“Het koffie- en theeschap kan nog zo veel spannender”

Nieuw product met kurkuma: Chikko Golden Milk

Steeds meer koffiezaakjes schenken naast koffie en thee ook het hippe drankje 'kurkuma latte'. Tijd voor bio-winkels om mee te gaan met deze trend van de jongens van het merk Chikko. Zij introduceren een nieuwe variant die ze Chikko Golden Milk noemen.Het belangrijkste ingrediënt van de biologische Golden Milk mix is kurkuma. Dit geeft de drank een gele kleur. Kurkuma wordt geprezen vanwege zijn helende eigenschappen. Kurkuma is al eeuwenlang onderdeel van de Ayurveda geneeskunde - een holistische, natuurlijke benadering die zijn oorsprong vindt in India. Steeds meer mensen ontdekken de waarden van Ayurveda en kurkuma producten zijn in populariteit aan het toenemen.

De Golden Milk kruidenmix van Chikko bevat naast kurkuma ook kaneel, gember, kardemom en zwarte peper. Geen suiker, melkpoeder of andere toevoegingen.Vernieuwing in het koffie- en theeschap

Chikko Golden Milk wordt gelanceerd als onderdeel van de lijn Chikko Not Coffee. Medeoprichter David Klingen gelooft dat er komende tijd echt een soort van nieuwe categorie kan ontstaan. Precies tussen het koffie- en het theeschap in. "Koffie is lekker, maar als je 's avonds richting bed gaat, slaat het nergens op om nog iets met cafeïne te drinken. En thee is prima spul, maar soms een tikkie saai", aldus David. "Wij maken dranken met een volle smaakbeleving zoals koffie, maar dan van nature helemaal cafeïnevrij." Eerder al kwam onder het merk Chikko een koffie alternatief op de markt gemaakt van biologische geroosterde cichorei.Natudis en Marqt

Het nieuw Chikko product is sinds kort te bestellen via groothandel Natudis. En direct na de lancering hebben alle filialen van de keten Marqt het product opgenomen. De verkoop van de afgelopen week overtreffen de verwachtingen. "Heel mooi om te zien dat er direct zo veel herhaalbestellingen kwamen. Voor een relatief nieuw product van een klein merk is dat bijzonder. Het zegt veel over de potentie van het product", aldus Adriaan Jeziorski van Natudis.

Ralph Moorman

Een ander compliment voor Chikko Golden Milk komt van de bekende gezondheidscoach Ralph Moorman. Moorman, auteur van de bestseller De Hormoonfactor, was direct een groot fan van deze kurkuma latte spice mix. Komende maand prijst hij het product aan in een campagne rond zijn nieuwe health box.

Chikko Golden Milk is voor bio-winkels per direct te bestellen bij bio Natudis. Waarschijnlijk volgen snel ook andere bio-groothandels. Geïnteresseerde consumenten kunnen in de Chikko webshop (shop.not-coffee.com) een busje Golden Milk bestellen.

Voor meer informatie:
David Klingen
Chikko Not Coffee
Parallelweg 7
3981 HG Bunnik
0850 290 530
chikko@not-coffee.com
www.not-coffee.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018