De vraag naar biologische kiwi's neemt in Europa duidelijk toe. Eosta's kiwi-specialist Koen van Velthoven ziet een duidelijke trend dat steeds meer consumenten kiezen voor gezonde voeding en duurzame producten. "Ik verwacht dat het biologische segment de komende jaren nog flink verder zal groeien."
Eosta zet in op duurzame verpakkingsoplossingen zoals Natural Branding en plasticvrije stickertjes, aangezien de retail vaak verpakkingen vraagt om biologische producten duidelijk van conventionele producten te onderscheiden.
De gele kiwi groeit het sterkst in populariteit, omdat die nog wat zoeter van smaak is dan de traditionele groene kiwi. "Ik verwacht dat SunGold dé standaard wordt. RubyRed blijft waarschijnlijk een nicheproduct vanwege de hogere prijs, zonder dat hier een echt onderscheidende smaak tegenover staat", stelt Koen.
Een van de grootste uitdagingen in de biologische kiwi-markt is de beschikbaarheid van het product, vooral als het gaat om het overbruggen van het seizoen tussen Europa en overzeese leveranciers. "Zespri werkt eraan om meer aan te planten in Europa en daardoor het gat in de aanvoer tussen Europa en Nieuw-Zeeland te dichten."
Voor meer informatie:
Eosta
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen
Tel: +31 (0)180 635500
[email protected]
www.eosta.com