Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directie Biotropic bezoekt teeltprojecten in Costa Rica en de Domincaanse Republiek

"Bio-bananen momenteel van goede kwaliteit en in goede hoeveelheden beschikbaar"

Sascha Suler, de bedrijfsleider van BioTropic Duisburg, bezocht in december (2018) de teeltprojecten in Costa Rica en de Dominicaanse Republiek om zich een beeld te kunnen vormen van de omstandigheden ter plaatse. Als eerste reisde men via Panama naar San Jose in Costa Rica, van waaruit de BioTropic-medewerkers Sascha Suler, Lisbeth Mora en agrarisch ingenieur Volker Schmidt in een vijf uur durende autorit door het gebied Coto reden, waar teler Rebecca Sanchez biologische gember teelt.



Biologische teelt in Costa Rica
Over modderige wegen ging men bergopwaarts naar de gembervelden. De weg is moeilijk begaanbaar, maar dat garandeert ook dat er nauwelijks een mens komt. De kwetsbare gember kan ongestoord in bio-kwaliteit groeien. De klimaatomstandigheden zijn ideaal voor de gemberteelt: momenteel loopt de regentijd ten einde, die circa van mei tot en met december duurt. Het vochtige klimaat in deze periode is optimaal voor de groei. Nu komt de droge tijd, waarin geoogst wordt en de knollen gedroogd worden. In de drooginstallatie voor gember komt Sascha Suler de zoon van Volker Schmidt tegen, Paul Schmidt, die zorgt voor de juiste productafhandeling. Naast de installatie bevinden zich ook de kurkumavelden, het tweede belangrijke bio-product uit Costa Rica.



Sascha Suler: „Door de nabij liggende vulkaan is de grond in de regio bijzonder vruchtbaar. De vegetatie is zeer uitgebreid en ook de dierenwereld verstopt zich niet. Bijzonder indrukwekkend zijn de vele enorme krokodillen, die in de rivieren leven.“

Bananenteelt op de Dominicaanse Republiek
Vanuit Costa Rica ging de reis voor Sascha Suler en Volker Schmidt verder naar de Dominicaanse Republiek, naar de stad Santiago en van daaruit naar de bananentelers van BioTropic. „Momenteel hebben we een hele goede kwaliteit bio-bananen en zijn er goede hoeveelheden beschikbaar. De enorme planten op de plantage van Porfirio Acosta zijn heel gezond en goed gevoed. Het klimaat is momenteel erg warm en droog en daarmee optimaal voor de bananenteelt", aldus Sascha Suler. „Helaas kan men in tijden van klimaatverandering niet meer van het weer op aan. Soms is het ofwel te heet en te droog, soms is het te vochtig.“



Ook het eigen project 'Villa Lobo' is een bezoek waard. Onlangs werd er een nieuwe dijk gebouwd, die verdere overstromingen moet voorkomen en werden er nieuwe afwateringssloten aangelegd. Belangrijk voor BioTropic is zoals altijd een kijkje achter de schermen om er zeker van te kunnen zijn dat de biologische teelt en de kwaliteit in orde zijn. Daarvoor zijn de agrarisch ingenieurs wereldwijd onderweg.

Verdere informatie:
BioTropic GmbH
Daimlerstraße 4
Deutschland- 47167 Duisburg
Tel +49 203 51 87 60
Fax +49 203 51 87 63 60
info@biotropic.com
www.biotropic.com 

Publicatiedatum: