BM Start en Carpovirusine EVO2 toegelaten in bio-teelt

Naast Vacciplant kunnen nu ook BM Start en Carpovirusine EVO2 worden toegepast in de biologische landbouw in Nederland. Deze drie producten van Arysta LifeScience Nederland staan op de Skal inputtlijst. De inputlijst biedt een transparant overzicht van middelen die gebruikt mogen worden in biologische teelten in Nederland.

BM Start is een biostimulator die zorgt voor een betere vruchtzetting en kwaliteit van fruit. De werkzame stof van BM Start is Physio Activator Technology met toevoeging van B, Mo, Mg en S. BM Start wordt toegepast door drie bespuitingen uit te voeren in de bloei.

Carpovirusine EVO2 is een biologische insecticide en bevat als werkzaam ingrediënt het Cydia pomonella granulovirus voor een selectieve bestrijding van fruitmot in appels en peren.

Vacciplant activeert het zelfverdedigingsmechanisme van planten en gewassen en kan nu worden ingezet in de biologische teelten van appel, peer en aardbei voor de beheersing van diverse schimmel- en bacterieziekten. Het bevat Laminarine, een natuurlijke elicitor die het zelfverdedigingsmechanisme in planten en gewassen activeert.

Distributie

BM Start, Carpovirusine EVO2 en Vacciplant zijn producten van Arysta LifeScience. BM Start wordt in Nederland door R. Van Wesemael B.V. gedistribueerd, Carpovirusine EVO2 en Vacciplant door Arysta LifeScience Nederland B.V.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Voor meer informatie: www.arysta.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018