Aanvoer en kwaliteit grootdeels tevredenstellend

"Nauwelijks kwaliteitsproblemen biologische Italiaanse spinazie"

Er viel weinig positiefs te melden vanuit Italiaanse teeltgebieden vorige week. Vanwege de lage temperaturen is de aanvoer en kwaliteit van product ernstig in gevaar gebracht. Maar volgens inkoopmanager Emanuela Martella van de in bio gespecialiseerde leverancier Ögema GmbH zijn de gevolgen in de biosector nauwelijks merkbaar.

"Met een aantal groenten zoals spruiten, sla en spinazie hebben we momenteel problemen in het gewas vanwege vochtigheidsniveaus," zegt Martella. Bovendien hebben de weersomstandigheden in sommige gevallen ook geleid tot vertraagde leveringen. Momenteel is de markt en de aanvoer van Italiaanse producten hersteld en de kwaliteit van de wortels en het blad van spinazie eveneens. De prijzen van biologische spinazie zijn nauwelijks gestegen: net iets hoger dan vorig jaar. 


Verse biologische spinazie van Ögema GmbH

Het belang van lokaal product
De vraag naar Italiaanse wortel- en bladspinazie zowel als naar biologische broccoli van goede kwaliteit is de afgelopen jaren significant gestegen, deels vanwege het beperkte aantal biologische leveranciers. Martella: "Wij werken met gespecialiseerde telers in Abruzzo (Cappelle sul Tavo - Pescara, red.), die heel constant leveren op gewicht, kwaliteit en continuïteit." 

Zodra echter de eerste Duitse producten arriveren, komt het seizoen voor Italiaanse spinazie ten einde. Martella: "Ons seizoen loopt gewoonlijk van oktober tot mei. Wanneer de Duitse oogst er eenmaal is, gaan de biologische winkels enkel voor lokale producten. Je kunt dat ook goed zien bij andere producten zoals wortelen en sla."


Spinazieteelt in Italië

International organic supplies
Ögema GmbH bestaat sinds 2009 en levert een gevarieerd assortiment van verse AGF op de markt. De meerderheid van de producten komen uit verschillende regio's in Italië, aangevuld met Spaans en Tunesisch product. De belangrijkste klanten zijn Duitse retailers en groothandelaren, evenals biologische winkels in Nederland, België en Oostenrijk. De biologische producten van Ögema GmbH zijn gecertificeerd volgens Bioland, Demeter en Naturland.


Voor meer informatie:
Ögema GmbH - Bio Obst und Gemüse aus einer Hand
Wankelstraße, 5, 
82291 Mammendorf, Deutschland
Tel 0049 (0) 81459982133
Fax 0049 (0) 814599821

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018