Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ontwikkelingen voor labels in China

Het uiterlijk van groenten en fruit is in China van groot belang. Het uiterlijk heeft direct invloed op hoe goed het product bij de consument in de smaak valt. Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk is het label dat wordt gebruikt. "Vandaag de dag is er een trend gaande, waarbij groenten en fruit met een label door Chinese consumenten worden gezien als van hogere kwaliteit. De aanwezigheid van een label op jouw groente of fruit is zodoende geleidelijk aan een symbool geworden voor hoge kwaliteit en een sterk merk," aldus Emily van Sinclair.

Klein overzicht van de vele fruitmerken die Sinclair heeft gecreëerd




Het bedrijf Sinclair levert service, advies en machines om bedrijven te helpen bij het creëren van eigen labels. De machines worden aan klanten verhuurd, terwijl Sinclair voor het onderhoud zorgt. Sinclair is een internationaal bedrijf, dat onder andere een kantoor in China heeft. De activiteiten op het gebied van labels zijn door de jaren heen steeds verder uitgebouwd. "We hadden onze eerste zaken met labels in China binnen de lokale appelsector. Op dit moment hebben we voornamelijk klanten voor labels voor kiwi's en sinaasappelen. De volumes zijn in de laatste jaren steeds sneller toegenomen, omdat steeds meer Chinese consumenten meer aandacht hebben voor hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld op het gebied van voedselveiligheid en biologisch AGF. De aanwezigheid van een label op het product kan ervoor zorgen dat Chinezen meer vertrouwen in het betreffende product krijgen.”



Sinclair heeft voor allerlei groente- en fruitsoorten verschillende labels en opties. Het bedrijf helpt de klant bij het zoeken naar de juiste oplossing voor het betreffende product. “We hebben zogeheten tab-lift-labels, die vaak gebruikt worden bij fruitsoorten zoals appelen. Dit label kan makkelijk van het fruit worden verwijderd, zodat de schil van het fruit eetbaar blijft. De meeste AGF-soorten maken gebruik van non-tab-labels. Een belangrijke trend van dit moment is dat steeds meer klanten streepjescodes aan de labels toe willen voegen, zodat er meer interactie met de consument kan worden verkregen.”



Sinclair maakt gebruik van materiaal dat niet schadelijk voor consumptie is. Ook wordt er gewerkt met de hoogste standaarden voor voedselveiligheid. In India zijn labels op groente en fruit op dit moment verboden, omdat veel labels van slechte kwaliteit een gezondheidsrisico voor de Indiase consument vormden. “Ook in China zijn er veel slechte labels te vinden. Ze zijn vaak een stuk goedkoper en geven daardoor meer winst, maar ze zijn erg slecht voor de gezondheid. Wij hanteren een hoge standaard en letten goed op voedselveiligheid. Ook is duurzaamheid belangrijk voor ons. We willen ervoor zorgen dat we zo min mogelijk afval produceren. Kwaliteit is belangrijk voor ons."



Emily
Sinclair
Telefoon:0535-6818750
Email:emilyj@sinclair-intl.com    
www.sinclair-intl.com  

Publicatiedatum: