Op vrijdag 18 april wordt het aspergeseizoen geopend op Landgoed Luchtenburg, een locatie die een mooie setting biedt voor een avond met seizoensgebonden gerechten en smaken. Het viergangenmenu wordt verzorgd door de chefs van Bij Wijze van Spijzen en biedt een combinatie van biologische producten en groenten uit het seizoen.
Gasten kunnen zich tegoed doen aan onder andere een voorgerecht van zalm, gravad Iax, gerookte asperge en mierikswortel, gevolgd door een hoofdgerecht van roodbaars met asperges en beurre noisette. Het diner wordt afgesloten met een luchtige meringue met rood fruit en sabayon.
Het diner vindt plaats in de onlangs gerenoveerde Tiend op Landgoed Luchtenburg, een historische locatie midden in de Ulvenhoutse bossen. De tiendschuur is het oudste gebouw en deed vroeger dienst als opslagplaats voor de belasting (in natura) van pachters en boeren aan de landheer; vaak een tiende deel van de oogst. Met behoud van de karakteristieke elementen is de tiendschuur onlangs volledig duurzaam gerenoveerd en omgedoopt tot sfeervolle 'Tiend'.
Praktische Informatie:
- In het menu wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische producten van de Smaakspecialist en groenten van het seizoen. Alle dieetwensen kunnen in de reservering worden aangegeven. We houden hier rekening mee!
- Datum: vrijdag 18 april
- Tijd: Aanvang 18:30, start diner 19:00 uur
- Kosten: € 59,50 per persoon
- Locatie: Luchtenburgseweg 2, 4858 RJ Ulvenhout AC
Klik hier om te reserveren bij Bio Proeflokaal
Bron: Bio Proeflokaal