Nieuw: biologische erwten proteïnepoeder met 80% eiwit

Proteïnepoeders zijn geconcentreerde eiwitten van peulvruchten of rijst voor wanneer er behoefte is aan een extra hoeveelheid eiwitten. Vanaf heden is bij DO-IT erwten proteïnepoeder verkrijgbaar. "Onze proteïnepoeders worden van biologische erwten gemaakt door ze te weken, te verpulveren en door centrifugeren te scheiden. Na het verhitten en emulgeren wordt het gedroogd door te sproeien en verpakt. Ons biologische erwten proteïnepoeder wordt gemaakt van gele erwten, pisum sativum en bevat 80% proteïne/eiwit. Het aminozurenprofiel in essentiële en vertakte aminozuren is van hoge kwaliteit. Zo bevat het poeder onder meer lysine. De erwtenproteïne is licht verteerbaar, heeft een natuurlijke smaak en bevat geen phytaten", vertelt Dexter Geertman namens DO-IT.

Nutritionele voordelen

Erwtenproteïne is een alternatief voor weipoeder en soja. Het is glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Erwteneiwit is ook hoog in ijzer, calcium en vezels. Proteïnepoeder is geschikt voor het herstel van spieren na zware inspanning (sport) of als spieren verminderen bij inactiviteit. Het is ook goed voor ouderen, bij ondervoeding of bij weinig uithoudingsvermogen.

Toepassingen

Erwten proteïnepoeder kan gebruikt worden in smoothies, repen, koekjes, pannenkoeken, cakes, soepen enzovoorts. Het is een alternatief voor zuivel en bevat legumine met dezelfde eigenschappen als caseïne. Proteïnepoeders kunnen met dranken of granen worden gemengd om een hogere voedingswaarde te bereiken. Het kan vlees vervangen in burgers, worsten en andere vleesvervangers als eiwitverrijking.
 

Verkrijgbaarheid

Code 20330 – 20 kilogram Pea protein powder. Klik hier voor meer informatie of informeer bij Dexter Geertman.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018