Drentse Aa Zuivel introduceert nieuwe Yogardepotten

Een oude bekende in een nieuw jasje

Met ingang van deze week verschijnt er een nieuwe pot op de vertrouwde plek in de winkel. Daar waar al vele jaren de zeer herkenbare Yogardepot van Drentse Aa zuivel zijn vaste plek in het schap van de natuurvoedingswinkel heeft. "Best spannend", zegt Yuri Blanken. "Maar we zijn toch dicht bij de oorspronkelijke uitstraling gebleven." In oktober hebben Yuri Blanken en zijn partner Desiree Cossee het bedrijf overgenomen en na de eerste intensieve maanden om alle recepturen goed onder de knie te krijgen breekt nu ook de tijd aan hun eigen ideeën ten uitvoer te brengen. "Als eerste hebben we de Volle Melk aangepast. Dit is nu een échte volle melk met natuurlijk vetgehalte en niet- gehomogeniseerd. Deze voorziet duidelijk in een behoefte. In glas verpakt komt de smaak van melk dan ook het beste tot zijn recht."

Eén van de meest populaire producten van Drentse Aa Zuivel is de Yogarde, een echte op de pot gerijpte standyoghurt. Dat zien we niet zoveel meer omdat het veel tijd kost en het erg nauw komt kijken of de yoghurt lang genoeg heeft gerijpt. Hierdoor is het een echt ambachtelijk proces om tot een goed product te komen. De bedrukte pot zorgt al jaren voor een opvallende plek in het schap.

Toch is dit opvallende niet de enige reden, legt Yuri uit. "Als eerste en belangrijkste: zuivel is gewoon het lekkerste uit glas. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat glas de meest duurzame verpakking is. Glas is oneindig herbruikbaar en heeft als belangrijkste grondstof zand. Als een fles maar vaak genoeg rouleert, kun je bedenken dat dit de minste milieubelasting geeft. Ook het bedrukken van de pot speelt hierin een rol. Het bespaart etiketten en reinigingskosten om deze etiketten er weer af te spoelen. De potten gaan lang mee, we hoeven dan ook nog geen afscheid te nemen van de oude. Langzaam zal de nieuwe pot de overhand krijgen. Tegelijkertijd een primeur: we introduceren nu ook de Yogarde Mager. In een andere kleur voor voldoende onderscheid denken we dat dit product een goede toevoeging is in het assortiment. "We zien dat glas een steeds belangrijkere rol krijgt en steeds meer mensen uit kwaliteitsoverwegingen weer teruggrijpen naar de fles", vertelt Anna Dits, sinds enige weken als verkoopmedewerker actief bij Craft Dairy- Drentse Aa Zuivel. "En dat maakt het natuurlijk super leuk om te verkopen!"

Voor meer informatie:

Craft Dairy (Drentse Aa Zuivel is een merk van Craft Dairy)
Hunebedweg 4
9451 AP Rolde

Anna Dits- verkoop
0592 242863
anna@craftdairy.nl

Yuri Blanken
06 40295273
yuri@craftdairy.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018