Vertaling essay Justus von Liebig: 'De zoektocht naar kringlooplandbouw'

Recent heeft Mulder Agro het boek Justus von Liebig: 'De zoektocht naar Kringlooplandbouw' uitgegeven. Justus von Liebig was op 21-jarige leeftijd hoogleraar en deed onderzoek naar minerale bemesting. Hij wordt gezien als de grondlegger van de kunstmest. Op latere leeftijd komt hij tot andere inzichten en beschrijft dit in een essay.

Dit boekwerkje is door Mulder Agro vertaald uit het Duits en heeft de titel gekregen 'de zoektocht naar kringlooplandbouw'. Voor hem werd humus en kwaliteit van voedsel heel belangrijk. Een echte eyeopener. Het essay is in 1861 gepubliceerd. De hoge actualiteitswaarde in deze inmiddels honderdvijftig jaar oude tekst is opvallend.


Het boek is te bestellen via Mulder Agro, door een email te sturen naar: info@mulderagro.nl. De verkoopprijs is 7,70 euro exclusief portokosten.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Mulder Agro verdient veel waardering voor dit initiatief om deze Nederlandse vertaling mogelijk te maken. Veel mensen zijn nu in staat om zelf kennis te maken met dit waardevolle document.
Wanneer dit essay 100 jaar geleden in wetenschappelijke kringen tot de vaste lesstof had behoord dan was de Groene Revolutie heel anders verlopen.

Jonge wetenschappers kunnen er nu mee aan de slag. Beter laat dan nooit. Op BioVak 2013 laten wij ze graag aan het woord. Kringlooplandbouw is van alle tijden.
Sjoerd de Hoop, Hiaure - 2012/02/06 17:23:25.000© BioJournaal.nl 2019