Boeren bios: vertoning 'Together we Grow' op Hoeve Biesland

Op maandagavond 27 november vertonen ze de Australische documentaire 'Together we Grow' bij Hoeve Biesland. Deze documentaire is een kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt. Op de eigen website staat de volgende toelichting:

Na de documentaire gaan we met elkaar in gesprek over hoe ook Hoeve Biesland op allerlei manieren aan herstel en groei van mens & natuur bijdraagt. We doen dit heel toepasselijk in de prachtige kantine van onze biologische zorgboerderij.

Deze filmavond organiseren we samen met Rachelle Eerhart die vanuit haar eenmanszaak Pleidooi voor Plek onderzoek doet naar wat zij ‘levende plekken’ noemt. Dat zijn plekken waar van alles gebeurt, waar mens & natuur de ruimte krijgen en er mogen zijn, waar het vitaal aanvoelt. Plekken die een aantrekkingskracht uitoefenen op mensen omdat ze er iets vinden dat in de rest van de samenleving steeds vaker ontbreekt.

Over Hoeve Biesland zegt Rachelle: “Hoeve Biesland is niet alleen een plek waar in harmonie met de natuur voedsel geproduceerd wordt, het is ook een plek waar mensen werken en leven. Een rijk ecosysteem waarin mens, dier en natuur allemaal een rol vervullen. Waar mensen nuttig werk, een fijne plek voor hun boodschappen en een fijne invulling van hun vrije middag vinden. Een plek waar veel mensen graag komen omdat ze er iets vinden dat hen helpt of voedt. Ik denk dat er meer van dit soort plekken, dit soort oases, nodig zijn!”

Rachelle zal een inleiding bij de documentaire verzorgen en erna gaan we met elkaar in gesprek over wat we gezien hebben en hoe dit raakt aan wat Hoeve Biesland doet. Welkom!

Klik hier voor meer informatie en hier voor aanmelden.

Deze filmvertoning is onderdeel van het Food Film Fest van Voedsel Anders. Tijdens dit festival dat duurt van 10 november tot en met 10 december worden vijf films over voedseltransitie gratis ter beschikking gesteld aan mensen die er een vertoning van organiseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven