Ethicus Stijn Bruers:

"Intensief gekweekte kip op zowat alle vlakken duurzamer dan een biologisch"

In een interview met Landbouwleven licht rationeel ethicus Stijn Bruers zijn standpunt over biologische landbouw nader toe. Hij verwacht niet dat dieren gelukkiger zijn in de bio-veeteelt, omdat ze mogelijk meer leed ervaren vanwege het feit dat ze doorgaans langer leven. "Als een bio-veehouder homeopathische geneesmiddelen toedient in plaats van antibiotica, dan zit ik als ziek dier liever bij een conventionele. Natuurlijk staat dat niet in het lastenboek, maar in de praktijk gebeurt het wel", aldus Bruers. Ook zegt hij dat biologisch vlees niet het beste is voor het milieu. "Dieren die langer leven, hebben meer voer nodig en dus moet er meer geproduceerd worden. Een intensief gekweekte kip is op zowat alle vlakken duurzamer dan een biologische."Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Landbouwleven

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Lopen Nederlandse biokippen misschien niet vrij rond?
Bernard de Graaf, Louveigné - 2018/04/30 17:22:01.000


Ik begrijp niet dat ''de pers'' deze man serieus neemt en ''in de publiciteit'' brengt. Waarom denkt ''de pers'' niet eerst wat kritischer na over wat iemand beweert en brengt ze alles maar naar buiten? Deze man lijkt heel wat begrippen als ''duurzaam'' en ''gelukkig zijn'' ''gratuit'' en ''kort door de bocht'' te gebruiken.
Wat verstaat hij onder duurzaam in zijn verhaal?
Dat een dier ''meer leed ervaart doordat hij langer leeft'' kan net zo goed worden vervangen door: ''dat een dier meer geluk ervaart doordat hij langer leeft''....

Hij krijgt nog een mooie titel: rationeel ethicus: heeft hij dat zelf bedacht ? ''De pers'' lijkt zich erg te laten imponeren door deze ''imponerende'' kreten en zogenaamd ''prikkelende stellingnames''.
jeroen, galder - 2018/04/30 14:58:00.000© BioJournaal.nl 2018