Bezoek aan Natuurlijk Genoegen tijdens terugkomweek van Landbouwraden

Vorige week kwamen alle LNV-raden en -attachés uit heel de wereld in Nederland bijeen om bij te tanken: een netwerk van 60 collega's die samen met hun teams Nederland in meer dan 80-landen vertegenwoordigen. De groep ging onder meer op bezoek bij de biodynamische melkveehouderij Natuurlijk Genoegen. "Daar hebben we gebruik gemaakt van hun vergaderfaciliteit en werden onderwerpen rondom dierwaardige veehouderij besproken. Dat werd afgesloten met een rondgang over het bedrijf van Jeroen en Rosalinde Konijn, met aandacht voor de processen op deze biodynamische boerderij, huisvesting, voeding en de bijzondere hooidroogschuur", vertelt Jack Vera, die de Nederlandse agri-belangen in Duitsland en Zwitserland vertegenwoordigt.

De groep in de stal van Natuurlijk Genoegen. Foto's: Jack Vera.

Hij vertelt verder: "We werden tijdens de terugkomweek van Landbouwraden bijgepraat over de laatste beleidsinhoudelijke, politieke en organisatieontwikkelingen in Nederland. Zo kunnen we er weer tegenaan om vervolgens het komend jaar ons werk te doen in het bevorderen van duurzame landbouw- en voedselproductie in de landen waar we vertegenwoordigd zijn met behulp van Nederlandse kennis en technologie. Er passeerden aardig wat onderwerpen de revue. Wat betekent de vermindering van de Nederlandse voetafdruk voor de handel? Wat zijn ontwikkelingen bij de eiwittransitie, het tegengaan van voedselverspilling, de voedselsysteembenadering, weerbare voedselsystemen tegen de achtergrond van het behoud van voedselzekerheid, klimaat, biodiversiteit en water, en de rol van innovatie daarin, de implementatie van de ontbossingsverordening, de ontwikkelingen ten aanzien van een dierwaardige veehouderij en de visie Voedsel uit zee."

Presentatie van Christianne van der Wal.

Dat deden ze niet alleen in Den Haag maar ook gekoppeld aan werkbezoeken zoals aan de biologisch-dynamische melkveehouderij Natuurlijk Genoegen in Driehuizen en aan Hoeve Lotmeer in Anna Pauwlona, het eerste deelnemende bedrijf aan het netwerk van demobedrijven voor het Delta Plan Agrarisch Waterbeheer. "Tijdens het netwerkevent hebben we weer veel bestaande contacten aangehaald en nieuwe gelegd."

Guido Landheer en Donné Slangen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven