Chef-kok Emile van der Staak begon in 2011 met zijn restaurant De Nieuwe Winkel met de missie om plantaardig koken centraal te stellen. Inmiddels kookt hij volledig plantaardig en heeft zijn restaurant twee Michelinsterren en een groene ster behaald, zo vertelt hij bij Vroege Vogels op NPO Radio 1. In zijn nieuwe kookboek PLANT moedigt hij andere chef-koks aan om ook plantaardig te koken, met nadruk op de voordelen voor het klimaat. Van der Staak haalt veel ingrediƫnten uit het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek, en is vastbesloten om de negatieve impact van vleesconsumptie, vooral rundvlees, te verkleinen.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Anne&Max maakt 12.000 schoolmaaltijden mogelijk
-
Amsterdamse restaurants serveren biologisch tijdens Bio-diversiteitsweken
-
"Biologische producten passen binnen een biodiversiteitsvriendelijke keuken"
-
AI-zoekoplossing voor foodprofessionals
-
Bidfood en Van Gelder voegen regeneratieve producten toe via samenwerking met Boeren Natuurlijk
-
Van worteloverschot naar vers sap: Anne&Max tegen verspilling met No Waste Army
-
"Deze award laat zien dat onze keuzes en manier van werken écht verschil maken"
-
Fotoreportage Bio op Gastvrij Rotterdam 2025
-
“We willen het de horeca zo makkelijk mogelijk maken om biologisch vlees in te kopen”
-
Bezoek aan biologische boerderij levert ideeën voor duurzaam menu