"Goed verhaal achter vleesvervangers belangrijk"

Ook vegetariërs naar de biologische slager

Tholen - De deelnemers aan De Week Zonder Vlees kunnen deze week ook gewoon bij biologische slagerij Haverkort terecht. Sinds het najaar liggen ook vegetarische producten op basis van soja en tofu in de toonbank. "Hier krijgen we positieve reacties op. De klanten zien het als een goede ontwikkeling en vinden het heel vooruitstrevend. We merken dat mensen steeds bewuster worden en daardoor staat de vleesconsumptie wat meer onder druk. Vlees blijft de hoofdmoot als slager, maar de consument vraagt tegenwoordig ook naar vegetarische producten. Dan heeft het volgens mij geen zin om stug vast te houden aan enkel vlees."

Herman denkt dat iedere slager wel wat vegetarische alternatieven heeft liggen, maar ze presenteren dit niet altijd in de toonbank. "Bij bestellingen voor barbecues komt het immers zo vaak voor dat er één of meerdere vegetariërs bij zitten en we willen ook voor hen de juiste producten kunnen bieden. Tevens bieden we sinds een paar jaar verse groenten aan voor op de barbecue", aldus biologische slager Herman Haverkort. Is het in deze Week Zonder Vlees ook rustiger bij de slager? "Nee, dat niet gelukkig. Het is zeker geen stille week."

Europese soja

Herman heeft gekozen voor de vegetarische producten van ProLaTerre. "We hebben de hamburgers en gehaktballetjes hier liggen, op basis van soja en tofu. Er is veel ophef over de productie van soja en ik waardeer het feit dat ProLaTerre gaat voor in Europa geteelde soja. Van ons vlees willen we altijd exact weten waar het vandaan komt en hoe het verwerkt wordt. Waarom zou dit voor de vleesvervangers niet het geval zijn? Ik vind het belangrijk dat hier ook een goed verhaal achter zit."

Verse kant-en-klaar maaltijden

Bij Slagerij Haverkort zijn ook diverse verse kant-en-klaar maaltijden verkrijgbaar. Ook met het bereiden van deze maaltijden houden Herman en zijn medewerkers rekening met vegetariërs, zo geeft hij aan. Deze week liggen er vooral maaltijden zonder vlees. In de chili con carne is bijvoorbeeld vegetarisch gehakt verwerkt. "Ook is het zo dat we bij bestellingen altijd van tevoren vragen of er vegetariërs bij zijn. Daar hebben we zelf ook profijt van, anders blijkt na het klaarmaken van de maaltijd opeens dat er toch vegetariërs bij zijn en dan moeten we op het laatste moment een alternatief bieden of moeten onze klanten daar zelf nog naar op zoek gaan."

Voor meer informatie:

Herman Haverkort
Biologische Slagerij Haverkort
Assendorperstraat 49
8012 DE Zwolle
038 4216986
info@slagerijhaverkort.nl
www.slagerijhaverkort.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018