Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groene duurzame bouwstenen"

BiOBUDDi: Educatief speelgoed van rietsuikerafval

Nederland heeft er een nieuw speelgoedmerk bij: BiOBUDDi. Dit van Hollandse bodem afkomstige merk heeft als motto dat alle kinderen moeten kunnen spelen met veilig speelgoed dat het milieu niet aantast. Daarom maken zij bouwstenen die gemaakt zijn van biobased materiaal, namelijk resten van de suikerrietplant. 



Rietsuikerafval

De biologische, milieuvriendelijke blokken uit Nederland zijn gemaakt van groene PE, met rietsuikerafval als hoofdingrediënt en is daardoor uniek in zijn soort. Deze gepatenteerde samenstelling is uitgebreid getest en scoort minstens zo goed als ABS op het gebied van levensduur, functionele eigenschappen en kleurechtheid.

"Vrijwel alle plastic speelgoed wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt van petrochemicaliën (ABS of PP). Bij productie hiervan komt tussen 2 tot zeven keer hun gewicht aan broeikasgassen in onze atmosfeer. Onze nieuwe, groene bouwstenen zijn gemaakt van restafval van de suikerrietplant, waardoor ze duurzaam zijn én goed voor het milieu. De kwaliteit van de stenen heeft onze verwachtingen overtroffen. Daarnaast passen ze perfect op niet-biobased varianten van andere merken en is de prijs ook nog eens concurrerend. Om in Nederland het product te maken en niet in het verre oosten is ook een zeer bewuste keuze. Wij zijn dan ook erg trost op deze eerste lijn producten en op onze bijdrage aan een betere wereld", zegt Steven van Bommel, founder van BiOBUDDi. 



Educatief

Op dit moment zijn er 15 BiOBUDDi producten leverbaar met thema's als Learn to create, Learning symbols, food, animals, numbers, shapes en letters. Het speelgoed is niet alleen leuk, maar ook educatief. Bij elke set zit een leerboek, waaruit kinderen allerlei leerzame en creatieve opdrachten kunnen doen. 

Populair 

Al snel bleek dat er behoefte was aan dit soort speelgoed. Speelgoedwinkels vanuit de hele wereld toonden interesse en hebben BiOBUDDi inmiddels in de schappen staan. In Nederland wordt het verkocht bij onder andere Intertoys, bol.com en Bart Smit. De bouwpakketten zijn verkrijgbaar vanaf 14,99 tot 39,99 euro. 

Voor meer informatie: www.biobuddi.com
Publicatiedatum: