Van 3 t/m 11 maart

Belgische campagne voor biologische graanproducten

BioForum Vlaanderen start met Bio Mijn Natuur (de consumententak) op 3 maart een campagne om biologische graanproducten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. De campagne loopt tot en met 11 maart. Gezicht van de promotieweek wordt Dieter Coppens. Hij laat zien hoe ambachtelijk bio-brood gemaakt wordt. 

Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor de ketenorganisatie op bezoek bij bio-bakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk bio-brood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. Dieter was te spreken over de toekomstgerichte aanpak van bio: "Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu. Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten."

Inspiratie

Op de website www.biomijnnatuur.be kunnen consumenten vanaf 21 februari lezen wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio. Op de website verschijnen vervolgens verschillende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten en agendapunten vol biologische uitstapjes, elk erop gericht om de consument ertoe te bewegen langs open dagen en bio-winkels te gaan. 

Informatie

Welke additieven mag de bio-sector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik bio-brood en hoe ben ik zeker dat ik bio-brood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen? Op al deze vragen wordt tijdens de campagne uitgebreid ingegaan.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018