"Liever geen overschot na feestdagen"

Biologische speculaas het hele jaar door

Tholen - Sinterklaas is alweer terug in Spanje, maar de biologische speculaas ligt nog in de winkel. Er wordt door steeds meer bakkers ingespeeld op de feestmaand december. De vraag vanuit de consument trekt aan, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Ondernemers zijn desondanks voorzichtig, omdat zij willen voorkomen dat ze met grote overschotten kampen. Dat verschilt overigens per productgroep. 

Zo ligt bij Billy's Farm de speculaas het hele jaar door in de schappen: "Wij voeren speculaas het hele jaar door", aldus Sander Bil. "Volgranen Speculoos en Spelt Speculoos zijn recepten die al sinds het ontstaan van Billy's Farm in gebruik zijn. In de sinterklaasperiode is er veel vraag naar deze producten, maar we zijn vooral blij dat we dit product jaarrond kunnen verkopen. Op deze manier zitten we niet met overschotten na Oud & Nieuw, doordat de vraag vanuit de consumenten naar de producten dan inzakt. Daarnaast gaan wij in 2018 aan de slag met een koek geïnspireerd op de taai taai, die we ook het hele jaar door willen aanbieden. Deze verwachten we dan in oktober van 2018 te introduceren" vervolgt Sander. 

Op de kerstperiode wordt heel wat minder ingespeeld, meldt een vertegenwoordiger van online webshop Ecomarkt. "Vaak blijven de producten specifiek gerelateerd aan de sinterklaas- of kerstperiode liggen en dat risico willen veel ondernemers voorkomen."

Voor meer informatie: info@billysfarm.nl / www.billysfarm.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018