Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ZLTO: Grijp je kansen in de bioteelt

De ZLTO-bijeenkomst 'Grijp je kansen in de bioteelt' ging donderdag 13 maart van start bij Sligro Den Bosch.
De ZLTO-bijeenkomst 'Grijp je kansen in de bioteelt' ging donderdag 13 maart van start bij Sligro Den Bosch.
De eerste kennismaking van de deelnemers, variërend van biologische ondernemers tot geïnteresseerden in omschakeling/overname en mensen die een bio-bedrijf op willen gaan zetten.
De eerste kennismaking van de deelnemers, variërend van biologische ondernemers tot geïnteresseerden in omschakeling/overname en mensen die een bio-bedrijf op willen gaan zetten.
De eerste bio-producten tijdens de rondleiding: de jams van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
De eerste bio-producten tijdens de rondleiding: de jams van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Met deze schapkaartjes wordt het voor de klant duidelijk dat het om een biologisch product gaat. Deze kaartjes worden de komende maand vervangen door de nieuwe variant.
Met deze schapkaartjes wordt het voor de klant duidelijk dat het om een biologisch product gaat. Deze kaartjes worden de komende maand vervangen door de nieuwe variant.
Tom Nooijen geeft de groep wat meer uitleg over Eerlijk & Heerlijk.
Tom Nooijen geeft de groep wat meer uitleg over Eerlijk & Heerlijk.
Dit is een voorbeeld van de nieuwe stijl. Hierin zal meer aandacht komen voor de achtergrond van de producten. Op deze poster geeft de verantwoordelijke voor het wijnassortiment toelichting op haar keuze.
Dit is een voorbeeld van de nieuwe stijl. Hierin zal meer aandacht komen voor de achtergrond van de producten. Op deze poster geeft de verantwoordelijke voor het wijnassortiment toelichting op haar keuze.
Met deze borden wordt meer aandacht gevraagd voor het Eerlijk & Heerlijk concept.
Met deze borden wordt meer aandacht gevraagd voor het Eerlijk & Heerlijk concept.
Diverse biologische groenten op de AGF-afdeling.
Diverse biologische groenten op de AGF-afdeling.
Jamie Adelmeijer van Smeding Groente en Fruit geeft wat toelichting over het bio-aanbod.
Jamie Adelmeijer van Smeding Groente en Fruit geeft wat toelichting over het bio-aanbod.
Biologisch venkel.
Biologisch venkel.
Deze biologische groene pompoen is afkomstig van bio-teler van de Weerd uit Lelystad. Dat wordt mooi duidelijk op de sticker.
Deze biologische groene pompoen is afkomstig van bio-teler van de Weerd uit Lelystad. Dat wordt mooi duidelijk op de sticker.
Volop kruimige aardappelen van Bio+ in het schap.
Volop kruimige aardappelen van Bio+ in het schap.
Biologische tomaten.
Biologische tomaten.
De sinaasappelsap van Bio+ is in de aanbieding.
De sinaasappelsap van Bio+ is in de aanbieding.
Tom gaf op het kantoor van ZLTO nog een presentatie over Eerlijk & Heerlijk.
Tom gaf op het kantoor van ZLTO nog een presentatie over Eerlijk & Heerlijk.
Producten met deze keurmerken vallen onder de pijler Biologisch.
Producten met deze keurmerken vallen onder de pijler Biologisch.
"Bio-ondernemer Jan van den Broek (rechts) waarschuwde Sligro na de presentatie van Tom voor het feit dat veel consumenten denk dat streekproducten biologisch zijn. "Producenten liften daar op mee. Door het duurzame imago van streekproducten zijn zij succesvol in verwarring scheppen."
"Bio-ondernemer Jan van den Broek (rechts) waarschuwde Sligro na de presentatie van Tom voor het feit dat veel consumenten denk dat streekproducten biologisch zijn. "Producenten liften daar op mee. Door het duurzame imago van streekproducten zijn zij succesvol in verwarring scheppen."
Links de huidige schapkaartjes en rechts de nieuwe look, zoals deze al in de nieuwste vestiging (Maastricht) te zien is.
Links de huidige schapkaartjes en rechts de nieuwe look, zoals deze al in de nieuwste vestiging (Maastricht) te zien is.
"Kees van Zelderen, voorzitter van de vakgroep Biologisch Land- en tuinbouw van de ZLTO, heette de groep welkom in de zaal waar de rest van het programma plaats zou vinden. "Wat een leuke opkomst. Er is echt van alles wat", zei hij over de veelzijdigheid van de groep."
"Kees van Zelderen, voorzitter van de vakgroep Biologisch Land- en tuinbouw van de ZLTO, heette de groep welkom in de zaal waar de rest van het programma plaats zou vinden. "Wat een leuke opkomst. Er is echt van alles wat", zei hij over de veelzijdigheid van de groep."
Er bleken akkerbouwers, tuinbouwers, varkenshouders, champignontelers en melkveehouders in de zaal te zitten. En één van de deelnemers gaf aan dat haar bedrijf in omschakeling is.
Er bleken akkerbouwers, tuinbouwers, varkenshouders, champignontelers en melkveehouders in de zaal te zitten. En één van de deelnemers gaf aan dat haar bedrijf in omschakeling is.
Niek van den Broek over het onderscheidende vermogen van de biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. Niek is bezig om het bedrijf van zijn vader Jan over te nemen.
Niek van den Broek over het onderscheidende vermogen van de biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. Niek is bezig om het bedrijf van zijn vader Jan over te nemen.
"Hij vertelde onder meer dat het bij 't Schop draait om sociale duurzaamheid. "Dit doen we door een multifunctioneel bedrijf te zijn dat veel rechtstreeks contact zoekt met de consumenten." De achtergrondfoto ondersteunde deze opmerking: "Door verschillende pilaren onder ons bedrijf te hebben, zal ons bedrijf minder snel in elkaar zakken."
"Hij vertelde onder meer dat het bij 't Schop draait om sociale duurzaamheid. "Dit doen we door een multifunctioneel bedrijf te zijn dat veel rechtstreeks contact zoekt met de consumenten." De achtergrondfoto ondersteunde deze opmerking: "Door verschillende pilaren onder ons bedrijf te hebben, zal ons bedrijf minder snel in elkaar zakken."
Na Niek kwam de Youth Food Movement-directeur Joris Lohman aan het woord. Hij vertelde hoe de jongerenbeweging een nieuwe generatie kritische consumenten op wil leiden.
Na Niek kwam de Youth Food Movement-directeur Joris Lohman aan het woord. Hij vertelde hoe de jongerenbeweging een nieuwe generatie kritische consumenten op wil leiden.
De Youth Food Movement
De Youth Food Movement
Joris liet zien hoe producenten tegenwoordig steeds creatiever worden om de aandacht van de consument te trekken. Struik doet dit bijvoorbeeld met de vermelding 'Plofvrij' op de ragout.
Joris liet zien hoe producenten tegenwoordig steeds creatiever worden om de aandacht van de consument te trekken. Struik doet dit bijvoorbeeld met de vermelding 'Plofvrij' op de ragout.
"Joris vertelde onder andere dat hij met de YFM probeert om gangbaar en biologisch dichter bij elkaar te brengen. "Beide productiewijzen hebben goede punten."
"Joris vertelde onder andere dat hij met de YFM probeert om gangbaar en biologisch dichter bij elkaar te brengen. "Beide productiewijzen hebben goede punten."
Kees van Zelderen bedankt Joris en Niek.
Kees van Zelderen bedankt Joris en Niek.
Het biologische buffet werd verzorgd door Van Roessel catering.
Het biologische buffet werd verzorgd door Van Roessel catering.