Resultaten Planty Organic: 100% zelfvoorzienend landbouwsysteem

De Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) presenteert samen met de vereniging van noordelijke biologische akkerbouwers (BioWad) tijdens de Bio-beurs op het Bodemplein de resultaten uit het onderzoek Planty Organic. Planty Organic is een onderzoek naar een innovatief landbouwsysteem dat zichzelf voorziet van (plantaardige) stikstof en daarmee 100% zelfvoorzienend is. Er wordt dus geen dierlijke mest en kunstmest stikstof gebruikt. De proefvelden (in totaal vijf hectare) liggen op de proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl (op de grens Groningen/Friesland).


Bezoek Pablo Tittonell aan proefveld Planty Organic in mei 2014.

Sinds de start van het onderzoek in 2011 is er veel kennis opgedaan. Het blijkt dat een plantaardig systeem werkt; het is gelukt om dit systeem te integreren in een ploegloos-systeem met een rijpadensysteem en er is meer zicht en inzicht in de stikstofdynamiek. Kom naar het Bodemplein tijdens de Bio-beurs voor uitgebreide informatie over dit bijzondere onderzoek.

Voor meer informatie: www.biowad.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Dit is heel interessante kost en dat verdient onze warme belangstelling. Ik heb als veehouder heel veel waardering voor deze innovatieve akkerbouwers / groentetelers. Ik zie nog niet zo snel gebeuren dat ze het complete bedrijf helemaal geen dierlijke mest meer gaan aanvoeren. Maar bij een deel van hun hectares in het totale bouwplan kunnen zij nu al de dierlijke mest vervangen.
In de gangbare landbouw zullen ze dit niet leuk vinden omdat het mestoverschot dan nog groter wordt maar bij ons is dit een interessante innovatie.
Veel succes toegewenst.
Sjoerd de Hoop, Hiaure - 2015/01/09 15:29:58.000© BioJournaal.nl 2019