De nieuwe bioboerderij deVeldstraat en desembakkerij Koek & Bak uit Zoersel slaan de handen ineen voor een regionale korte keten. Volgens Made-in kunnen klanten nu wekelijks groente- en fruitpakketten combineren met ambachtelijk desembrood, af te halen op acht locaties in de Kempense regio.
Bioboer Gert De Cock meldt dat de boerderij momenteel tachtig leden telt. "We willen nog groeien tot het dubbele", zegt Gert. Het initiatief werkt uitsluitend met producten uit eigen teelt of van collega-bioboeren. Ook kunnen coöperanten investeren in grond voor blijvende biologische landbouw via De Landgenoten.
Lien Van Elsacker startte eind vorig jaar met de ambachtelijke desembakkerij. Ze werkte toen nog deeltijds bij bioboerderij De Dobbelhoeve in Schilde. "Maar ik heb een extra oven gekocht en kan me dankzij de extra verdeelpunten nu volledig op mijn ambachtelijke desembakkerij richten", vertelt Lien.
Lees het volledige artikel hier.