Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-aanbod Gastvrij Rotterdam 2016

Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals, opende van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september 2016 haar deuren in Rotterdam Ahoy.
Gastvrij Rotterdam, de horecavakbeurs voor horecaprofessionals, opende van maandag 19 september tot en met woensdag 21 september 2016 haar deuren in Rotterdam Ahoy.
Rij voor de ingang.
Rij voor de ingang.
Yvonne van Dun vertelde dat Extract BV twee nieuwe biologisch tapenade's presenteerde onder de merknaam Lisimo Pesto & Tapenade.
Yvonne van Dun vertelde dat Extract BV twee nieuwe biologisch tapenade's presenteerde onder de merknaam Lisimo Pesto & Tapenade.
Het gaat om een zwarte tapenade en een variant met paprika.
Het gaat om een zwarte tapenade en een variant met paprika.
Ivo Noij laat proeven van een rode pesto uit het Lisimo-assortiment.
Ivo Noij laat proeven van een rode pesto uit het Lisimo-assortiment.
Carl Siegert van de gelijknamige bio-bakkerij liep zelf rond op de beurs om wat meer informatie te geven over het 'Broodspektakel' dat de bakkerij aanstaande maandag 26 september 2016 organiseert. Dit eenmalige evenment wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de bakkerij.
Carl Siegert van de gelijknamige bio-bakkerij liep zelf rond op de beurs om wat meer informatie te geven over het 'Broodspektakel' dat de bakkerij aanstaande maandag 26 september 2016 organiseert. Dit eenmalige evenment wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de bakkerij.
Een bezoeker krijgt wat meer informatie over de biologische broden van Carl Siegert.
Een bezoeker krijgt wat meer informatie over de biologische broden van Carl Siegert.
Björn Bosch toont de nieuwste biologische dranken die bij 2food verkrijgbaar zijn.
Björn Bosch toont de nieuwste biologische dranken die bij 2food verkrijgbaar zijn.
Nieuw zijn deze limonade (juiz) en ice tea's (teaz) van Dietz. De juiz smaakt naar rabarber en lavendel. En de teaz is er in drie varianten: Cranberry Black Tea, Peppermint Matcha Tea en Lemon Ginger Gree Tea.
Nieuw zijn deze limonade (juiz) en ice tea's (teaz) van Dietz. De juiz smaakt naar rabarber en lavendel. En de teaz is er in drie varianten: Cranberry Black Tea, Peppermint Matcha Tea en Lemon Ginger Gree Tea.
Santas Koffie stond ook op Gastvrij Rotterdam. Tussen Edwin Fokker en Martijn van Dalen in staat de nieuwste biologische toevoeging: nr. 10.
Santas Koffie stond ook op Gastvrij Rotterdam. Tussen Edwin Fokker en Martijn van Dalen in staat de nieuwste biologische toevoeging: nr. 10.
De 14 en 19 zijn zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd.
De 14 en 19 zijn zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd.
De koffieblikken worden naderhand door Santas retour genomen en zitten in mooie houten retourkratjes.
De koffieblikken worden naderhand door Santas retour genomen en zitten in mooie houten retourkratjes.
Op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' in hal 5 draaide het om inspiratie, beleving en ontmoeting, met als centraal thema duurzaamheid.
Op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' in hal 5 draaide het om inspiratie, beleving en ontmoeting, met als centraal thema duurzaamheid.
"Udea stond op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen'. Roy van de Breevaart, accountmanager foodservice bij Udea: "Onze activiteiten richting de horeca zijn groeiende. Daarom is het voor ons heel belangrijk om op deze beurs ons gezicht te laten zien." Rechts Dennis van den Berk."
"Udea stond op het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen'. Roy van de Breevaart, accountmanager foodservice bij Udea: "Onze activiteiten richting de horeca zijn groeiende. Daarom is het voor ons heel belangrijk om op deze beurs ons gezicht te laten zien." Rechts Dennis van den Berk."
Het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' werd voor de vierde jaargang ingericht.
Het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen' werd voor de vierde jaargang ingericht.
Elger Wiersma en Carl de Gans stonden namens Schulp Vruchtensappen op de beurs.
Elger Wiersma en Carl de Gans stonden namens Schulp Vruchtensappen op de beurs.
"Zij hadden alle biologische sappen uit het Schulp-assortiment meegenomen. Elger: "Van alle 0,2 liter-varianten, zowel biologisch als conventioneel, wordt de biologische appelsap het meest verkocht in de horeca."
"Zij hadden alle biologische sappen uit het Schulp-assortiment meegenomen. Elger: "Van alle 0,2 liter-varianten, zowel biologisch als conventioneel, wordt de biologische appelsap het meest verkocht in de horeca."
Frans en Thomas Erdmann met de biologische sterke dranken van BioSpirits. Ze zijn ook druk met BioDrinks, het zusterbedrijf van BioSpirits waaronder ze biologische softdrinks, premixen en cold brewed coffee op de markt gaan brengen.
Frans en Thomas Erdmann met de biologische sterke dranken van BioSpirits. Ze zijn ook druk met BioDrinks, het zusterbedrijf van BioSpirits waaronder ze biologische softdrinks, premixen en cold brewed coffee op de markt gaan brengen.
Allerlei soorten biologische jenever.
Allerlei soorten biologische jenever.
"Tristan van der Laan en Nidhi Chadha met achter hen het kleurrijke biologische drankjesaanbod van groothandel JetDrinks. Tristan: "We blijven ons aanbod uitbreiden. Zo isRude Health sinds juni bij JetDrinks verkrijgbaar. In deze stand is het mogelijk om hier alles te laten zien."
"Tristan van der Laan en Nidhi Chadha met achter hen het kleurrijke biologische drankjesaanbod van groothandel JetDrinks. Tristan: "We blijven ons aanbod uitbreiden. Zo isRude Health sinds juni bij JetDrinks verkrijgbaar. In deze stand is het mogelijk om hier alles te laten zien."
De nieuwste toevoeging is deze Kombucha-lijn.
De nieuwste toevoeging is deze Kombucha-lijn.
Marc de Visser vertegenwoordigt het Britse merk 'PIP organic' in de Benelux.
Marc de Visser vertegenwoordigt het Britse merk 'PIP organic' in de Benelux.
"Marc: "De Pip organic-sappen zijn heel puur, niet uit concentraat. Het unieke aan dit merk is dat het echt een 'kids propositie' heeft, de pakjes met sap zijn bijvoorbeeld heel makkelijk om mee te nemen."
"Marc: "De Pip organic-sappen zijn heel puur, niet uit concentraat. Het unieke aan dit merk is dat het echt een 'kids propositie' heeft, de pakjes met sap zijn bijvoorbeeld heel makkelijk om mee te nemen."
"De ijsjes gaan al heel goed."
"De ijsjes gaan al heel goed."
Jan Fleurkens stond met de glutenvrije, biologische en Fairtrade Mongozo pilsener en witbier op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen.
Jan Fleurkens stond met de glutenvrije, biologische en Fairtrade Mongozo pilsener en witbier op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen.
Michel Langemeijer laat proeven van één van de biologische wijnen uit het aanbod van InstenseWines.
Michel Langemeijer laat proeven van één van de biologische wijnen uit het aanbod van InstenseWines.
Emile Derksen van Taste of Nature met Hans Apontoweil van Fris Gedroogd Fruit.
Emile Derksen van Taste of Nature met Hans Apontoweil van Fris Gedroogd Fruit.
"Emile presenteerde de Mary's Gone cracker-lijn. "Deze crackers zijn onlangs op de Nederlandse markt geïntroduceerd en ze liggen nu al in zo'n 70 natuurvoedingswinkels. Het is een heel toegankelijk merk, heel groot in Amerika. En niet te vergeten heel lekker."
"Emile presenteerde de Mary's Gone cracker-lijn. "Deze crackers zijn onlangs op de Nederlandse markt geïntroduceerd en ze liggen nu al in zo'n 70 natuurvoedingswinkels. Het is een heel toegankelijk merk, heel groot in Amerika. En niet te vergeten heel lekker."
Op het paviljoen was ook ruimte om bij te praten en te genieten van een hapje en een drankje.
Op het paviljoen was ook ruimte om bij te praten en te genieten van een hapje en een drankje.
Gregor Christiaanse van Olijfbedrijf.
Gregor Christiaanse van Olijfbedrijf.
Olijfbedrijf heeft diverse bio-olijfoliën in het assortiment.
Olijfbedrijf heeft diverse bio-olijfoliën in het assortiment.
Eric Beek en Gloria Sullca met de koffie van Illimani.
Eric Beek en Gloria Sullca met de koffie van Illimani.
"Arnoud Francken van Axxent Masters in Tea vertelt: "We hebben hier al leuke, kwalitatieve contacten opgedaan."
"Arnoud Francken van Axxent Masters in Tea vertelt: "We hebben hier al leuke, kwalitatieve contacten opgedaan."
Axxent presenteerde onder meer de bio-theelijn van Tea of Life.
Axxent presenteerde onder meer de bio-theelijn van Tea of Life.
Coco-Mat maakt innovatieve producten en meubels, uitsluitend van 100% natuurlijke materialen.
Coco-Mat maakt innovatieve producten en meubels, uitsluitend van 100% natuurlijke materialen.
"Remco Lieman stond namens EcoFields op de beurs. "Er is steeds meer vraag naar ons biologische kalfsvlees. Het bevalt goed om op dit paviljoen te staan. Het is gaaf om koks te horen vertellen hoe trots ze zijn om met duurzame en biologische producten te kunnen werken."
"Remco Lieman stond namens EcoFields op de beurs. "Er is steeds meer vraag naar ons biologische kalfsvlees. Het bevalt goed om op dit paviljoen te staan. Het is gaaf om koks te horen vertellen hoe trots ze zijn om met duurzame en biologische producten te kunnen werken."
De ballon waaraan alle deelnemers van de 'Taste of Green Route' te herkennen zijn.
De ballon waaraan alle deelnemers van de 'Taste of Green Route' te herkennen zijn.
Bij Biotelli lieten ze de hele dag door proeven van allerlei soorten biologisch ijs.
Bij Biotelli lieten ze de hele dag door proeven van allerlei soorten biologisch ijs.
Meer informatie over het ijs, afkomstig uit de streek Spaarnwoude Dijkland.
Meer informatie over het ijs, afkomstig uit de streek Spaarnwoude Dijkland.
Rechts liggen macarones gevuld met biologisch ijs.
Rechts liggen macarones gevuld met biologisch ijs.
Eveline Scheren gaf een aantal jaar geleden al aan dat ze zich met Biowijnclub meer op de horeca wil gaan richten.
Eveline Scheren gaf een aantal jaar geleden al aan dat ze zich met Biowijnclub meer op de horeca wil gaan richten.
Vandaar dat Evelien met mobiele wijnbar 'De Vrolijke Druif' op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen stond.
Vandaar dat Evelien met mobiele wijnbar 'De Vrolijke Druif' op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen stond.
Proeven van de Bieterbal van Jonathan Karpathios.
Proeven van de Bieterbal van Jonathan Karpathios.
Annemarie Hiel met voor haar een deel van de duurzame verpakkingsoplossingen van Papstar. Ze had onder meer een lijn bij die gemaakt is van suikerriet en één die gemaakt is van maïs. Evenals de Pure lijn.
Annemarie Hiel met voor haar een deel van de duurzame verpakkingsoplossingen van Papstar. Ze had onder meer een lijn bij die gemaakt is van suikerriet en één die gemaakt is van maïs. Evenals de Pure lijn.
Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen was ook meer informatie te verkrijgen over Rechtstreex.
Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen was ook meer informatie te verkrijgen over Rechtstreex.
Martine van Drie achter de balie bij Odenwald Organic Bakery. Achter haar de oven waarin de hele dag verse broodjes werden afgebakken om te laten proeven.
Martine van Drie achter de balie bij Odenwald Organic Bakery. Achter haar de oven waarin de hele dag verse broodjes werden afgebakken om te laten proeven.
Nieuw in het assortiment van Odenwald Organic Bakery zijn deze 'pre slices burger bums' en daarachter ligt de 100% desem ciabatta.
Nieuw in het assortiment van Odenwald Organic Bakery zijn deze 'pre slices burger bums' en daarachter ligt de 100% desem ciabatta.
Alex Poortinga en Ramon Dekker hadden namens Flevosap ook de biologische sappen van 's Lands Beste meegenomen. Ramon toont een fles biologische appelsap.
Alex Poortinga en Ramon Dekker hadden namens Flevosap ook de biologische sappen van 's Lands Beste meegenomen. Ramon toont een fles biologische appelsap.
Bij Frank van Vuure kon men terecht voor toelichting op het bio-aanbod in het assortiment van Rungis.
Bij Frank van Vuure kon men terecht voor toelichting op het bio-aanbod in het assortiment van Rungis.
Rungis presenteerde onder meer deze BD-druiven van kwekerij Nieuw Tuinzight en daarnaast liggen biologisch cantharellen.
Rungis presenteerde onder meer deze BD-druiven van kwekerij Nieuw Tuinzight en daarnaast liggen biologisch cantharellen.
Deli XL pakte groots uit.
Deli XL pakte groots uit.
In de stand waren diverse bio-producten te vinden.
In de stand waren diverse bio-producten te vinden.
Deze biologische kazen bijvoorbeeld.
Deze biologische kazen bijvoorbeeld.
Ook stond bij Deli XL deze rij met biologische limonades uitgestald (de eerste vier en de Bionade zijn biologisch).
Ook stond bij Deli XL deze rij met biologische limonades uitgestald (de eerste vier en de Bionade zijn biologisch).
"Michiel van Lierop vertelt dat bij Van Gelder inmiddels zo'n 80 verschillende biologische AGF-producten verkrijgbaar zijn. "Wel sturen we ondernemers die op zoek zijn naar een 100% biologisch aanbod door."
"Michiel van Lierop vertelt dat bij Van Gelder inmiddels zo'n 80 verschillende biologische AGF-producten verkrijgbaar zijn. "Wel sturen we ondernemers die op zoek zijn naar een 100% biologisch aanbod door."
De kok bij Verstegen Spices&Sauces maakte gebruik van deze biologische Prime Olive Oil.
De kok bij Verstegen Spices&Sauces maakte gebruik van deze biologische Prime Olive Oil.
Biologische kip in de vitrine bij Wildhandel Treuren.
Biologische kip in de vitrine bij Wildhandel Treuren.
Fred ten Kroode toont de biologisch Ocal-olijfolie bij Valderrama Olijfolie Grand Cru. Ook de Hojiblanca-olijfolie is verkrijgbaar in een biologische variant.
Fred ten Kroode toont de biologisch Ocal-olijfolie bij Valderrama Olijfolie Grand Cru. Ook de Hojiblanca-olijfolie is verkrijgbaar in een biologische variant.
Bio-afbreekbaar servies bij Paardekooper.
Bio-afbreekbaar servies bij Paardekooper.
De goed gevulde stand van Hanos.
De goed gevulde stand van Hanos.
Bij Estel Gast (rechts) konden bezoekers terecht voor meer informatie over de plantage-koffies die bij Hanos verkrijgbaar zijn.
Bij Estel Gast (rechts) konden bezoekers terecht voor meer informatie over de plantage-koffies die bij Hanos verkrijgbaar zijn.
"De Alto Palomar met het groene etiket is onze biologische koffie. Dit is een Peruaanse koffie met een beetje notige smaak."
"De Alto Palomar met het groene etiket is onze biologische koffie. Dit is een Peruaanse koffie met een beetje notige smaak."
De koffie werd als een waar kunstwerkje geserveerd.
De koffie werd als een waar kunstwerkje geserveerd.
Op het wijnpaviljoen kon men ook diverse bio-wijnen proeven.
Op het wijnpaviljoen kon men ook diverse bio-wijnen proeven.
Eric Pieters viel met het biologische bier van Brouwerij De Leckere op tussen het 'conventionele biergeweld'.
Eric Pieters viel met het biologische bier van Brouwerij De Leckere op tussen het 'conventionele biergeweld'.
De Amerikaanse biologische ice tea Steaz bij American Food Service.
De Amerikaanse biologische ice tea Steaz bij American Food Service.
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam: 18-20 september 2017.
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam: 18-20 september 2017.