Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bernard Mascot :

Voor de biologische sla is de markt momenteel vrij rustig

"Er zijn enkele kleine bevoorradingsproblemen in het zuidwesten van Frankrijk," zegt Bernard Mascot, manager van Food Developpement Services. De weersomstandigheden helpen daar niet bij. Het zeer bewolkte weer, de weinige hoeveelheden zon en een daling van de temperatuur hebben de groei van de kroppen sla verstoord. De daling van de temperatuur van de afgelopen dagen zal de situatie in het zuidwesten waarschijnlijk alleen maar verergeren. Het lijkt erop dat de meest recente ietwat moeizaam verlopen oogsten bij sommige telers hebben geleid tot productomschakelingen. Als gevolg daarvan is de sla niet echt in overvloed beschikbaar en ook al “zijn de markten na de feestdagen over het algemeen niet euforisch,” krijgt de slamarkt sowieso te maken met een matige vraag, legt Mascot uit.


Het einde van een logistiek lastige periode?
"Het is belangrijk om te melden dat de sociale situatie het de logistiek erg moeilijk heeft gemaakt. Verschillende autowegen en snelwegen zijn regelmatig het doelwit van de ‘gele hesjes’-beweging geweest. Vooral de afgelopen twee maanden waren bijzonder vervelend. De transporteurs van het platform zijn erin geslaagd hun rol in de toeleveringsketen voor groenten en fruit goed te vervullen. De logistiek was anders geregeld dan normaal, maar op een briljante manier georganiseerd, net zo briljant als de transporteurs zelf zijn,” zegt Mascot. Gelukkig waren de blokkades tussen Kerst en Oud en Nieuw grotendeels opgelost.

Voor meer informatie:  

Bernard Mascot
Food Developpement Services
Rue de Lisbonne, 66000 Perpignan – France
Vast telefoonnummer: +33 4 68 39 70 82
Mobiel telefoonnummer: +33 (0) 617 110 074
bmascot@fds-dch.com
www.food-developpement-services.com/

Publicatiedatum: