en chíazaden groeien. Presenteren hier hun biologische glutenvrije pasta op basis van rode linzen, boekweit en kikkererwten.
Simone van der Heide van Biobites introduceert gluten- en lactosevrije koekjes en crackers. Sinds een jaar zijn ook zoete koeken op basis van kokos en chocolade en chíazaden verkrijgbaar.
Simone van der Heide van Biobites introduceert gluten- en lactosevrije koekjes en crackers. Sinds een jaar zijn ook zoete koeken op basis van kokos en chocolade en chíazaden verkrijgbaar.
Marco Molier, Janneke Vredeveld, Jan-Willem Baas, Otto Poiesz en Rene van Zandwijk van BioCore B.V.. “De groei is er, nu het aanbod nog!”
Marco Molier, Janneke Vredeveld, Jan-Willem Baas, Otto Poiesz en Rene van Zandwijk van BioCore B.V.. “De groei is er, nu het aanbod nog!”
Arjan van den Bosse en Audrey Toumoulin van Buiteman B.V.. Presenteren een zoutje op basis van bieslook dat nu ook biologisch is gecertificeerd. Zien een groei in bio. Ook de verpakkingen zijn vernieuwd.
Arjan van den Bosse en Audrey Toumoulin van Buiteman B.V.. Presenteren een zoutje op basis van bieslook dat nu ook biologisch is gecertificeerd. Zien een groei in bio. Ook de verpakkingen zijn vernieuwd.
Fabrizio Cetto van Maya Gold Trading zit in de handel van kokos- en agaveproducten. Extraheert suiker en siroop uit beide producten en brengen deze onder eigen merk én private label uit. De producten zijn onder meer verkrijgbaar bij De Tuinen.
Fabrizio Cetto van Maya Gold Trading zit in de handel van kokos- en agaveproducten. Extraheert suiker en siroop uit beide producten en brengen deze onder eigen merk én private label uit. De producten zijn onder meer verkrijgbaar bij De Tuinen.
Bart Kwakernaak en Geert Vonk van Qrackers brengen koolhydraatarme crackers op de markt: dipperspecials en -preppers en seizoensspecials op basis van groenten. “We vervangen de granen door zaden”, aldus Geert. “We blijven bij de basis. Door weinig ingrediënten te gebruiken hebben we een puur product.”
Bart Kwakernaak en Geert Vonk van Qrackers brengen koolhydraatarme crackers op de markt: dipperspecials en -preppers en seizoensspecials op basis van groenten. “We vervangen de granen door zaden”, aldus Geert. “We blijven bij de basis. Door weinig ingrediënten te gebruiken hebben we een puur product.”
De seizoensspecials van Qrackers.
De seizoensspecials van Qrackers.
Remco Homan van Royal Ingredients Group. Het bedrijf viert haar 10-jarig bestaan dit jaar ziet het handelsvolume van Boliviaanse quinoa- en chiazaden flink toenemen. “Van 20 ton in het eerste jaar, naar 1200 ton in 2016, best een mooie score.”
Remco Homan van Royal Ingredients Group. Het bedrijf viert haar 10-jarig bestaan dit jaar ziet het handelsvolume van Boliviaanse quinoa- en chiazaden flink toenemen. “Van 20 ton in het eerste jaar, naar 1200 ton in 2016, best een mooie score.”
Kees Loos, Niels Vogel en Wout van Cadsand van Special Refining Company. Het bedrijf heeft het raffinageproces in handen van biologische (zonnebloem)oliën.
Kees Loos, Niels Vogel en Wout van Cadsand van Special Refining Company. Het bedrijf heeft het raffinageproces in handen van biologische (zonnebloem)oliën.
Botanic Bites bv introduceert op deze beurs een volgende generatie vleesvervangers: een quinoaburger en een zeewierburger met sesam. Doreen Westphal heeft niet alleen de receptuur ontwikkeld; ook de verpakking heeft ze zelf ontworpen.
Botanic Bites bv introduceert op deze beurs een volgende generatie vleesvervangers: een quinoaburger en een zeewierburger met sesam. Doreen Westphal heeft niet alleen de receptuur ontwikkeld; ook de verpakking heeft ze zelf ontworpen.
Joren Groot en Joost Boone van Nutland B.V.. “We gaan voor de healthy snack”, aldus beide heren. “Men is weer bereid geld uit te geven en dat zien we terug in de afzet van onze noten en zuidvruchten.”
Joren Groot en Joost Boone van Nutland B.V.. “We gaan voor de healthy snack”, aldus beide heren. “Men is weer bereid geld uit te geven en dat zien we terug in de afzet van onze noten en zuidvruchten.”
Stephan Compagner en Katie Metz van High Quality Organics. Het bedrijf levert aan de industrie en haalt alle grondstoffen rechtstreeks van de bron. Denk aan: kurkuma- en basilicumpoeder. “Kurkuma is een groeimarkt”, ziet Stephan.
Stephan Compagner en Katie Metz van High Quality Organics. Het bedrijf levert aan de industrie en haalt alle grondstoffen rechtstreeks van de bron. Denk aan: kurkuma- en basilicumpoeder. “Kurkuma is een groeimarkt”, ziet Stephan.
Bioriginal perst zaden en pompoenpitten. Ricardo Snijders: “Zo extraheren we olie enerzijds, en de ‘press cake’ – de massa die overblijft – vermalen we. Dat product is rijk aan eiwit en is daarom geschikt voor sportvoedingssuplementen.”
Bioriginal perst zaden en pompoenpitten. Ricardo Snijders: “Zo extraheren we olie enerzijds, en de ‘press cake’ – de massa die overblijft – vermalen we. Dat product is rijk aan eiwit en is daarom geschikt voor sportvoedingssuplementen.”
Ahmet (derde van links) is het brein achter Numi Europe BV. Introduceert een nieuwe variant ‘toasted rice’.
Ahmet (derde van links) is het brein achter Numi Europe BV. Introduceert een nieuwe variant ‘toasted rice’.
Maria Brockmann van Soil & More vertelt dat het True Cost Accounting echt begint te leven. “Bio kan een belangrijke stap zetten in de bewustwording van de werkelijke waarde van voeding.”
Maria Brockmann van Soil & More vertelt dat het True Cost Accounting echt begint te leven. “Bio kan een belangrijke stap zetten in de bewustwording van de werkelijke waarde van voeding.”
Roy Jongens (uiterst rechts) van Frenchtop in gesprek met Merle Koomans van den Dries van Estafette Odin BV (aan linkerzijde). Sealine & Earthline producten hebben een nieuw jasje gekregen.
Roy Jongens (uiterst rechts) van Frenchtop in gesprek met Merle Koomans van den Dries van Estafette Odin BV (aan linkerzijde). Sealine & Earthline producten hebben een nieuw jasje gekregen.
Heike Minns van Maharishi Ayurveda Products. Een gedeelte van de producten zijn biologisch gecertificeerd, waaronder tandpasta, douchegel en thee.
Heike Minns van Maharishi Ayurveda Products. Een gedeelte van de producten zijn biologisch gecertificeerd, waaronder tandpasta, douchegel en thee.
Mark Cremer en Steffen Raven van Miron Violetglass. Het glas filtert UV-licht, waardoor producten daarbinnen beter geconserveerd blijven. “Steeds meer biobedrijven weten ons te vinden”, aldus Mark.
Mark Cremer en Steffen Raven van Miron Violetglass. Het glas filtert UV-licht, waardoor producten daarbinnen beter geconserveerd blijven. “Steeds meer biobedrijven weten ons te vinden”, aldus Mark.
Mohamed Kourdi moest Syrië ontvluchten, maar is nog altijd gepassioneerd over zijn herkomstland. Zijn zepen komen uit Aleppo en worden vervaardigd volgens een proces dat 4000 jaar terug al gangbaar was.
Mohamed Kourdi moest Syrië ontvluchten, maar is nog altijd gepassioneerd over zijn herkomstland. Zijn zepen komen uit Aleppo en worden vervaardigd volgens een proces dat 4000 jaar terug al gangbaar was.
Esther Keddeman van Petit & Jolie: “Onze handzeep, baby lotion en andere producten zijn uitsluitend gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.”
Esther Keddeman van Petit & Jolie: “Onze handzeep, baby lotion en andere producten zijn uitsluitend gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.”
Piet (links) en Joan (rechts) van We Love The Planet zijn opgewekt over hun geurdispensers op basis van onverdunde etherische oliën en lijn met deodoranten. De bijenwas en het zuiveringszand neutraliseren geurtjes.
Piet (links) en Joan (rechts) van We Love The Planet zijn opgewekt over hun geurdispensers op basis van onverdunde etherische oliën en lijn met deodoranten. De bijenwas en het zuiveringszand neutraliseren geurtjes.
Gert-Jan Hermsen van Verbruggen Juice Trading. Het bedrijf is actief in de handel en het blenden van fruitsappen.
Gert-Jan Hermsen van Verbruggen Juice Trading. Het bedrijf is actief in de handel en het blenden van fruitsappen.
Alphons van der Aa van Natural Habitats laat zien dat het ook anders kan. “Er bestaat een grote controverse rondom palmolie. Wij pakken het anders aan. We do it right.” De palmolie wordt verkregen uit Ecuador, Ghana en Sierra Leone. Het bedrijf is ook actief in dierenvoeding.
Alphons van der Aa van Natural Habitats laat zien dat het ook anders kan. “Er bestaat een grote controverse rondom palmolie. Wij pakken het anders aan. We do it right.” De palmolie wordt verkregen uit Ecuador, Ghana en Sierra Leone. Het bedrijf is ook actief in dierenvoeding.
Sjaak van Gelderen van Van Gelderen Zuivel in gesprek met een klant. “De bio-feta is zelfs in Griekenland nog niet te koop. Bio groeit harder dan conventioneel binnen de feta.”
Sjaak van Gelderen van Van Gelderen Zuivel in gesprek met een klant. “De bio-feta is zelfs in Griekenland nog niet te koop. Bio groeit harder dan conventioneel binnen de feta.”
Or Tea Europe BV startte 5 jaar geleden en heeft sinds kort een vestiging in Amsterdam. De theeën, waarvan het merendeel biologisch, zijn geïnspireerd op de klassieke Chinese theecultuur. De blends zijn eigentijds. ‘The Secret Life of Chai’ is de nieuwste variant. Jacco Crezee is in charge (niet op de foto).
Or Tea Europe BV startte 5 jaar geleden en heeft sinds kort een vestiging in Amsterdam. De theeën, waarvan het merendeel biologisch, zijn geïnspireerd op de klassieke Chinese theecultuur. De blends zijn eigentijds. ‘The Secret Life of Chai’ is de nieuwste variant. Jacco Crezee is in charge (niet op de foto).
Arie van Schelven van Graanhandel P. van Schelven (rechts) vertelt dat het bedrijf een mooie samenwerking heeft met Spack BV.
Arie van Schelven van Graanhandel P. van Schelven (rechts) vertelt dat het bedrijf een mooie samenwerking heeft met Spack BV.
Markus Paul Forster en Dwight van Rhee van MoringaGarden. Dwight: “Moringa is een superfood dat zijn weerga niet kent.” Het bedrijf maakt gebruik van teelt op Tenerife. “Dat product is duurder dan bulk uit India, maar kwalitatief velen malen beter.” De moringa is als thee en in tabletvorm verkrijgbaar.
Markus Paul Forster en Dwight van Rhee van MoringaGarden. Dwight: “Moringa is een superfood dat zijn weerga niet kent.” Het bedrijf maakt gebruik van teelt op Tenerife. “Dat product is duurder dan bulk uit India, maar kwalitatief velen malen beter.” De moringa is als thee en in tabletvorm verkrijgbaar.
Brechje Huiben van ColourWell: “Veel haarkleuringsmiddelen worden gemaakt van chemische bestanddelen. Veel mensen zijn daarvoor allergisch en krijgen last van een geïrriteerde hoofdhuid. ColourWell is 100% natuurlijk, verstrekt de haarwortel en verschijnt in een wellness-verpakking.
Brechje Huiben van ColourWell: “Veel haarkleuringsmiddelen worden gemaakt van chemische bestanddelen. Veel mensen zijn daarvoor allergisch en krijgen last van een geïrriteerde hoofdhuid. ColourWell is 100% natuurlijk, verstrekt de haarwortel en verschijnt in een wellness-verpakking.
De producten van kavalier zijn gericht op de gentleman. “Dagelijkse huidverzorgingsmiddelen voor mannen zijn op één hand te tellen, laat staan die op natuurlijke basis. Met deze lijn wil ik een betaalbaar alternatief bieden voor de welbewuste genteman”, vertelt Reinier de Jong.
De producten van kavalier zijn gericht op de gentleman. “Dagelijkse huidverzorgingsmiddelen voor mannen zijn op één hand te tellen, laat staan die op natuurlijke basis. Met deze lijn wil ik een betaalbaar alternatief bieden voor de welbewuste genteman”, vertelt Reinier de Jong.
Roel Holtland en Thomas van de Bunt van The Ohm Collection vertellen over hun deodorant op poederbasis. “Het poeder breng je aan op een lichtvochtige huid, alkaliseert het zweet en neutraliseert de geur die bacteriën achterlaten. Het product laat de huid goed ademen en sluit de lymfeklieren niet af.”
Roel Holtland en Thomas van de Bunt van The Ohm Collection vertellen over hun deodorant op poederbasis. “Het poeder breng je aan op een lichtvochtige huid, alkaliseert het zweet en neutraliseert de geur die bacteriën achterlaten. Het product laat de huid goed ademen en sluit de lymfeklieren niet af.”
Kathrin Olbert en Thomas Olben van Apeiron. Apeiron levert Ayurvedische levensmiddelen. Edy van Middendorp heeft het Duitse merk in Nederland geïntroduceerd.
Kathrin Olbert en Thomas Olben van Apeiron. Apeiron levert Ayurvedische levensmiddelen. Edy van Middendorp heeft het Duitse merk in Nederland geïntroduceerd.
Terese Pelgrim en Martijn van de Kraats van Greenfood International. Zijn actief in sojaproducten.
Terese Pelgrim en Martijn van de Kraats van Greenfood International. Zijn actief in sojaproducten.
Quality Food Group produceert onder het label Paul’s Quinoa diverse quinoaproducten, zoals soepen, repen, premixen en salades. Links op de foto: Wouter van Heugten.
Quality Food Group produceert onder het label Paul’s Quinoa diverse quinoaproducten, zoals soepen, repen, premixen en salades. Links op de foto: Wouter van Heugten.
Bart Wullums van Trouw/Tisco ziet dat consumenten steeds kritischer worden op hun voeding. “Het is positief dan men wil weten hoe hun voeding tot stand komt.” Het bedrijf introduceert koffiemeel, de bes (zonder de koffieboon) wordt vermalen tot een poeder en doet dienst als grondstof voor bakmiddelen. Starbucks is ook betrokken bij deze innovatie.
Bart Wullums van Trouw/Tisco ziet dat consumenten steeds kritischer worden op hun voeding. “Het is positief dan men wil weten hoe hun voeding tot stand komt.” Het bedrijf introduceert koffiemeel, de bes (zonder de koffieboon) wordt vermalen tot een poeder en doet dienst als grondstof voor bakmiddelen. Starbucks is ook betrokken bij deze innovatie.
Roelof Korstanje van Dafco Holding. Het bedrijf levert (all-purpose) glutenvrije melen en broodbakmix aan Natudis en de Belgische tak daarvan.
Roelof Korstanje van Dafco Holding. Het bedrijf levert (all-purpose) glutenvrije melen en broodbakmix aan Natudis en de Belgische tak daarvan.
Diverse melen uitgestald. ‘Senzaglutti’ staat voor ‘zonder gluten’.
Diverse melen uitgestald. ‘Senzaglutti’ staat voor ‘zonder gluten’.
Het Italiaanse Kiwiny exporteert kiwi, kiwisappen en -smoothies. Een gedeelte van de producten is conventioneel. Op de foto: Phillip Breitenberger.
Het Italiaanse Kiwiny exporteert kiwi, kiwisappen en -smoothies. Een gedeelte van de producten is conventioneel. Op de foto: Phillip Breitenberger.
Happy Coco is export op het gebied van kokosnoot. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf produceert tonics, yoghurt, olie en dranken op basis van de King Coconut. Op de foto: Maurice Saber, Matthias Nitschke en Valentina Anzalone.
Happy Coco is export op het gebied van kokosnoot. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf produceert tonics, yoghurt, olie en dranken op basis van de King Coconut. Op de foto: Maurice Saber, Matthias Nitschke en Valentina Anzalone.
Pieter en Jan Heesterbeek van De Katjang brengen chocoladerepen op de markt, ook gluten- en lactosevrije varianten. Voor kinderen zijn er mini-rijstwafels en maiskoekjes.
Pieter en Jan Heesterbeek van De Katjang brengen chocoladerepen op de markt, ook gluten- en lactosevrije varianten. Voor kinderen zijn er mini-rijstwafels en maiskoekjes.
Roelant Komen, Jose Maria Cubero Parejo, Bareld Koolstra en James McCooe bij de stand van FairTrasa. Roelant: “Bio wordt steeds beter zichtbaar in supermarkten. De positionering is vele malen beter.”
Roelant Komen, Jose Maria Cubero Parejo, Bareld Koolstra en James McCooe bij de stand van FairTrasa. Roelant: “Bio wordt steeds beter zichtbaar in supermarkten. De positionering is vele malen beter.”
Novelty Stand op BIOFACH.
Novelty Stand op BIOFACH.