Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse wijnbeurs onderstreept stijgende populariteit bio-wijn

Een bio-wijnbeurs in Parijs in december bevestigt de groeiende interesse in bio-wijnen. Meer dan 100 stands met wijn uit heel Frankrijk bieden hun wijnen en proeverijen aan.

Bio wijn? Waarom niet? De beurs werd gehouden in Paris Expo - Porte de Versailles. Deze jaarlijkse ViniBio wijnsalon laat alle aspecten van de bio-wijnteelt in Frankrijk zien. Domeinen, gebieden, chateaus, vinificatie en veel meer. 

Jean-Michel Deluc is master-sommelier en medeoprichter van Le Petit Ballon website. Hij schetst dit jaars trends in bio-wijnmaken. Bio-wijn zonder sulfiet is dé trend. Lise Lefevre is een Franse wijnexpert en jonge ondernemer. Ze legt uit waarom ze liever bio-wijn drinkt. 

Bron: en.rfi.fr

Publicatiedatum: