Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Samen voeden we de toekomst van Regio Zwolle"

Tijdens De Week van Ons Eten mocht Jenneke Palland als dagvoorzitter de ontbijtsessie begeleiden waarin het manifest 'Regio Zwolle voedt de toekomst' werd gelanceerd. "Meer dan 70 ondernemers, overheden en organisaties kwamen samen in de Makersfabriek om te werken aan een gezond, eerlijk en toekomstbestendig voedselsysteem", schrijft Jenneke op LinkedIn.

© Jenneke Palland

"Met een krachtige keynote van Imke de Boer, een panel vol doeners (René Breman, Jan Groen en Jeroen Neimeijer) en een zaal vol betrokkenheid werd één ding glashelder: onze regio bruist van de energie én initiatieven om het voedselsysteem écht te veranderen.
Imke benadrukte dat we dit alleen samen kunnen doen door; anders te boeren, technologie te ontwikkelen, onze leefstijl aan te passen én door de band tussen boer en burger te versterken."

"Die verbinding voelde ik twee weken geleden ook, tijdens het bijzondere ladiesdiner op het erf van Irene Prinsen-Bruins op het Kampereiland. Een avond vol smaak, verhalen en inzichten over eerlijke voeding, balans in het systeem en de kracht van lokaal. We kregen een rondleiding langs de kaasmakerij, boerderijwinkel en genoten van een biologisch diner van eigen bodem."

"Het manifest is geen nieuw initiatief, maar een verbindend startpunt. Het versterkt wat er al is en versnelt wat nodig is. Zodat we samen stappen blijven zetten naar een eerlijk en gezond voedselsysteem. Maar het voedselsysteem verandert pas écht… als wij het allemaal net iets anders gaan doen."

Jenneke sluit af met een oproep: "Ga met je team eens eten op een boerderij in onze regio en ervaar de smaak van dichtbij. Koop of bestel je biologische producten bij lokale makers vóór je naar de supermarkt gaat. Neem je kinderen mee naar het erf en laat ze zien waar de melk vandaan komt. Laat ze melk proeven zoals die écht hoort te smaken: puur, zonder toevoegingen."

Bron: Jenneke Palland, LinkedIn

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer