Isabel en Idse zijn de nieuwe tuinders

Warmonderhof neemt afscheid van Reggie en Dianne

Reggie en Dianne Waleson, de tuinders-praktijkbegeleiders op de tuinbouw van Warmonderhof, hebben donderdag 22 maart afscheid genomen. Aan honderden studenten hebben zij de basis van de bio-dynamische tuinbouw meegegeven. Zij gaan hun bedrijf op Warmonderhof verlaten en gaan over enige tijd naar het project Oosterwold te Almere.

Zij hebben daar een aardig stukje grond kunnen bemachtigen en hopen snel te kunnen gaan bouwen en op termijn ook op kleine schaal te kunnen telen. Met een diner in hun zo geliefde kas namen zij feestelijk afscheid van een bijzondere periode in hun leven.


Het afscheid van Reggie en Dianne.

Welkom Isabel en Idse

Isabel Duinisveld is vanaf maandag 18 maart de nieuwe tuinder van Warmonderhof. Zij doet het werk samen met haar partner Idse Billenkamp. Isabel: "Inmiddels ben ik me lekker aan het inwerken hier in Dronten. De bedden worden er buiten ingereden en uitjes en spinazie worden geplant en gezaaid. Na Pasen zijn de sla en andijvie erin gegaan."


Isabel en Idse.

Idse is de rechterhand van Isabel bij het werk op en voor de tuin. Hij komt uit de meubelmakerij en die handigheid komt goed van pas bij het runnen van een tuinbouwbedrijf met markt. Isabel runde met Idse ruim 23 jaar lang biologisch-dynamische (zorg)tuinderij de Eemstuin in het noordelijkste puntje van Groningen. Deze tuin heeft zij in vertrouwde handen kunnen overdragen aan oud-stagiaire en deeltijdstudent van Warmonderhof, Liz Wijma en haar partner Jouke Anema.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018