Queen of Tahini brengt logistiek onder bij Kolibri

Queen of Tahini brengt de logistiek onder bij het in Krimpen aan de Lek gevestigde Kolibri Logistiek. Queen of Tahini is producent van biologische tahini. Tahini wordt veel in het Midden-Oosten gebruikt voor het maken van Hummussalade. Dat is een pasta van gemalen en gemengde kikkererwten en tahini. Er zijn diverse varianten van de salade.

Queen of Tahini haalt hun product uit het noorden van Ethiopië, in het gebied Humara, waar je velden van sesam kunt vinden. Daar kweken ze en vervolgens plukken ze de sesamzaadjes op de plantages. Daarna worden de zaadjes schoongemaakt en dan volgt een proces van schillen en roosteren. Als de zaadjes helemaal klaar zijn worden ze fijngemalen tot fijne pasta met sesam zaadolie. Daarin zitten mineralen in zoals Kalium, Natrium, Calcium, Magnesium, IJzer, Mangaan, Zink, Boor en Koper maar ook eiwit en voedingsvezels. Deze pasta kan gebruikt worden in verschillende soorten gerechten maar ook als een onderdeel van dessert als mousse of ijs of in gebak.Queen of Tahini gebruikt een soort Humara sesam van hoge kwaliteit en biologisch gecertificeerd. Uiteindelijk wordt die pure smaak van goed gemalen sesam gewaardeerd door de klanten. Queen of Tahini levert aan saladefabrieken, Humus restaurants, Falafelketens en foodtrucks. Kolibri Logistiek verzorgt de leveringen door heel Europa.

Kijk voor meer informatie over Queen of Tahini op Facebook. En voor meer informatie over Kolibri Logistiek op www.kolibrilogistiek.nl.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018