Lekker eten waar je blij van wordt

In het oude centrum van Zwolle ligt Natuurwinkel Gooodyfooods. Het lichte en ruime pand is gebouwd op het fundament van de Nederlandse Bank. Klanten die naar de Dr. Hauschka Schoonheidssalon in de kelder gaan, kunnen de dikke kluisdeur bewonderen en de rails waar vroeger de karretjes met goudstaven over reden. Vandaag de dag gaat er nog steeds 'goud' over de toonbank: biologische voeding met waarde voor mens, dier en planeet.

Natuurwinkel Gooodyfooods is het sfeervolle familiebedrijf van Anita Mosterman, haar echtgenoot Ger en broer Koos. Ook Jos en Sarianne, twee kinderen van Anita en Ger, werken mee en bepalen als nieuwe generatie steeds meer het gezicht van de winkel. De winkel is ruim opgezet met brede gangpaden. In het hart zijn de versgroepen groente & fruit, kaas & vlees en brood & banket opgesteld in drie cirkels. Anita: "Die cirkels komen terug op het plafond. Daarmee laten we aan onze klanten zien dat wij de versgroepen zo belangrijk vinden. Bovendien staan die cirkels voor de drie O's in Gooodyfooods, voor de drie ondernemers en voor ons ideaal: goede voeding voor mens, dier en aarde. Check het maar eens op internet: alle goede dingen komen in drievoud."Prikbord

Ruim dertig jaar geleden zijn Anita en Ger gestart met hun eerste natuurvoedingswinkel in Almelo. "Dat is heel grappig gegaan," memoreert Anita. "Ik was huisvrouw maar het thuiszitten was niks voor mij, en ook Ger had behoefte aan een nieuwe uitdaging. Omdat we van lekker eten houden, waren we wel al bezig met biologische voeding. Ons oog viel dan ook op een advertentie van de toenmalige Gimsel waarin ze ondernemers voor hun winkels zochten. We hebben die advertentie uitgeknipt, op het prikbord gehangen en er vervolgens niks mee gedaan. Een half jaar later kwam er weer een advertentie voorbij: nu zochten ze expliciet ondernemers voor Almelo. Daar hebben Ger en ik op gereageerd. Binnen een weekend was alles in kannen en kruiken en waren we van de ene op de andere dag winkeliers van onze eigen natuurvoedingswinkel. Na acht jaar kwam er een winkel in Zwolle beschikbaar en zijn we hiernaartoe gegaan. Niet veel later is mijn broer Koos in de maatschap erbij gekomen."

Goed voor de toekomst

Na al die jaren geniet Anita nog elke dag van haar werk. "Ik vind het ontzettend leuk om gastvrouw te zijn voor mijn klanten en hen blij te maken met lekker eten. Ook vind ik het fijn om mensen te leren hoe je gezond kunt eten op een eenvoudige manier. Het overbrengen van kennis in een workshop, zoals kinderen het hele proces van zaadje tot bord aanreiken, doe ik ook graag." Het is weliswaar 'knetterhard werken' – aldus Anita – maar het werk geeft haar ook energie omdat zij nog steeds bijleert van haar klanten en medewerkers. Bovendien is haar idealisme, waarmee ze ooit begon, nog springlevend en dat houdt haar wakker en gemotiveerd: "Met biologische voeding kan ik een positieve bijdragen aan de toekomst. Het is een mooie manier om voor de aarde te zorgen en rekening te houden met ons nageslacht."Oud & Nieuwfeest

Vaste klanten van Natuurwinkel Gooodyfooods zullen het weten: het woord 'Natuurwinkel' in de naam is er recent bijgekomen. Anita: "Door ons aan te sluiten bij Natuurwinkel willen we onszelf meer gaan voeden met inhoudelijke verhalen over biologische landbouw en voeding. Ik vind dat het bijzondere verhaal achter onze producten nog vaker verteld mag worden. Die nieuwe naamgeving geeft hopelijk een impuls aan het beter naar buiten brengen van die verhalen. In het weekend van 9 en 10 maart is de officiële start onder onze nieuwe naam. We noemen dat: Oud & Nieuwfeest. Het is namelijk geen heropening of een welkomstfeest, want we zijn al open en mensen zijn altijd al welkom bij ons, maar we geven een nieuwe start aan iets wat er al was. Het feest duurt een maand met elk weekend proeverijen. Het wordt heel leuk en gezellig, welkom!"

Voor meer informatie:
Ger en Anita Mosterman
Natuurwinkel Gooodyfoofds
Potgietersingel 1
8011 NA Zwolle
T: 038 422 5450
E: zwolle@gooodyfooods.nl
www.natuurwinkel.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018