Spaanse importeur levert bio-ananas onder eigen merk

Ananas wordt doorgaans verkocht onder het merk van het teeltbedrijf. In het geval van biologische ananas zijn er zowel in Spanje als in de rest van Europa nauwelijks merken te vinden die in handen zijn van handelaren."Aan het einde van vorige week ontvingen we onze eerste biologische MD2-ananas uit Costa Rica, dat onder ons eigen merk op de markt wordt gezet. Ons merk is pas net op de markt geïntroduceerd. We zijn een van de eerste bedrijven dat geïmporteerde biologische ananas onder eigen merk op de markt plaatst. De ananas wordt voor ons verpakt in Costa Rica," legt Sonia López uit, die als manager aan Sonbio Export Import verbonden is.

Tot nu toe leverde het Spaanse bedrijf Sonbio alleen ananas onder het merk van het buitenlandse teeltbedrijf aan zijn klanten in de supermarktsector. "Hoewel ons merk Sonbio via onze andere producten al goed naam heeft gemaakt in Spanje, denken we dat we de populariteit van ons merk nog significant kunnen verbeteren met onze biologische ananas. Dat geldt niet alleen voor Spanje, maar ook voor de rest van Europa. Het komt erop neer dat ananas in tegenstelling tot andere fruitsoorten doorgaans niet verkocht wordt onder een supermarktmerk."Op dit moment is het aanbod uit Costa Rica groter en zijn de prijzen lager. Nu is het daarom een goed moment om promotieacties op te zetten. "We moeten nu zoveel mogelijk omzet genereren, voordat de zomer aanbreekt en grote volumes aan steenfruit, meloenen en watermeloenen op de markt verschijnen. De vraag zal vanaf dat punt namelijk veel meer op deze zomerfruitsoorten zijn gericht," zegt López.

Sonbio is gespecialiseerd in de handel van biologische fruitsoorten. Een van de strategieën van Sonbio is om op kleine maten te focussen. "Biologische ananas wordt per stuk verkocht. Het is een stuk duurder dan conventionele ananas. Daarom willen we kleinere stukken ananas verkopen, gezien dit beter betaalbaar is voor de consument. We hebben gemerkt dat hoe kleiner het biologische fruit is, des te makkelijker het kan worden vermarkt. We hanteren dezelfde aanpak bij avocado's," aldus López.Sonbio staat op het punt om te beginnen met het seizoen voor biologische avocado's in Peru. De avocado's zijn al op een punt gekomen dat ze het juiste vetgehalte hebben. "Er zijn nog nauwelijks Spaanse avocado's over. Ze zijn bovendien erg duur. We beginnen deze week met het leveren van de Peruaanse biologische avocado's."


Voor meer informatie:
Sonia López
Sonbio Export & Import S.L.
Calle Caucho nº7
Polig.Industrial Canastell
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante - Spain
T: +34 965158127
M:+34 618651260
direccion@sonbio.com
www.sonbio.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018