Albentillas en Toñifruit

Twee bio-leden Anecoop bundelen krachten

Albentillas, een coöperatie uit Almería, is opgenomen in Toñifruit, een bedrijf uit Murcia gespecialiseerd in de biologische tuinbouw. De twee bedrijven, die elk hun rechtspersoonlijkheid blijven behouden, zijn allebei leden van de tweedegraadscoöperatie Anecoop.

Als gevolg van deze overeenkomst, die op 24 oktober werd ondertekend, krijgt Toñifruit, dat jaarlijks 16.000 ton biologisch fruit (vooral citrus, steenfruit, granaatappelen en pitloze druiven) op de markt brengt afkomstig van 19 telers, er nu 4.000 ton citrus bij van de ongeveer 100 leden van Albentillas. 90% is biologisch product en citrus is de grootste productgroep. Binnen het citrusaanbod is citroen het belangrijkste gewas.

De pakstations van beide coöperaties zullen blijven functioneren. Het magazijn van Toñifruit, dat dankzij de verbouwing van het afgelopen jaar zijn verwerkingscapaciteit heeft verdrievoudigd, zal zich specialiseren in de verwerking van biologische producten voor de versmarkt.

De faciliteiten van Albentillas zullen uitsluitend worden gebruikt voor de verwerking van de conventionele producten van haar partners en de biologische sinaasappelen voor de sapindustrie.

Deze integratie vervult een drievoudige doelstelling. Aan de ene kant wordt een sterker bedrijf gecreëerd door het bundelen van capaciteiten en productvolumes, de efficiëntere inzet van middelen en het gebruik van hetzelfde afzetkanaal. Bovendien wordt door schaalvoordelen de duplicatie van processen voorkomen, wat kosten bespaart. En ten slotte ontstaat er een vereniging van telers die zich inzetten voor biologische, economische en sociale duurzaamheid.

De alliantie vindt plaats onder de paraplu van Anecoop, de tweedegraadscoöperatie die zijn interesse in de biologische teelt in 2014 duidelijk maakte met de lancering van het bedrijf Solagora, dat vanuit Perpignan de afzet van zijn biologische groenten en fruit op de Europese markt in goede banen leidt.

Het management van beide entiteiten is uiterst tevreden met deze belangrijke stap, die blijk geeft van wederzijds vertrouwen en dezelfde strategische visie. Juan Antonio Martínez, directeur van Toñifruit: "Dankzij deze alliantie wordt Toñifruit de belangrijkste partner van Anecoop voor biologisch fruit en citrus en dat zal de positie van de tweedegraadscoöperatie in dit segment nog verder versterken." Pedro Gómez, manager van Abentillas: "Deze samenwerking is mogelijk dankzij de inzet van meer dan honderd telers die een teeltmodel promoten waar de Europese Unie al jaren aan werkt en dat deel uitmaakt van hun strategische plannen voor de toekomst."

Voor meer informatie:
Anecoop
https://anecoop.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven