EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend

Het uit België afkomstige EXKi opende dinsdag 10 april officieel haar vierde vestiging in Nederland. De succesvolle formule groeit gestaag door. Dit nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein. Het is een plek met uitzicht over het station, waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, werken en genieten.


EXKi filiaal Utrecht

Het begin

Het verhaal van EXKi begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende vijf jaar geleden de eerste Nederlandse EXKi vestiging in Den Haag. Van Haaften: "Ik was gelijk onder de indruk van de EXKi aanpak: de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct 'dit bestaat nog niet in Nederland'." Vandaag telt EXKi 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland.


Joep van Haaften eigenaar EXKi Nederland

Snel en gezond

EXKi verzorgt een verrassend alternatief voor de traditionele fast food formule door vers bereide en natuurlijke producten aan te bieden om mee te nemen of ter plaatse te consumeren op elk moment van de dag. De bediening is snel en in de restaurants heerst een ontspannen sfeer. De EXKi vestigingen zijn van 07.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds geopend.

Het aanbod van EXKi bestaat uit dagverse, gezonde en lekkere producten bereid op basis van creatieve recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart.Duurzaamheid

Maatschappelijk ondernemen en duurzame ontwikkeling zit bij EXKi in het DNA en ze streven ernaar de beste producten te gebruiken in al haar recepten. Zo maakt EXKi gebruik van duurzame visvangst en gebruikt het bedrijf alleen biologische Vita kip van lokale boerderijen. Buiten het gebruik van eerlijke producten is er ook waardering voor ieders werk, respect voor biodiversiteit en er wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren. Bij EXKi vind je veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactose vrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers.

Voor meer informatie: www.exki.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018