Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top-oliën onderscheiden bij Amsterdam International Olive Oil Competition

Producenten uit 15 landen - dit jaar voor het eerst ook Libanon en Cyprus – stuurden 95 olijfoliën in ter beoordeling van een vakjury en een panel van topkoks. Op dinsdag 11 juni kregen de winnende producenten in Hotelschool The Hague Amsterdam hun awards uitgereikt uit handen van de Ambassadeurs van Italië, Tunesië, Kroatië en Turkije, voorzitter van het chefsjury Alain Caron, de sponsoren Gastvrij Rotterdam en de Hotelschool en de panelleader. Meer dan 20 van de award-winnende olijfoliën zijn biologisch.

De Amsterdam International Olive Oil Competition (AIOOC) sluit hiermee de succesvolle derde editie af en bestendigt niet alleen haar stevige reputatie bij culinair Nederland, maar ook de rol van goede olijfolie op tafel en in de keuken. Als enige olijfoliecompetitie in de Benelux, telt de AIOOC als een van de strengste in de wereld. Niet voor niets sturen olijfolieproducenten wereldwijd, ondanks de tegenvallende oogsten, graag hun top-olijfoliën ter beoordeling in.

Gregor Christiaans: "Geweldig om te zien wat voor topkwaliteit de producenten hebben ingezonden. De awards zijn welverdiend, zeker gezien de strenge eisen van de jury!"

Topchef Alain Caron: "Dit evenement is zoals olijfolie:, magnifique, spiritueel, prachtig! Wat een geweldige olijfoliën heb ik geproefd."

Omdat de AIOOC producenten en importeurs de gelegenheid biedt elkaar te ontmoeten, vinden deze olijfoliën ook steeds meer hun weg naar de Nederlandse winkels en restaurants. De aanmelding voor de vierde editie van de AIOOC opent in oktober 2024.

Klik hier voor een overzicht van de prijswinnende olijfoliën.

Voor meer informatie: www.aiooc.org

Publicatiedatum: