Woensdag 15 november in Waddinxveen

Martin Stuchtey komt bij Robin Food Coalitie uitleggen hoe je je bio bedrijfsbalans kunt verbeteren met duurzaamheidsimpacts

Mooi nieuws voor de bijeenkomst van de Robin Food Coalition op woensdag 22 november in Waddinxveen: accountants kunnen goedkeuring geven om secundaire bronnen te gebruiken om de duurzaamheidsimpact van je bedrijf op de balans te activeren. Een schitterende kans om natuurlijk kapitaal te verzilveren. Martin Stuchtey (oud-directeur McKinsey, oprichter van Systemic en de Landbanking Group) komt samen met zijn collega Tobias Bandel naar Waddinxveen om deze kans met te bespreken.

Op 22 november komt de Robin Food Coalitie op het hoofdkantoor van Eosta bijeen. Afgelopen week veroorzaakte de lancering van de Nationale Piskijker, die glyfosaattesten uitdeelt, veel reuring op onder andere Radio 1 en Hart van Nederland. Binnen 24 uur werden 5000 aanvragen ingediend. Behalve Martin Stuchtey staat op de agenda:

  • Een inspirerende bijdrage van Jack Stroeken over 'Kansen met Food for Health - concrete doorvertalingen voor biologisch'.
  • Nieuwe True Cost Accounting pilot waarin we gangbare met bio-landbouw vergelijken voor Nederland. Een en ander in samenwerking met Ministerie LNV, VNO-NCW, Netherlands Food Partnership, Boston Consulting Group en Rabobank.
  • Oplossingen voor knellende wet- en regelgeving die het de bio-sector lastig maakt. Dit op verzoek van VNO-NCW die hun hulp hierin hebben toegezegd.

De Robin Food Coalitie is een coalitie van duurzame (veelal biologische) MKB-bedrijven en wetenschappers die een einde wil maken aan 'het gerotzooi met ons eten'. Robin Food richt zich de komende jaren op (1) disruptieve communicatiecampagnes en (2) het meetbaar maken van impact van duurzame voedselproductie in het MKB. De Coalitie wil hiermee de positie van biologische bedrijven versterken en een markt ontwikkelen waarin de consument goede en gezonde producten kan kopen met een positieve impact op mens en planeet; en waarin de boeren beloond worden voor hun bijdrage aan gezondheid, gemeenschap en het ecosysteem.

Duurzame, ecologisch geori├źnteerde pioniers zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de Robin Food Coalitie.

Voor meer informatie: www.robinfoodcoalition.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven