Voor het 25e jaar op rij: de Velt-zadenactie is weer van start

Al sinds 1998 organiseert Velt, vereniging voor ecologisch leven en tuinieren een samenaankoop van biologische zaden en pootgoed. Velt wil zaadvaste rassen, biologisch geteeld, op de voorgrond plaatsen. Zo willen zij de vraag naar én het aanbod van deze zaden en pootgoed stimuleren.

Velt stelt haar assortiment samen met voorlopers uit de biologische zaad- en pootgoedsector. Bio-bedrijven als Bingenheimer Saatgut, De Bolster, De Zaderij en Vitale Rassen creëren nieuwe zaadvaste rassen en selecteren strenger. Het hele Velt-assortiment bestaat uit zaadvaste rassen. Geen hybriden, laat staan ggo's.

Tuincentra en klassieke verdelers houden het bij een beperkt aanbod bio-zaad of -pootgoed. Een paar klassieke groenten, soms pootgoed. Velt juicht het toe dat zij bio-zaad verkopen. Maar het Velt-assortiment is bewust - met een keuze uit meer dan 600 rassen - heel breed. Er zijn meer interessante rassen voor de liefhebber dan wat je in winkels vindt. Meer diversiteit, meer smaken, een goede oogstspreiding, robuuste en lokale rassen. Dat wil Velt graag bieden. Alle Velt-leden kunnen via deze samenaankoop met 10% korting zaden bestellen.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven