Canadese bio-teler vergroot komkommer- en paprikaoogst

Het in Delta te British Columbia gevestigde biologische Origin Organic Farms komt met een oogst die inspringt op de vraag vanuit de markt. Dit houdt onder andere een oogst in van komkommers, paprika en trostomaten. De komkommeroogst begon in medio februari, terwijl de tomaten- en paprikaoogst in medio april van start gaat. Het gehele assortiment van het bedrijf is onder het merk OriginO de gehele zomer beschikbaar.
 
Om aan de vraag vanuit de markt van de afgelopen seizoenen tegemoet te komen, heeft OriginO de opbrengst van zijn komkommer- en rode paprikateelt opgevoerd. Daarnaast is de oogst en de kwaliteit van de komkommers verbeterd door middel van een teeltmethode waarmee de planten langer kunnen worden.
 
"In eerste instantie zijn we gericht op kwaliteit en smaak", zegt directeur Raymond Wong. "Nu biologisch AGF steeds beter beschikbaar wordt en er meer vraag naar is, is dit precies waar de consument naar op zoek is. Door met onze oogst op biologische teelt over te schakelen, zijn we in staat om meer te leveren van datgene waar ze naar vragen."


Raymond Wong, directeur van OriginO.
 
De biologische teler geeft aan dat zijn bedrijf voortdurend het teeltproces verbetert, zodat een bedrijfsmodel wordt gerund dat 100% duurzaam is. Door middel van natuurlijke grondstoffen heeft OriginO een uniek ecosysteem ontwikkeld om ongedierte tegen te gaan. Ook is er zo een teeltsysteem ontwikkeld dat bespaart op water en dat nauwelijks enige verspilling van plantenvoeding heeft. 
 
"Raymond runt een uniek bedrijf", zegt Chris Ford van het handelsbedrijf Oppy, dat exclusief met de groenten van OriginO werkt. "Er schuilt een complex systeem achter zijn traditionele biologische teeltmethodes met als een van de onderdelen de ontwikkeling van eigen duurzame grond. Door met deze grond als bodem te telen, is OriginO in staat tot de smaak en kwaliteit te komen waar het bedrijf bekend om staat."


Komkommerplanten.
 
Door de jaren heen heeft zijn OriginO zijn eigen biologische meststoffen en grond geperfectioneerd. Het bedrijf is op dit moment verwikkeld in een proces om zijn eigen grond te certificeren via het Organic Materials Review Institute (OMRI). De grond kan met een certificaat worden gerecycled als potgrond. Als de grond twee tot drie jaar in gebruik is geweest, begint de porositeit van de grond af te nemen. Hoewel de grond dan niet meer geschikt is voor gebruik in teeltkassen, is de grond volgens Wong nog wel uitstekend geschikt voor moestuinen. Samen met een eigen systeem om de grond te verpakken, zorgt dit voor nog een duurzaam element van de bedrijfsvoering van OriginO.
 
Voor meer informatie:

Kelsey Van Lissum
Oppy
Tel: +1 (604) 461 6779 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018