Nederland en België worden frisser

Nederland en België worden frisser. Niet qua weer, maar qua smaak. ONOFF SPICES brengt nu limoenblad naar Nederland en België. In Thailand vers gedroogd, hier in de wokpan om gerechten een fris aroma te geven.

ONOFF SPICES heeft dit kersverse product onlangs in Nederland op de biologische vakbeurs Bio-beurs gepresenteerd en in Duitsland op BIOFACH. ONOFF SPICES oprichter en eigenaar Onno Stienen is blij met de reacties: "De blaadjes ruiken lekker, geven soepen en curries een frisse twist en zien er goed uit. Veel beursbezoekers benadrukten dat de blaadjes zo'n mooie kleur hebben. Dat komt omdat we ze niet in de volle zon drogen. Dan blijft de kleur beter behouden en aan de smaak doet het niets af."

Gedroogd biologisch limoenblad van ONOFF SPICES zit in een doorzichtige verpakking van 5 gram. Ze zijn in Nederland en België leverbaar via DO-IT in Barneveld.Vers kun je limoenblad in Nederland en België niet krijgen. Ze kunnen er door het kille klimaat niet groeien en vers vervoeren vanuit Azië lukt niet. De blaadjes worden binnen een paar dagen bruin. Invriezen kan, maar dat levert limoenblaadjes op die na het ontdooien snel slap worden. Gewoon drogen in de Aziatische zon en ze dan vervoeren, is dus de beste manier om de smaak hier zo vers mogelijk in de pan te krijgen.

De blaadjes worden er meegestoofd in curries en soepen en geven langzaam hun frisse aroma af. Omdat ze een beetje taai zijn, worden ze vaak kort voordat het gerecht klaar is verwijderd. Niet altijd. In Thailand laten ze ze ook vaak zitten, omdat dat daar nou eenmaal gebruikelijk is en het er best smakelijk uit ziet. Soms worden de blaadjes heel erg klein gesneden, als eetbare reepjes zo dun als een haar. Dan geven ze juist dat extra beetje smaak mee, bijvoorbeeld in viskoekjes.Voor meer informatie: www.onoffspices.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018