Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veilig omgaan met mestgassen

Gebr. Verkooyen neemt mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik

Voor toepassing in de veehouderij en industrie neemt Gebr. Verkooyen uit Langeweg een machine in gebruik. De mobiele (mest)mix- en pompinstallatie heeft een reikwijdte van 35 meter en kan worden ingezet voor het mixen, overpompen en schoonspuiten van silo’s, mestzakken en bassins.

Mestgassen

In de Benelux zijn veel mestopslagen die vragen om onderhoud. Ook moeten ze regelmatig gekeurd worden. Voor keuring moet een silo leeg en schoon zijn. Onderin de silo bevinden zich vaak gevaarlijke mestgassen. De mobiele machine wordt volledig op afstand bediend, zodat het niet langer is vereist om de silo te betreden. De veiligheid wordt zo gegarandeerd.



Multifunctioneel inzetbaar

De multifunctionele machine is zowel binnen als buiten de landbouw inzetbaar. Onder andere bij calamiteiten, voor het blussen van grote branden, of het leegpompen van verontreinigt water uit putten, sloten, watergangen en vijvers. Moeilijk toegankelijke plekken zijn geen probleem. Baggerwerkzaamheden en het leeg- of volpompen van boten zijn eveneens mogelijk.



Voor ieder probleem het juiste koppelstuk

A. Dubbele mix-unit met mega capaciteit om in korte tijd kleine en grote volumes homogeen te mengen.
B. Enkele mixer om de dikke bovenlaag te breken en mengen tot een homogeen eindproduct.
C. Op de vrachtwagen is een centrifugaalpomp gemonteerd met een capaciteit tot 300m³ per uur. Deze kan worden gebruikt om vloeistoffen weg te pompen. Ook kan de pomp water naar een spuitkanon op de mast aanvoeren. Onder hoge druk (10 bar) worden hiermee de laatste resten verwijderd.
D. Met een centrifugaalpomp (baggerpomp) aan het uiteinde van de 35 meter lange mast zijn silo’s, putten, vijvers en bassins leeg te pompen of over te pompen naar containers. De vloeistof is over een afstand van ruim 1.000 meter te verpompen.



Totale dienstverlening

"Wanneer een silo of bassin verstopt zit, of wanneer de mixer niet langer functioneert, zijn wij in staat een oplossing te bieden", legt eigenaar Christ Verkooyen uit. "Met de compacte mixer kunnen we ook de mestopslag onder stallen mixen. De centrifugaal pomptechniek kan probleemloos overweg met bezinksel onderin silo’s, waar vreemd materiaal en stenen in achterblijven. Als het vloeibaar is kunnen wij er alle kanten mee op." Gebr. Verkooyen is reeds drie decennia actief als specialist in drijfmest en andere vloeistoffen. Met de mobiele mega mix- en pompinstallatie wordt het bestaande dienstenpakket aangevuld, die verder bestaat uit mestdistributie en verwerking van drijfmest. Het werkgebied strekt zich uit over heel de Benelux.
 
Actiefilmpje: www.facebook.com/Gebr-Verkooyen-1726553604310002/
Publicatiedatum: