Primeur voor Van Nelle Fabriek met veganistische catering

"Vegan catering wordt de volgende trend"

Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres- en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, hét event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen op 3 april voorproeven. Chefkok Friedjoh Kempenaar, die overigens zelf wel vlees en vis eet, irriteerde zich mateloos aan de weinig inspirerende gerechten die vegetariërs voorgeschoteld krijgen: "En dan is veganistisch koken een flinke stap verder dan vegetarisch. Ik heb echt aan de receptuur moeten sleutelen om de gerechten goed te krijgen. Het resultaat is er naar. Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren met een tevreden glimlach de deur uit gaan." Desgevraagd geven de initiatiefnemers aan dat ze hun uiterste best gaan doen om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologische groenten, wijn, limonades, thee en koffie.



Van Nelle Fabriek Events zag in Chefkok Friedjof en Grand Catering de ideale partners voor het ontwikkelen van een totaal veganistisch menu, dat geschikt moet zijn voor kleine groepen en duizenden bezoekers. "Hoe mooi is het dat de eerste daglichtfabriek van Europa ook de eerste eventlocatie van Nederland is, waar vegan catering wordt gelanceerd", aldus Henk van Maanen en Hans Baggerman, ondernemers en exploitanten van eventlocaties Van Nelle Fabriek, de Schiecentrale en het Drijvend Paviljoen. De Van Nelle Fabriek, een UNESCO Werelderfgoed, wordt het hoogtepunt van de bouwstijl Het Nieuwe Bouwen genoemd. Een ontwerp vanuit het idee dat mensen gezonder en fitter blijven tijdens hun werk wordt nu ook ondersteund met bijpassend eten.



"Onze producer Fiona was laaiend enthousiast over de Vega Pop-up van Friedjof en overtuigde ons van deze bijzondere ervaring en het prachtige product. Amper drie maanden later kunnen we onze opdrachtgevers en gasten de extra optie bieden om volledig vegan te eten. Het is verrassend lekker, ook voor een niet-vegetariër zoals ik", aldus Van Maanen. Van Nelle Fabriek Events ziet dat opdrachtgevers steeds vaker en bewuster bezig zijn met hun ecologische footprint. Met deze catering kunnen zij nog makkelijker hun duurzame doelstellingen behalen en toch lekker eten. Van Maanen gelooft dat vegan cateren de volgende trend wordt.

Voor meer informatie: www.vannellefabriekevents.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Ook ik ''irriteer me aan'' (sic) het feit dat tijdens bijvoorbeeld de BioBeurs er in de catering al jarenlang GEEN aandacht wordt besteed aan bezoekers met een veganistische eetwijze.
Theo Grent, Glasgow - 2018/03/30 10:53:18.000



© BioJournaal.nl 2018