BioNoord: nieuw en toch vertrouwd

"Intensieve samenwerking essentieel in Noord-Nederland"

Tholen - BioNoord is een nieuw initiatief in de biologische sector. De groothandel zelf is nieuw, maar de zeven initiatiefnemers hebben jarenlange ervaring binnen de bio-branche. Ze werkten voorheen namelijk allemaal bij De Zaai-Ster. "Na de overname heeft De Zaai-Ster haar regionale karakter verloren. Daar spelen wij op in. Wij richten ons echt op regionale producten in Noord-Nederland. Onze klanten reageren hier heel positief op. Ze zijn blij dat wij hiermee weer begonnen zijn", zo geeft mede-eigenaar Jaap-Jan Walters aan.Hij vertelt dat het aanbod van BioNoord zelfs nog uitgebreider is. "We bieden nog meer regionale producten. We werken bijvoorbeeld samen met Kaaslust in Veenhuizen en nemen al het vlees af bij Slagerij Hilbrands in Paterswolde. Ook verwachten we in de toekomst nog meer telers aan ons te kunnen binden." BioNoord wil het klantenbestand en productaanbod de komende tijd nog verder uit te breiden. "We merken dat langzamerhand steeds meer klanten ons leren kennen. We hebben nu zo'n 50 klanten en leveren aan winkels en bedrijven in de out-of-home-markt. De laatstgenoemde groep begint ons nu echt te vinden. Hier verwachten we veel van, er zit nog veel groeipotentieel."

BioNoord levert aan klanten in Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel. "We proberen zo min mogelijk transportkilometers te maken." Het aanbod bestaat uit groenten, fruit, zuivel en kaas. "Eind november zijn we begonnen met de levering van Odin-tassen. Odin was op zoek naar een onafhankelijk bedrijf hiervoor en klopte bij ons aan. Dat gaf ons een mooi uitgangspunt om van daaruit BioNoord op te kunnen bouwen."

Ook voor kleine winkels

Lammert Hazeloop vult Jaap-Jan aan: "Wij zijn voorstander van zoveel mogelijk samenwerking. Daar draaide het ook altijd om bij De Zaai-Ster en dat is voor ons gevoel nu weg. In deze uitgestrekte omgeving ontkom je er niet aan om intensief samen te werken met je leveranciers en klanten. De winkels zijn wat kleiner. Daar spelen wij op in. Ons minimum afnamebedrag is 250 euro. Dat moet ook wel in het Noorden, anders zouden we een heleboel kleine winkels niet kunnen bedienen."


Het team van BioNoord iets dichterbij.

“Elkaar versterken door samenwerking”

Hij geeft aan dat het team van BioNoord erg veelzijdig is. Er is ervaring in de logistiek, AGF, inkoop van zuivel en andere koelverse producten, het onderhouden van contacten met winkel, de verkoop en met boekhouding. Ook hebben twee medewerkers een vrachtwagenrijbewijs. "Het is jammer dat het allemaal zo gelopen is. Als er na de overname weinig veranderd was, had ik er ongetwijfeld nog gewoon gewerkt. Wel zijn we erg trots op wat we hier de afgelopen maanden hebben neergezet", vertelt Jaap-Jan. Lammert kijkt tenslotte nog even vooruit: “We willen eerst een gezonde financiële basis neerzetten. Daarvoor zijn we zeker op de goede weg. We willen samenwerking zoeken met andere bedrijven, echt elkaar versterken."

Voor meer informatie:

Jaap-Jan Walters
BioNoord
Eiberkamp 2
9351 VT Leek
085 1301670
info@bionoord.nl
www.bionoord.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018