ZLTO op bezoek bij De Dobbelhoeve

Tholen - Afgelopen woensdag kwam een groep belangenbehartigers van ZLTO op bezoek bij De Dobbelhoeve in Udenhout. Daar kregen zij een rondleiding over het bedrijf van Guus van Roessel. Aangezien Guus ook werkzaam is bij Lely is het niet verrassend dat veel van zijn bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd. "Dat was heel interessant om te zien. Guus is echt een voorbeeld van een biologische boer die zoveel mogelijk automatiseert terwijl hij een heel goede biologische praktijk neerzet", vertelt projectleider Marjon Krol.

Foto: ZLTO

Belangen behartigen
Naast de belangenbehartigers van ZLTO waren ook bioboer Jan van den Broek en Biohuis-voorzitter Pipie Smits-van Oyen aanwezig. ZLTO zet zich in voor boeren en tuinders en heeft dus ook biologische leden. Marjon Krol vertelt dat haar collega's waren gekomen om te bespreken hoe ze de belangen van de biologische leden nog beter kunnen behartigen.

Foto: ZLTO

"We hebben belangenbehartigers op verschillende thema's, zoals plant, dier en kringlooplandbouw maar ook regionaal met bijvoorbeeld gebiedsprocessen. De biologische landbouw heeft met al die thema's te maken. Het is daarom goed om met elkaar na te denken hoe we die thema's handen en voeten geven. Dus hoe werken de biologische boeren en waar lopen ze tegenaan? En wat is het werkveld van de ZLTO en wat zijn de aanknopingspunten? Het was een heel open gesprek om wederzijds het werkveld beter te leren kennen."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven