Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt

Lekker en gezond ontbijten. Dat was gisteren het thema voor de 740 leerlingen van alle basisscholen in Heino, de Gouden Emmer, Dolfijn en Springplank, en de omliggende plaatsen zoals De Linde in Laag Zuthem, de St. Nicolaasschool in Lierderholthuis en St. Cyriacus in Hoonhorst.

Voor het vijfde jaar op rij hebben de biologische boeren rond Heino ‘s morgens vroeg alle ingrediënten aangeleverd voor een lekker ontbijt. Zo was er vers gebakken brood, crackers, beleg, zuivel, fruit, enzovoorts. Ook waren er een placemats met boerderij-thema die de kinderen konden inkleuren. Vooraf aan het ontbijt werd er een film vertoont die laat zien hoe biologische boeren werken.

"Een goed en gezond ontbijt is van belang voor iedereen", betoogt de organisatie. "Ten eerste is ontbijten zeer belangrijk voor het energiepeil. Voedsel is namelijk de belangrijkste energiebron voor je lichaam, je kunt het zien als brandstof zodat je fysiek en mentaal goed kunt presteren. Maar wist je dat een goed ontbijt ook belangrijk is voor een goed humeur?"

Deelnemende boeren
Het biologisch Schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis, Hoonhorst en Laag Zuthem wordt mede mogelijk gemaakt door AH Van de Worp, Stichting Duurzaam Heino, Rouveen kaas, Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo en Boerderijwinkel Overesch. En natuurlijk de deelnemende boeren: Aver Heino melkvee, Besten Melkvee, Braakman varkens en melkvee, Neimeijer varkens, Reimert varkens, Bosch varkens, Kleinlangevelsloo schapenhouderij, Hofmeijer melkvee, Kleinlangevelsloo melkvee en boerderijwinkel en Overesch varkens/akkerbouw/tuinbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven