Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hugo Boss verkoopt schoenen van ananasleder

Veganisme is een trend. Ook Hugo Boss heeft sinds kort een veganistische schoenencollectie voor mannen in het assortiment, waarbij leder werd vervangen door ananashuid. Dat meldt de Oostenrijkse website heute.at. 

Is de ananas de oplossing? Enige tijd geleden was er al de fashiontrend dat op veel kleding ananas gedrukt stond. Nu wil de ananas echter de hele schoenenwereld veroveren: De Zuid-Duitse firma Hugo Boss is begonnen met de verkoop van schoenen uit ananasleder en steeds meer grote namen worden hierdoor geïnspireerd om het milieuvriendelijke idee na te volgen.

Een paar schoenen uit de collectie Piñatex. 

Ecologische voetafdruk
Inmiddels bestaan er al veel alternatieven voor de verwerkingsprocedure van dierlijke vezels. Deze alternatieven worden steeds populairder aangezien men steeds meer na gaat denken over de individuele, ecologische voetafdruk. Ananasleder zelf wordt sinds enkele jaren gebruikt en duikt nu steeds meer in de modewereld op.

Publicatiedatum: