50 euro korting voor Ekoplaza-klanten

Voedingsdagen op de Noorderhoeve

Ekoplaza organiseert samen met tuinder Jeroen Hak en natuurvoedingskundige Ilse van den Bosch vier voedingsdagen op biodynamische zorgboerderij de Noorderhoeve in Schoorl.

Sybrich Nijdam, mede-eigenaar: "Zelf heb ik veel geleerd op de opleiding tot Nartuurvoedingskundige. Visie en inzichten brengen je dichter bij je eten. Dat gun ik al onze klanten. Niet iedereen is in de gelegenheid een driejarige opleiding te volgen. Daarom willen wij meer laagdrempelig verdieping aanbieden. Middels het project Biodyneren hebben we Ilse ontmoet. Zij heeft dezelfde opleiding gedaan als ik. We hebben haar leren kennen als iemand die een genuanceerde visie heeft ontwikkeld en deze met passie overdraagt in haar verhaal en gerechten. We beginnen in december, de maand waarin het zoet zo rijkelijk vloeit. Hoe doe je dat lekker en gezond."

Zaterdag 16 december
Gezond zoet, volkoren granen en de voedingskwaliteit van koolhydraten

14.00 uur rondleiding
15.00 uur lezing
16.30 uur koken
18.00 uur aan tafel
19.30 uur opruimen

Deze middag gaat over de voedingskwaliteit van zoet, granen en koolhydraten in het algemeen. Granen bevatten licht- en warmtekwaliteit, voedingskrachten die we goed kunnen gebruiken als zichzelf ontwikkelende mens. Toch is er momenteel een grote groep mensen die granen of koolhydraten minder goed kunnen verteren. Waar zou dat door kunnen komen? We gaan met elkaar in gesprek en kijken naar wat wij kunnen doen in de keuken. Wat vragen deze producten van ons? We gaan aan de slag met zoete gerechten en verschillende graangerechten uiteraard als onderdeel van een complete maaltijd.

Prijs: 75,- euro. Deelnemers betalen 25,- euro

Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl. Voor meer informatie en aanmelden: Ilse van den Bosch, contact@voedsaam.nl of 072-5644752.

Volgende data
zaterdag 20 april 2024
Biodiversiteit, bodemleven en microbioom; hoofd, hart en handen en variatie op je bord

zaterdag 15 juni 2024
De waarde van plantaardige producten en de waarde van dierlijke producten

zaterdag 12 oktober 2024
De vier elementkrachten aarde, water, licht en vuur vormen samen vitaliteit. Elke plantenfamilie heeft een eigen verhouding tot deze vier elementen. Daarom heeft elke plantenfamilie zijn eigen kenmerken. Daar gaan we samen naar kijken zodat je zelf kunt leren zien hoe de verschillende groenten jou kunnen voeden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven