Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project rond bio-bloemen van start

Op 1 november 2018 kon het plattelandsproject ‘Biobloemen: kleur van op het bioveld tot bij de consument’ uit de startblokken schieten. Dat project wil de relatief nieuwe bio-bloemensector ondersteunen.

Voor dit project slaan het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG) en BioForum de handen in elkaar en bundelen zij gedurende 2,5 jaar hun complementaire expertise om tegemoet te komen aan de nood ter ondersteuning van de biobloemensector, dit met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Vanuit de maatschappij stijgt immers de vraag naar duurzaam geteelde bloemen. De teelt van biobloemen zit dan ook in de lift en geeft kansen aan de opstart van nieuwe biobedrijven of bijkomende tewerkstelling op bestaande biobedrijven. Op CSA-bedrijven, pluktuinen en korte keten bedrijven zorgt de teelt van biologische snijbloemen voor diversiteit op en rond het veld, alsook in het aanbod naar de consument.

Met dit project willen we samen met de biobloementelers, afnemers en consumenten werken (1) aan kennisuitwisseling op vlak van teelttechniek, (2) aan een robuuste biobloemensector via verwerven van bedrijfseconomisch inzicht en samen aankopen, (3) ketenontwikkeling via marktonderzoek, afstemmen van vraag en aanbod en (4) sensibilisering en promotie naar een breed publiek.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum: