Voedsel uit het Bos organiseert een kennissessie waarin het wel of niet aanvragen van een biologisch keurmerk vanuit een aantal verschillende perspectieven worden bekeken, deze sessie vindt plaats op 27-10, van 15.00 tot 17.00, is online, via ZOOM en duurt twee uur.
© Ekaterina79 | Dreamstime
Het wel of niet aanvragen van een bio-keurmerk wordt bekeken vanuit de perspectieven van een kweker, een voedselboseigenaar en de voedselboswinkel. De introductie van de sessie wordt gedaan door een adviseur van Bionext, de belangenbehartiger en adviseur van biologische ondernemers.
Het programma en vier sprekers
In deze sessie zijn er vier sprekers die ieder circa 20 minuten presenteren. Per presentatie is er 10 minuten ruimte voor vragen. Deelnemers die van tevoren een vraag hebben, kunnen dit vooraf kenbaar maken. Dat vergroot de kans op behandeling in de sessie.
- Maaike Raaijmakers
De introductie van deze kennissessie wordt gedaan door Maaike Raaijmakers. Zij is werkzaam bij Bionext als projectleider en belangenbehartiger van biologische ondernemers. Vanuit haar functie zet ze zich al jaren in voor de biologische sierteelt. In haar introductie gaat ze in op de uitgangspunten van de biologische landbouw en op de kansen en uitdagingen die bij biologisch telen komen kijken. - Arne Driessen
Arne is onder andere eigenaar van biologische kwekerij de Koperwiek en heeft hierdoor ervaring met zowel het verkrijgen als het behouden van het biologische keurmerk. In de kennissessie deelt hij zijn ervaringen en visie vanuit het oogpunt van een kweker. - Maud Aarts
Maud is een van de drie initiatiefnemers van Voedselbos Glanerbeek, sinds 2022. Het is een van de eerste voedselbossen in Nederland waar de bessen, abrikozen, paw-paws en noten als biologische producten verkocht mogen worden. Momenteel is ze bezig ook voor de productie in de verwerkingsruimte het keurmerk bij Skal aan te vragen. - Manon Botha-Wilting
In 2023 opende Manon De Voedselboswinkel vanuit haar ambitie om duurzame voedselproductie toegankelijker te maken en de keten tussen voedselbossen en consumenten te versterken. Ruim twee jaar na de start van De Voedselboswinkel dringt de centrale vraag zich op: "waarom bereikt de oogst uit voedselbossen de consument nog nauwelijks?". Om de toenemende oogst uit voedselbossen in de toekomst effectief af te kunnen zetten, is aansluiting op bestaande logistieke en afzetstructuren essentieel; iets wat momenteel nog ontbreekt. Vanuit De Voedselboswinkel en een steeds breder voedselbosbouw netwerk werkt Manon daarom actief aan het ontwikkelen van deze keten.
Praktische informatie:
- Datum: maandag 27 oktober
- Tijd: 15:00-17:00
- Locatie: Zoom
- Toegang: alleen voor leden, lid worden kan voor 25 euro per jaar.
Aanmelden kan via: https://voedseluithetbos.nl/to-bio-or-not-to-bio/
Voor meer informatie:
Vereniging Voedsel uit het Bos![]()
Notebomenhof 12
3582 CZ Utrecht
06 54905309
[email protected]
voedseluithetbos.nl